Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Windowsδεν εχω ιδέα για τίτλο
sapphire sapphire ρώτησε πριν 5 έτη

Έτρεξα το εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου antivirus, το AVG antivitus free, και με ειδοποίησε πως έχω έναν ιό που ονομάζεται rootkit πως μπορώ να τον αφαιρέσω. Άν το κείμενο περιέχει κάποια ασάφεια ειδοποιήστε με και δείξτε κατανόηση για πιθανά ορθογραφικά λάθη.

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα
Το antivirus δεν σου δίνει επιλογή να βάλεις τον ιό σε καραντίνα; 

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Επίσης δε σου δίνει επιλογή για Delete ?  Δες κι εδώ κάτι οδηγίες.
https://support.avg.com/answers?id=906b0000000DkEiAAK
Κι εδώ σχετικά. Δεν ήξερα πως υπάρχουν και ...νόμιμα rootkits.😦
https://support.avg.com/SupportArticleView?l=&urlName=Detection-of-known-legitimate-rootkits&supportType=home

Guerriero Fxp απάντησε πριν 5 έτη

Απ΄τα δωρεάν Antivirus, το καλύτερο είναι το Kaspersky, μην παιδεύεσαι με το AVG. 

sapphire sapphire απάντησε πριν 5 έτη

Αυτή τη φορά μου γράφει πως υπάρχουν δύο rootkits και στην επιλογή του avg για καραντίνα δεν εμφανίζεται κανένας ιός. Στον πρώτο σύνδεσμο που εμφανίζεται στη απάντηση του χρήστη Dimitris008 υπάρχει μια συζήτηση ανάμεσα σε έναν χρήστη του avg ,που έχει παρόμοιο πρόβλημα με το δικό μου, και δε έναν υπεύθυνο του avg που του προτείνει να επιλέξει μια λειτουργία του avg που ονομάζεται boot time scan. Πιστεύεται πως πρέπει να επιλέξω και εγώ αυτή τη λειτουργία ή να μην ανησυχώ?       

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Aπό τη στιγμή που το προτείνουν από το forum της avg ,δοκίμασέ το. Αν έχεις πρόβλημα με αυτή τη λειτουργία δες κι εδώ αν βοηθά.
https://support.avg.com/answers?id=906b0000000DltOAAS
Δεν απάντησες αν σου δίνει την επιλογή Delete ή όχι . Το avg είναι ενημερωμένο ? (Οι ορισμοί ιων--Virus definitions) Αν τυχόν δε μπορεί να αφαιρεθεί ο ιός ,δοκίμασε κι αυτό.
https://www.malwarebytes.com/premium/
Είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορείς να το χεις εγκατεστημένο στο pc με κάθε antivirus .

sapphire sapphire απάντησε πριν 5 έτη

Επιλογή για delete δεν μου. Σχετικά με την επόμενη ερώτηση για το αν το ang είναι ενημερωμένο η μόνη πρόταση που μου έκανε για ενημέρωση είναι για να γίνει premium που αυτό όμως προϋποθέτει πληρωμή. Επίσης αφού προτείνεις να δοκιμάσω το malwarebytes θα το κάνω αργότερα και κάποια στιγμή θα σε ξαναενημερώσω.       

sapphire sapphire απάντησε πριν 5 έτη

Δοκίμασα το malwarebytes και βρήκε τον υπολογιστή μου καθαρό αυτό σημαίνει κάτι?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Στο malwarebytes πήγαινε στο Settings--->detection and protection .Θα βρεις και θα τικάρεις ένα τετραγωνάκι ,το "Scan for rootkits" και ξανακάνε σκανάρισμα.(είναι ξετικαρισμένο από προεπιλογή.)
Και καθαρό να βρει το pc ,δοκίμασε και με άλλα προγράμματα. Αν τα περισσότερα δε δείχνουν ιό ,λογικά κάποιο αρχείο θα είναι που αναγνωρίζει το avg εσφαλμένα ως κακόβουλο.
https://www.pcsteps.gr/105800-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B9%CF%8E%CE%BD-malware-usb/
Μπορείς απλώς να κατεβάσεις και να τρέξεις τα προγράμματα αν δε θρς να χρησιμοποιήσεις στικάκι.(Το kickstart έχει αφαιρεθεί.)