Anonymous User ρώτησε πριν 8 έτη

Γεια σας. Θέλω να "χτίσω" ένα desktop. Το θέλω για απλή χρήση ίσως και λίγο ελαφρύ gaming. (Βάσει αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα). Με ενδιαφέρει να μην κολλάει, να έχει γρήγορη ανταπόκριση, να μπορώ να βάλω και κάποιο πιο βαρύ πρόγραμμα ή παιχνίδι. Γιατί στο παλιό μου PC (που ήταν αρκετά χρόνια πριν) δεν "σήκωνε" όυτε τα SIMS και το Photoshop με δυσκολία. Να μην έχει θέματα υπερθέρμανσης και να μην αργεί γενικά στην χρήση πολλών παραθύρων ταυτόχρονα, είτε είναι μόνο στο internet είτε έχει να κάνει με κάποιο πρόγραμμα κλπ.

1.) Από επεξεργαστές νομίζω πως είναι καλά για μένα ένας intel i3 ή i5 ή amd ryzen 3 και 5 αντίστοιχα. Δεν ξέρω όμως τι είναι καλύτερο στα σίγουρα.
2.) Ram 8 ίσως για 4 δεν ξέρω... και για τα υπόλοιπα δεν έχω ιδέα.

3.) Να βάλω κάρτα γραφικών ή να πάρω με ενσωματωμένη στον επεξεργαστή;
4.) Ποια μητρική να πάρω για να ταιριάζουν τα υπόλοιπα πάνω της;
5.) Ποιο τροφοδοτικό να πάρω;
6.) Κάρτα ήχου χρειάζεται;
7.) Αμεμιστήρας κουτιού και ψύξη επεξεργαστή είναι διαφορετικά πράγματα; Κι αν ναι, να παρω; Και ποια...
8.) Μπορώ να έχω μόνο εξωτερικό δίσκο; Τι μάρκα να πάρω; SSD, HDD ή και τα δύο;

9.) Οπτική συσκευή έχω από το προηγούμενο. Δεν ξέρω αν θα ταιριάζει στην μητρική όμως. 
10.) Κάρτα ασύρματου δικτύου. Ποια;
11.) Λειτουργικό σύστημα. Διάβασα πως για οικιακή χρήση μπορείς να παρεις δωρεάν τα windows 10, αλλά πως θα ανοίξεις τον υπολογιστή για να τα βάλεις. Νομίζω χρειάζομαι και κάποιον για να το "στήσει".

Συγνώμη για το τεράστιο μήνυμα, δεν το έχω ξανακάνει αυτο. Κοίταξα το link σας για PC builder στο msystems, αλλά επειδή είμαι κάπως άσχετη, μπερδεύτηκα. Στο custom build της intel, στο έτοιμο, είχε intel core i3 (που στα χαρακτηριστικά του έλεγε πως ταιριάζει με κάποια συγκεκριμένα chipset μητρικής) και είχε διαφορετική μητρική από αυτές που υποτίθεται πως ταίριαζαν με αυτόν τον επεξεργαστή. Έτσι για να μην επιλέξω τυχαία και να μην ταιριάζουν κ μεταξύ τους, θα ήθελα την βοήθεια σας στο να διαλέξω ό,τι χρειάζεται για να λειτουργεί ένα desktop. Αν μπορώ να κάνω τα παραπάνω με μέχρι 500€ καλώς, αλλιώς θα δείξει. :)
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας. :)

21 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Χριστίνα

Αρχικά, μπορείς να πάρεις μια ιδέα από τον οδηγό αγοράς μας.

