Νίκος Χαλκιαδάκης ρώτησε πριν 2 έτη

Πρόσφατα έκανα έναν καθαρισμό στον σταθερό υπολογιστή μου και για να βάλω νέα πάστα στον επεξεργαστή έπρεπε να βγάλω την κάρτα γραφικών μια Sapphire Radeon RX 590 Nitro 8GB. Όλα καλά μέχρι εδώ,ο υπολογιστής έγινε καινούριος από μέσα,όταν άνοιξα το σύστημα να τρέξει από τα 16GB Ram DDR4 που έχει τα Windows 10 Pro 64bit ενώ βλέπουν ότι έχει 16GB Ram ο υπολογιστής χρησημοποιεί μόνο τα 8GB ενώ τα υπόλοιπα για κάποιο λόγο είναι δεσμευμένα από υλικό στον υπολογιστή πιθανότατα από την κάρτα γραφικών. Πως μπορώ να αποδεσμεύσω την μνήμη Ram χωρίς να παω σε φορμάτ γιατί θα ήταν καταστροφικό ένα φορμάτ τώρα στο θέμα της δουλειάς μου ? Έχω βάλει την νεότερη έκδοση του προγράμματος για την κάρτα γραφικών μήπως άλλαζε κάτι αλλά δεν άλλαξε,έκανα και αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση του BIOS F62d της μητρικής Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming (AMD Ryzen 5 1600 CPU) αλλά πάλι δεν άλλαξε τίποτα και από το BIOS μέσα δεν βρίσκω κάτι για να κάνω κάποια αλλαγή.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Ο επεξεργαστής σου δεν διαθέτει ενσωματωμένα γραφικά, οπότε η δεσμευμένη RAM σίγουρα δεν πάει εκεί.

Ρίξε μια ματιά στις ρυθμίσεις που παρουσιάζουμε εδώ.

Νίκος Χαλκιαδάκης απάντησε πριν 2 έτη

\
Καλημέρα σας.Είδα τις οδηγίες σας αλλά δεν με βοήθησαν.Δείτε εδώ στις εικόνες που σας ανέβασα ότι έχει δεσμεύση την μνήμη κάποιο υλικό και από κάτω φαίνετε να είναι από την κάρτα γραφικών που για κάποιο λόγο το έκανε χωρίς αιτία.Πως μπορώ να την αποδεσμεύσω την μνήμη αυτή που έχει πάρει η κάρτα γραφικών ? Μέχρι τώρα δεν το είχε κάνει ποτέ αυτό.Την έβγαλα την κάρτα κάποια στιγμή και την έβαλα ξανά αλλά το πτόβλημα παραμένει εκεί.
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Η επιλογή Μέγιστη μνήμη των οδηγιών του άρθρου μας τι τιμή έχει σε εσένα; Δοκίμασε να εγκαταστήσεις από την αρχή τους drivers γραφικών, καθώς και να κάνεις reset το BIOS αφαιρώντας τη CMOS μπαταρία της μητρικής.