Anonymous User ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Έχω σταθερό pc από πέρυσι το Φλεβάρη.απο τ Αύγουστο ενώ είναι κλειστό δεν ανοίγει.οταν βγάζω το καλώδιο του ρεύματος από τ τροφοδοτικό κραταω πατημένο για τριάντα δευτερόλεπτα το κουμπί για να ανοίξει ξαναβάζω τ καλώδιο του ρεύματος στο τροφοδοτικό ανοιγει κανονικά το pc.το πήγα σε τεχνικό μου λένε ότι είναι μια χαρά το pc.απο τοτε Μ τ κάνει κάθε μέρα όταν πάω να τ ανοίξω.και τώρα δύο μέρες μου έκλεισε ενώ ήταν ανοιχτό μόνο του το pc δύο φορές.εχετε καμία λύση να Μ προτείνετε τι μπορεί να φταίει;

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Γιάννη

Βλέπεις να ανάβει κάποιο LED σφάλματος στη μητρική; Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις κάποιο άλλο τροφοδοτικό για να δεις αν γίνετα το ίδιο;

Anonymous User απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα. Όταν πάω να το ανοίξω και δεν ανοίγει δεν φαίνεται κάποιο led να ανάβει.να σημειώσω ότι είναι όλα καινούργια από τ Φλεβάρη που πέρασε. Το led σφάλματος ποτε και πως θα φαινόταν αν ήταν αυτο.τροφοδοτικο δ έχω αλλο

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Συνήθως οι μητρικές έχουν ένα led κοντά στον επεξεργαστή που ανάβει σε περίπτωση προβλήματος, αλλά δεν το έχουν όλες οι μητρικές.

Αν δεν διαθέτεις δεύτερα εξαρτήματα για δοκιμές είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε τι ακριβώς προκαλεί το πρόβλημα.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις τη CMOS μπαταρία για να γίνει reset η μητρικής. Επίσης, αν έχεις πολλές μνήμες, κάνε δοκιμές με κάθε μια μεμονωμένα.

Anonymous User απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπερα εβγαλα τ μπαταρία για μισή ώρα τ ξαναβάλα έκανα κ αλλαγές τις μνημες μεμονωμένα ( έχω δύο οκταρες 8+8 gb)και κάνει πάλι το ίδιο.δ ανάβει με τίποτε.βγαζω πάλι το καλώδιο από τ τροφοδοτικό για κάνα τέταρτο πατάω το κουμπί power για τριάντα δευτερα βάζω ξανά τ καλώδιο του τροφοδοτικου από τ πρίζα και ανοίγει το pc μια χαρά .παρατηρησα τ εξής.οταν ανοίγει το pc ανάβει ένα ασπρο led φως poy λεει EZ DEBUG LED στη μητρική που είναι δίπλα στο επεξεργαστή για λίγα δευτερόλεπτα και όταν κλείνω τ pc ανάβει αυτό το άσπρο led σαν φλας για μια στιγμή και κάνει ένα πολύ μικρό θόρυβο σε κλάσμα δευτερολέπτου.αν μπορείτε να με βοηθήσετε. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κατά πάσα πιθανότητα είναι πρόβλημα υλικού και πρέπει να κάνεις δοκιμές με δεύτερα εξαρτήματα για να δεις τι ακριβώς ευθύνεται. Ο υπολογιστής ήταν σε καλή κατάσταση όσο ήταν σβηστός, πχ μακριά από σκόνες και υγρασία;

Anonymous User απάντησε πριν 6 έτη

Δεν τ έχω αφήσει κλειστό για πολύ κάθε μέρα τ ανοίγω Το σπίτι δ έχει υγρασία τώρα απο σκόνη σε φυσιολογικά πλαίσια.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως υπάρχει κάποιο θέμα στο τροφοδοτικό ή τη μητρική. Δυστυχώς, αν δεν έχεις δεύτερα εξαρτήματα για δοκιμές, είναι δύσκολο να εντοπίσεις την αιτία.