1)Η ιδανική επιλογή είναι ένας Ryzen 3 2200G ή ένας Ryzen 5 2400G (αν μπορείς να διαθέσεις τα παραπάνω χρήματα).
Οι Ryzen έχουν πολύ καλά ενσωματωμένα γραφικά και είναι πιο οικονομικοί σε σχέση με τους Intel. Οι Intel έχουν αρκετά ανεβασμένες τιμές αυτήν τη περίοδο.
2)8GB RAM είναι ιδανικά για τη χρήση που θες. Λιγότερη μνήμη μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα.
3)Tα ενσωματωμένα γραφικά του Ryzen 5 2400G θα σε καλύψουν απόλυτα στο ελαφρύ gaming. Τα γραφικά του Ryzen 3 2200G είναι πιο αδύναμα, αλλά είναι αρκετά αξιοπρεπή.
Αν σε ενδιαφέρουν οι υψηλές επιδόσεις στο gaming, θα χρειαστείς μια καλή κάρτα γραφικών.
4)Η μητρική εξαρτάται από τον επεξεργαστή. Για Ryzen θα σε καλύψει οποιαδήποτε B450. Αυτή είναι μια καλή οικονομική επιλογή.
5)Το τροφοδοτικό εξαρτάται από την υπόλοιπη σύνθεση (επεξεργαστή και κάρτας γραφικών). Οπότε, πρέπει να καταλήξεις κάπου συγκεκριμένα πριν προτείνουμε κάποιο τροφοδοτικό .
6)Όλες οι μητρικές διαθέτουν ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Μόνο αν ψάχνεις το κάτι παραπάνω στην ποιότητα, χρειάζεσαι κάρτα ήχου.
7)Οι περισσότεροι επεξεργαστές έρχονται μαζί με την ψύκτρα τους.
Επίσης, πολλά κουτιά διαθέτουν ανεμιστηράκια. Δείξε μας ποιο κουτί σε ενδιαφέρει, ώστε να δούμε αν και τι ανεμιστηράκια χρειάζεται.
8)Παρότι θεωρητικά γίνεται, δεν το προτείνουμε σε καμία περίπτωση. Καλύτερα να αγοράσεις εσωτερικό δίσκο.
Οι SSD είναι ταχύτεροι, ενώ οι HDD είναι πιο οικονομικοί και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιλέγεις ανάλογα τις απαιτήσεις και τα χρήματά σου.
9)Αν το βύσμα σύνδεσης του οπτικού δίσκου είναι SATA, μπορείς να το συνδέσεις σίγουρα στη νέα μητρική. Αν είναι βύσμα παλιού τύπου (ταινία), θα χρειαστεί αντάπτορας.
10)Δεν προτείνουμε ασύρματη κάρτα δικτύου σε σταθερούς υπολογιστές, καθώς υπάρχουν αρκετές παρεμβολές. Αν το ασύρματο δίκτυο δεν είναι απόλυτη ανάγκη, καλύτερα χρησιμοποίησε καλώδιο.
11)Τα Windows 10 μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ενεργοποίηση. Ωστόσο, θα σου περιορίσουν κάποιες δυνατότητες μορφοποίησης (πχ αλλαγή φόντου).
Αν αυτό σε πειράζει, μπορείς να αγοράσεις φτηνά κλειδιά Windows από εδώ.
Τη λήψη θα την κάνεις μέσω του εργαλείου της Microsoft. Οδηγίες για την εγκατάσταση θα βρεις στον σχετικό οδηγό μας.
Επίσης, μπορείς να δεις το σχετικό μας βίντεο:

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Nα πώ μόνο πως τα κλειδιά από το goodoffer24 δε συνιστώνται για επαγγελματική χρήση.(του υπολογιστή σε κάποιο γραφείο ή Επιχείριση.) Το γράφει στα σχόλια του άρθρου εκείνου.
Σε περίπτωση δηλαδή που γίνει κάνας έλεγχος από το ΣΔΟΕ ,και θελήσουν να τσεκάρουν τους υπολογιστές.
Είπα μήπως έχουν σημασία αυτά.

