Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΒελτιωση οικιακου δικτυου
Nikos Lampas ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, 
Αντιμετωπίζω ενα πρόβλημα με το οικιακό μου δίκτυο. Έχω ένα διαμέρισμα 125 τ.μ στο οποίο λειτουργούν 2 desktop υπολογιστές, μια smart tv, κινητα και tablet. Έχω μια γραμμή Wind 24αρα (προς το παρόν δεν υπάρχει δυνατότητα αναβάθμισης στην περιοχή μου). Έχω συνδέσει 3 Power over Line, 2 για τους υπολογιστές και 1 για την Smart Tv για να να ενισχύσω την συνδεσιμότητα. Επιπλέον, εχω παραγγείλει το TP-LINK Archer C50 v4 για να αντικαταστήσω το router του παρόχου. 
Η ερώτηση μου είναι η εξής. Αν αντικαταστήσω το router να κρατήσω τα Power Over Line ή θα μου δημιουργήσει αλλα προβλήματα; Επειδή παίζω και MMORPG προτιμώ να έχω το desktop μου σε Power Over Line. Δεν είναι δυνατή η σύνδεση του desktop κατευθείαν στο router γιατί απο λάθος του κατασκευαστή δεν υπάρχει πρίζα τηλεφώνου στο γραφείο μου. 
Φιλικά. 
Νίκος

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Όταν χρησιμοποιείς powerline ή wifi extender, πάντα αυξάνεται το ping, καθώς το σήμα χρειάζεται να περάσει από μια επιπλέον συσκευή.

Αν το ping που έχεις τώρα σε καλύπτει, δεν βρίσκω λόγω να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα με το νέο router.

Nikos Lampas απάντησε πριν 3 έτη

Το ζήτημα είναι πως με το εργοστασιακό router παρατηρούνται προβλήματα στην σταθερότητα των power over line. Ευελπιστω πως το νεο router θα το λύσει αυτο. Υποτίθεται πως έχω 26ms στην πραγματικότητα έχω 70, και 90 να παει παλι εντάξει θα είμαι. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Αν είσαι σίγουρος ότι είναι πρόβλημα του router, τότε δεν θα έχεις θέμα. Ωστόσο, δεν είναι σπάνια τα powerlines να παρουσιάζουν αστάθειες. Πχ δύο που είχα εγώ έκαναν αποσύνδεση χωρίς λόγο.