Κωστας Σταμος ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω μία παλιά οθόνη lg flatron w1943sb και θέλω να την συνδέσω ως δεύτερο monitor. Η main οθόνη είναι μια samsung c24f390fhr curved. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ό,τι η lg δεν ανοίγει όταν την βάζω στην κάρτα γραφικών με αντάπτορα vga σε display port. Όταν χρησιμοποιώ τον ίδιο αντάπτορα για την samsung δουλεύει κανονικά και το περίεργο είναι οτι σε δεύτερο υπολογιστή με παλιά κάρτα γραφικών και σύνδεση vga κατευθείαν η lg ανάβει επομένως δουλεύει, απλά δεν συνεργάζεται με τον αντάπτορα. Η κάρτα μου είναι rx 5600xt με τα τελευταία drivers κατεβασμένα. Επίσης από τις 3 υποδοχές display μόνο μία επιτρέπει να δουλεύει η κανονική μου που είναι ήδη συνδεδεμένη με hdmi. Σε οποιαδήποτε άλλη υποδοχή συνδέσω την lg η samsung σταματάει να βγάζει σήμα. Τι μπορώ να κάνω;

9 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Κώστα

Όσο αφορά τις DP θύρες, έχεις δοκιμάσει να συνδέσεις κάποια οθόνη απευθείας με DP χωρίς αντάπτορες για να δεις αν λειτουργούν κανονικά;

Όσο αφορά την LG, λογικά το πρόβλημα δημιουργείται από τον συγκεκριμένο αντάπτορα, οπότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι πέρα από το να δοκιμάσεις άλλον αντάπτορα.

Κωστας Σταμος απάντησε πριν 2 έτη

Δεν έχω κάποιο καλώδιο dp εκτός από τον αντάπτορα, όμως το ερώτημα είναι γιατί στην μία οθόνη ο αντάπτορας δουλεύει και στην άλλη όχι (με το ίδιο καλώδιο vga η δοκιμή). Επίσης η δεύτερη οθόνη (lg) αναγνωρίζεται από τα windows ως 1η οθόνη και η άλλη ως 2η, χωρίς να μπορώ να αλλάξω την σειρά ακόμα και όταν θέτω την δεύτερη ως κύρια οθόνη. Δεν με αφήνει καν να πειράξω το resolution της lg και είναι σκαλωμένο στο 800x640 επομένως φαντάζομαι ότι ίσως χρειάζεται vga σε hdmi?

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Θα μπορούσε να παίζει ρόλο η native ανάλυση της οθόνης και επηρεάζει κάπως.

Το ότι δεν μπορείς να αλλάξεις ανάλυση δείχνει ότι γενικά η οθόνη δεν αναγνωρίζεται σωστά. Ίσως να είναι και θέμα driver.

Αν έχεις χρόνο, κάνε live boot μια έκδοση Linux χωρίς εγκατάσταση και δες εκεί πως συμπεριφέρεται η οθόνη.

Κωστας Σταμος απάντησε πριν 2 έτη

Έκανα Live boot στα ubuntu και κατευθείαν αναγνώρισε την samsung ως κύρια οθόνη και την lg ως δεύτερη, επίσης μπορούσα να αλλάξω το resolution και μετά από λίγα δευτερόλεπτα η lg άνοιξε. Έκανα επανεκκίνηση και μπήκα πάλι στα windows και ακόμα το χαβά τους. Τα windows αναγνωρίζουν ως κύρια την lg χωρίς να μπορώ να αλλάξω τίποτα και χωρίς να ανοίγει.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αφού στα Linux δεν έχεις πρόβλημα, είναι σίγουρα θέμα του driver στα Windows. Δοκίμασε να τον κάνεις εγκατάσταση ξανά, καθώς και να δοκιμάσεις διαφορετικές εκδόσεις, αν υπάρχουν διαθέσιμες. 

Κωστας Σταμος απάντησε πριν 2 έτη

Να κάνω ξανά εγκατάσταση τον driver της κάρτας γραφικών η κάποιο άλλο driver?
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Αναφέρομαι στον driver της κάρτας γραφικών σου ή των ενσωματωμένων γραφικών, ανάλογα το τι χρησιμοποιείς. 

Κωστας Σταμος απάντησε πριν 2 έτη

το έκανα αλλα και πάλι τίποτα. μόνο στο ubuntu λειτουργεί δεν ξέρω τι άλλο να κάνω 
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Έχεις εγκαταστήσει όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις, αν και είναι ξεκάθαρο θέμα του driver.