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

1.) CPU: AMD Ryzen 5 2400G
2.) Ram 8gb (μαρκα; gskill ή καποια άλλη;)
3.) Κάρτα γραφικών δεν θα βάλω
4.) Β450
5.) Τροφοδοτικο: Ποιο να πάρω με βάση τον Ryzen 5;
6.) Κάρτα ήχου δεν θα βάλω
7.) Αμεμιστήρας κουτιού και ψύξη επεξεργαστή: Έχω ήδη ένα κουτί. Λογικά θα βάλω σε αυτόν ότι πάρω.Από εκεί και πέρα ο Ryzen 5 έχει ψύξη ή θέλει έξτρα;
8.) Λέω να πάρω γύρω στα 500GB SSD (Western Digital μάλλον, χωρίς να καταλαβαίνω τις διαφορές) και ίσως αργότερα πάρω και κάποιον εξωτερικό
9.) Οπτική συσκευή: δεν είμαι σίγουρη τι βύσμα έχει, αλλά νομίζω πως αυτό μπορώ να το πάρω και αργότερα.
10.) Κάρτα ασύρματου δικτύου: Είναι απαραίτητη, γιατί στο δωμάτιο που θα βάλω το PC δεν υπάρχει κάν πρίζα τηλεφώνου για να φέρω κοντά το router.
11.) Λειτουργικό σύστημα: Αν αγοράσω κανονικά και νόμιμα εγώ τα Windows 10, Πως θα τα περάσω; Δεν τα ξέρω καλά αυτά. Δεν πρέπει να μπω απ' το BIOS (νομίζω έτσι λεγόταν, μια μπλε οθόνη με ρυθμίσεις κλπ οταν άνοιγα το PC με τα XP πριν μερικά! χρόνια) και να κάνω εγκατάσταση από το CD ή έχει κάποια πιο δύσκολη διαδικασία; [Αποφάσισα να αγοράσω τα νόμιμα, γιατί σε δικό σας άρθρο για την δωρεάν αναβάθμιση σε W10, λέτε πως πρέπει ήδη να έχει τα 7 ή 8 και να δικαιούσαι την αναβάθμιση. Εγώ το φτιάχνω από την αρχή, οπότε δεν έχω καθόλου λειτουργικό. Διορθώστε με αν κατάλαβα λάθος.]
Θέλω αν μπορείτε να μου πείτε (σε αυτά που δεν έχω καταλήξει), ποια να πάρω.
Όσο για τα κλειδιά στο goodoffer 24 που λέτε, δεν το κοίταξα λόγω αυτών που σας είπα παραπάνω για το λειτουργικό.
Ευχαριστώ όπως και να 'χει για την βοήθεια και τον χρόνο που ξοδέψατε για να ασχοληθείτε με την ερώτησή μου.

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

[μόνο οι συντελεστές του PCsteps απαντούν σε ερωτήσεις για αγορές]

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Χριστίνα ,από άλλο υπολογιστή θα κατεβάσεις το iso των win10 και θα το περάσεις σε στικάκι ή dvd .
Τα iso αρχεία ισχύουν ΚΑΙ για home ,ΚΑΙ για Pro .
Αν επιλέξεις "Μονάδα flash USB" ,το στικάκι γίνεται αυτομάτως bootable (δε χρειάζεσαι το Rufus)
Μετά θα μπεις στο biοs του υπολογιστή σου ,ώστε να ρυθμίσεις να γίνει εκκίνηση από το στικάκι ή το dvd .   Δες εδώ από την 3η ενότητα "Κατέβασμα win10 iso" και κάτω.
https://www.pcsteps.gr/34417-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-10-iso-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-microsoft/
Κι εδώ.
https://www.pcsteps.gr/1404-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-boot-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-dvd-cd/
Αν περάσεις το iso σε στικάκι ,αυτό ας είναι 8 giga .(Το 4άρι είναι λίγο)
Και υπόψην πως μόνο οι Διαχειριστές επιτρέπεται να απαντούν για αγορές.

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Ζητώ συγνώμη δεν το ήξερα. Καλοπροαίρετα το έκανα γιατί ασχολούμαι. Σ ευχαριστώ που το επισήμανες.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Οι μνήμες και ο M2 που πρότεινε ο Βασίλης είναι πολύ καλές επιλογές. Για τροφοδοτικό θα πρότεινα κάποιον πιο αξιόπιστο κατασκευαστή, όπως αυτό. 
Για κάρτα δικτύου μπορείς να δεις κάτι τέτοιο. Ωστόσο, αυτά τα στικάκια έχουν πολύ μικρή εμβέλεια.
Αν θέλεις μεγάλη εμβέλεια, θα χρειαστείς μία κανονική κάρτα δικτύου, αλλά το κόστος ανεβαίνει σημαντικά. 

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Όσο για τα windows ,όταν λέμε πως τα αγοράζουμε ,στην ουσία αγοράζουμε την Άδεια χρήσης-κλειδί ( product key)
Aν εξαιρέσουμε τη διαφορά στην τιμή ,η Άδειες από την goodoffer24 είναι για Pro έκδοση ,κι είναι τύπου ΟΕΜ που σημαίνει πως είναι μόνο για 1 pc .Αν για οποιοδήποτε λόγο αλλάξεις μητρική ,η Άδεια χάνεται.
Αν αγοράσεις από το goodoffer24 θα πρέπει να κατεβάσεις το iso των win10 όπως είπα. Από τη Microsoft τα κατεβάζεις ,οπότε νόμιμα είναι. Θα τα περάσεις χωρίς ενεργοποίηση την 1η φορά. Μετά θα καταχωρήσεις το product key τους.
Το κλειδί θα σταλεί με email .Θα δεις μόνο ,αν πήγε στα Ανεπιθύμητα μηνύματα.

