Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΓιατί οι κάμερες χάνουν τη σύνδεση
Αχιλλέας Πολυχρόνης ρώτησε πριν 2 έτη

Γειά σας και πάλι, πολύ ωραία δουλειά αυτή που κάνατε σχετικά με τις στατικές και δυναμικές IP του Ρούτερ, τα διάβασα και τα ξαναδιάβασα και το ευχαριστήθηκα. Βέβαια έχω κάποιες δικές μου απορίες τις οποίες θα παρακαλούσα να μου λύσετε μια που είσαστε πολύ καταρτισμένοι με αυτού του είδους την τεχνολογία. Είχα εγκαταστήσει μία εσωτερική κάμερα ασφαλείας IP WiFi για να παρακολουθώ το σπίτι μου απο μακριά μέσω Ίντερνετ αλλα μετα απο 20 περίπου ημέρες είχε βγεί offline και έπαψε να στέλνει δεδομένα στο κινητό μου, έστειλα ένα συγγενή μου και απλώς την έβγαλε απο το ρεύμα την ξανάβαλε και δούλεψε.Μετά έβαλα και άλλη κάμερα άλλης μάρκας, τις έβλεπα και τις 2 για 15 ημέρες μετά βγήκαν offline και οι 2 ταυτόχρονα και αναρωτιέμαι τί συμβαίνει,άν ο πάροχος αλλάζει την εξωτερική IP του ρούτερ κάθε 15-20 ημέρες δέν θα πρέπει να την αναγνωρίζουν και οι κάμερες που συνδέονται με το ρούτερ;Άν αλλάξει ο ρούτερ την IP της κάμερας δέν πρέπει να την ξαναβρεί η κάμερα ή πρέπει να βγεί απο το ρεύμα και να μπεί ξανά για να δουλέψει; Κάτι πρέπει να υπάρχει για να μή βγαίνουν offline κάθε τόσο οι κάμερες τουλάχιστον όσο δουλεύει κανονικά το ρούτερ.Υποθέτω ότι άν η κάμερα συνδεθεί με Ethernet καλώδιο δέν θα υπάρχει αποσύνδεση αλλα το 99% των καμερών σήμερα είναι με WIFi. Μήπως πρέπει να δώσω σταθερή IP στις κάμερες απο τις ρυθμίσεις του ρούτερ γιατί απο την εφαρμογή των καμερών δέν μπορώ να αλλάξω τίποτα. Σας ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε και λύνετε τις απορίες μας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Αχιλλέα
Αρχικά, όντως πρέπει να δοκιμάσεις να δώσεις στατικές IP στις κάμερες και να δεις αν εμφανίζεται το ίδιο πρόβλημα. Η αλλαγή γίνεται από το περιβάλλον του router. Ωστόσο, κάθε router είναι διαφορετικό, οπότε δεν μπορούμε να σου πούμε συγκεκριμένα βήματα.

Αχιλλέας Πολυχρόνης απάντησε πριν 2 έτη

Δέν είναι πρόβλημα καμερών τελικά, είναι πρόβλημα του ρούτερ που κολλάει και φαίνεται ότι λειτουργεί, μου είπαν και απο τη Νοβα ότι λειτουργεί κανονικά αλλα υπάρχει πρόβλημα δέν έχει Ίντερνετ, το πρόβλημα λύθηκε με μία επανεκκίνηση του ρούτερ,ίσως έφταιγε και η γραμμή, θα δούμε στη συνέχεια.
Ευχαριστώ για την υποστήριξη, να είστε καλά.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση Αχιλλέα!