Αν τα αγοράσεις από εδώ
https://www.msystems.gr/index.php?category=2815&product=19659&utm_source=pcsteps&utm_medium=site&utm_campaign=pcsteps_systems
αυτές οι Άδειες είναι DSP που σημαίνει πως η Άδεια μπορεί να εγκατασταθεί σε όσους υπολογιστές θες.(ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΜΩΣ μεταφορά από το παλιό pc ,στο καινούριο)
Αν τελικά τα αγοράσεις από τη mysystems ,θα συνοδεύονται από κάποιο cd /dvd (ας με διορθώσουν αν κάνω λάθος) ,οπότε σε αυτή την περίπτωση ,δε χρειάζεται να τα ξανακατεβάσεις.

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.
Για τον SSD τα 250GB μου φαινονται πολυ λιγα. Τα Windows από μόνα τους πιάνουν πόσο χώρο. Ταχύτητα θα έχει αλλά νομίζω δεν θα έχει χώρο για να βάλω αρχεία κλπ. Θα το δω αυτό, μήπως πάρω έναν SSD και έναν HDD ή πάρω για αρχή τον SSD και μετά πάρω και έναν εξωτερικό για τα αρχεία μου.
Για εξωτερικό σκληρό τι πρέπει να προσέξω; Αυτός ας πούμε είναι "καλός";
Verbatim-Store-n-Go-USB-3-0-Portable-Hard-Drive-1TB
Για το ίντερνετ, αν κάνω αυτό με το καλώδιο, δεν προϋποθέτει πως όποτε χρειάζομαι το ίντερνετ, θα πρέπει να είναι και ανοιχτή η πόρτα του δωματίου μου ώστε να περνάει το καλώδιο; Συγνώμη αν δεν βλέπω το προφανές, αλλά για να βάλω καλώδιο από το router μέχρι τον υπολογιστή, 2 λύσεις βρίσκω, ή να έχω ανοιχτή την πόρτα ή να κάνω τρύπα στον τοίχο :P
Για τα Fans που είπες πιο πάνω, να πάρω δύο ίδια και να τα τοποθετήσω όπως είπες ή πρέπει να πάρω δύο διαφορετικά;

Για τα Windows θα πρέπει να το "κοιτάξω" πολύ περισσότερο γιατί δεν τα ξέρω καλά αυτά και φοβάμαι μην κάνω καμιά "πατάτα".

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Γειά σου Χριστίνα !!  32 γιγα θέλουν μόνο τα win10 x64 bit .
https://www.microsoft.com/el-gr/windows/windows-10-specifications#primaryR2
Εμένα ο δίσκος είναι 280 γιγα (hdd)και τα 240 είναι ελεύθερα.(Δεν έχω σχεδόν καθόλου αποθηκευμένα αρχεία)
Μπορείς αν θες στον ssd να έχεις τα προγράμματα μαζί με τα windows ,και στον hdd τα προσωπικά αρχεία σου.
Απάντησε μόνο πόση απόσταση θα έχει ο υπολογιστής απ το ρούτερ ? Ίσως θες μία τρυπούλα κάτω στη πόρτα να κάνεις.😀 
Τα win10 είτε με χωρίς ενεργοποίηση(εδώ δε χρειάζεσαι κλειδί) ,είτε όπως αλλιώς είπαμε ,αν θα έχεις τον  υπολογιστή στο σπίτι ,δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.
Αυτά από μένα !! Κι εγώ σε ευχαριστώ που εκτιμάς τον κόπο μας.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλύτερα να προτιμήσεις κάποιον πιο γνωστό και δοκιμασμένο κατασκευαστή εξωτερικών σκληρών δίσκων , ώστε να μην βρεθείς προ εκπλήξεως.
Αν θες να σου προτείνουμε κάποιον, πες μας τι χωρητικότητα θες (1T;) και μέχρι πόσα χρήματα σκέφτεσαι να διαθέσεις.
Δεν παίζει ρόλο αν τα fans είναι ίδια ή διαφορετικά. Την ίδια δουλειά θα κάνουν, αν έχουν ίδια χαρακτηριστικά.
Έχω κι εγώ όμοιο πρόβλημα με την πόρτα, και με λίγο κόπο και στρίμωγμα έχω χωρέσει το καλώδιο χωρίς να μπλοκάρω την πόρτα. Βέβαια, δεν ξέρω πόσο κενό έχει η δική σου πόρτα.
Μία άλλη λύση για να έχεις ενσύρματη σύνδεση είναι τα powerline. Τα powerline μεταφέρουν δεδομένα μέσω των καλωδίων ρεύματος. Είναι μία πολύ καλή λύση, αλλά ανεβάζει αρκετά το κόστος.
https://imgur.com/a/wrcKO1K

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Οκ, οπότε για αρχή παίρνω τον SSD 250GB που λέμε πιο πάνω και μετά αν θέλω βάζω και έναν HDD ή έναν εξωτερικό. (Ο δεύτερος λέω να είναι 1TB)
Απόσταση: υπολογίζω λιγότερο από 20m, αν σκεφτείς ότι θα το πάω περιφερειακά όπως πάνε οι τοίχοι. Μάλλον αυτό με την τρύπα θα κάνω, γιατί έχουμε γυψοσανίδα αντί για τοίχο σε εκείνο το σημείο και νομίζω θα μου βγει και πιο οικονομικά και με καλύτερο σήμα.
Για τα Windows δεν φοβόμουν αυτό με το ΣΔΟΕ. Ναι, για το σπίτι είναι ο υπολογιστής αλλά όπως και να χει νομίζω είναι καλύτερα να έχω τα γνήσια. Αλλά απ' ότι κατάλαβα γίνεται για αρχή να τα κατεβάσω "έτσι" . Κι αν είναι αγοράζω αργότερα τα γνήσια, γιατί ήδη θα δώσω αρκετά για το desktop.

Για τα ανεμυστηράκια ρώτησα γιατί πιο πάνω ο vasilispao13, μου πρότεινε κάποιο ανεμυστηράκι και μου είπε πως καλό είναι να βάλω δύο. Και ρωτάω αν χρειάζεται να πάρω δύο από αυτά που έστειλε ή ένα (αυτό που έστειλε) και ένα δεύτερο διαφορετικό, επειδή δεν το διευκρίνησε.

Έχω καταλήξει στην εξής λίστα: (Ελπίζω να μην θέλει κι άλλες "διορθώσεις :P")
CPU: AMD Ryzen 5 2400G:
AMD-Ryzen-5-2400G-Box
RAM:
HyperX-Predator-RGB-8GB-DDR4-3200MHz-HX432C16PB3A-8
Μητρικη καρτα: Β450
Asrock-B450M-Pro4
Τροφοδοτικο:
Corsair-CX-Series-CX450M
ανεμιστηρας-ψυξη:
https://www.e-shop.gr/arctic-cooling-f12-fan-120mm-p-PER.650179 (x2?)
σκληρος SSD
/Samsung-970-Evo-250GB
Σκληρος εξωτερικός:
Verbatim-Store-n-Go-USB-3-0-Portable-Hard-Drive-1TB
ιντερνετ:
καλωδιο ethernet 30m: Powertech-U-UTP-Cat-5e-Cable-30m

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Δεν νομίζω πως χρειάζεται κάποια επιπλέον αλλαγή. Η σύνθεσή σου είναι αρκετά καλή για τα χρήματά της. 

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

 Με βαση τα παραπανω, αυτο - - > https://www.e-shop.gr/innovator-5-ryzen-game-power-2400g-me-windows-10-p-PER.910019
Που ειναι και ετοιμο, εντάξει δεν ειναι; Δεν μου φαινεται να έχει μεγαλη διαφορα... 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 8 έτη

Το κακό με τις έτοιμες συνθέσεις είναι ότι πάντα περιέχουν κάποια εξαρτήματα αμφίβολης ποιότητας. 
Για παράδειγμα, η συγκεκριμένη δεν περιέχει κάποιο αξιόπιστο τροφοδοτικό και SSD. Το τροφοδοτικό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε άλλα εξαρτήματα.  
Επίσης, διαθέτει μητρική με 2 RAM slots, το οποίο σε εμποδίζει να προσθέσεις μελλοντικά επιπλέον μνήμες. 

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

@Γιώργο, άρα δηλαδή να παραγγείλει τα κομμάτια που η ίδια πρότεινε ,και τα βρήκες εντάξει ??
@Χριστίνα ,γι αυτό ακριβώς ποτέ δε συνιστώνται οι έτοιμοι υπολογιστές.
https://www.pcsteps.gr/24194-pc-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%bf%ce%bc%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b9-%ce%ad%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%bf%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82/

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Εντάξει. Κατάλαβα. Ρώτησα γιατί θα μου παρει πολυ χρόνο κ ισως τα ιδια χρήματα για να φτιαξω μονη μου το pc, συν την ολη διαδικασια στησιματος του κουτιου και του περασματος των windows. Επειδή δεν τα γνωρίζω πολυ καλα αυτα θελει πολυ ψαξιμο για να το κάνω μονη μου και ήθελα να δω αν αξιζει... Ευχαριστω και πάλι 

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Αν ξαναδεις στο άρθρο για "Αγορά υπολογιστή..." το κατάστημα αναλαμβάνει τη συναρμολόγηση με 20€ . Αν αγοράσεις επίσης και τα win10 ,αν δε κάνω λάθος ,θα στα έχουν εγκαταστήσει κιόλας.
Αν όχι ,αυτό μπορεί να το κάνει και κάποιος Τεχνικός με τα ίδια χρήματα. Είναι όπως το να κάνεις φορμάτ.
Το θέμα είναι μέχρι να κάνεις την αγορά ,να μην έχει εξαντληθεί κάποιο από τα υλικά που διάλεξες. Από τη στιγμή που όλα είναι ΟΚ , όλα καλώς !! (Κακώς ρώτησα μάλλον)
Τα...μαστορέματα θα γίνουν ,εσύ να 'σαι καλά !! ✊(δύναμη !!)

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Τώρα θυμήθηκα ,πως τα κομμάτια τα διάλεξες από αλλού. (Γι αυτό οι σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν)
Αν είναι από ένα μόνο κατάστημα ,δε μπορούν να αναλάβουν τη συναρμολόγηση ? 
Από την άλλη ,υπάρχει κι ο οδηγός αυτός.
https://www.pcsteps.gr/31967-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-pc/
Τί κάνουμε τώρα ??? Πώ....ρε μπέρδεμα.   
Χριστίνα ,τί λες κι εσύ ?

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Κοίτα, τα κοίταξα όλα αυτά που είπες και κατέληξα στο εξής:
Θα τα πάρω από το ίντερνετ, κανονικά και μετά θα πάω σε κάποιον τεχνικό όπως είπες να τα συναρμολογήσει. Ο οδηγός αγοράς έχει συναρμολόγηση μόνο αν τα αγοράσεις όλα απ' το msystems, που μου βγαίνουν πολύ πιο ακριβά. Και τα windows είναι πολύ πιο ακριβά, βρήκα τεχνικό που μου περνάει τα γνήσια μαζί με office, antivirus , photoshop και κάτι άλλα .. στα 48€ και στο msystems έχουν 108€ οπότε μιλάμε για τεράστια διαφορά. Όσο για την συναρμολόγηση για αρχάριους, δεν είναι και για πολύ αρχάριους (το λέω επειδή το διάβασα όλο το άρθρο) και είμαι σχεδόν βέβαια πως θα παιδευτώ πολύ και μάλλον δεν θα τα κάνω και σωστά. Θα δώσω στα 400-500€.., τα 20-30 της συναρμολόγησης με μάραναν.

Ευχαριστώ πολύ που ασχολήθηκες όμως. Καλή συνέχεια!!!

Anonymous User απάντησε πριν 8 έτη

Για τα Office όμως ,λογικά θα τα βάλει "σπασμένα" .(Πού να βρει γνήσιο κλειδί αυτών...)
Τέλοσπάντων...η εγκατάσταση των Office δεν είναι δύσκολη. Απλώς συνδέεσαι με τον Microsoft λογαριασμό, ακολουθείς τα βήματα ,κατεβάζεις το αρχείο εγκατάστασης κι είσαι έτοιμη.(οι οδηγίες υπάρχουν στη σελίδα της Microsoft)
Ε...αν είναι ,αγοράζεις κλειδί από τη goodoffer24 και το καταχωρείς.Θα γίνει αποδεκτό κανονικά. (Όπως και για τα windows) Η goodoffer24 αγοράζει από τη Microsoft Άδειες Volume License ,και τις μεταπωλεί μεμονωμένα. 
Απλά απόφευγε όσο είναι δυνατόν τα σπασμένα προγράμματα.
Για antivirus ,τα win10 έχουν ήδη ενσωματωμένο το Microsoft Windows Defender ,μα υστερεί σε σχέση με τα άλλα av .Το πιθανότερο ο Τεχνικός να σου βάλει κάποια free έκδοση κάποιου. Αν τη βαρεθείς ,βάζεις άλλο av .
https://www.pcsteps.gr/493-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-antivirus/