Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΔιανομη Linux για επεξ/σια ηχου/βιντεο
Nikos Psaras ρώτησε πριν 6 έτη

Δουλευω τα win 10 και τα προγραμματα Cubase 5-Adobe audition-audacity  για επεξεργασια ηχου, και το movie maker-wondershare video editing για να φτιαχνω
βιντεο.Ποια προγραμματα απο τα παραπανω δουλευουν σε καποια διανομη linux.Ποια διανομη να διαλεξω.Με ενδιαφερει κυριως ο ηχος.Εχω εξωτ/κη καρτα ηχου για ηχογραφηση την focusrite 2i2.Οι ντραιβερς θα δουλεψουν στα λινοξ. Ευχαριστω..

2 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νίκο.
Δυστυχώς ένα κομμάτι στο οποίο υστερούν τα Linux σε σχέση με τις άλλες διανομές, είναι το editing. Υπάρχουν μεν υπελογές, αλλά δεν είναι λίγες.
Για διανομές, ρίξε μια ματιά στο Ubuntu Studio, έρχονται με προεγκατεστημένες αρκετές εφαρμογές για κάθε χρήση που αναφέρεις.
Από εφαρμογές θα σου αναφέρω το Kdenlive για video editing, ίσως το Shotcut, και για κάτι πιο προχωρημένο, το DaVinci Resolve, το οποίο όμως δουλεύει μόνο σε συγκεκριμένες διανομές (CentOS αν θυμάμαι καλά).
Εφόσον μιλάς για Movie Maker, θεωρώ ότι το Ubuntu Studio θα σε καλύψει πλήρως. Για τη συμβατότητα δεν νομίζω να έχεις θέμα, αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσεις για να βεβαιωθείς.

Nikos Psaras απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστω....με καλυψατε πληρως, καλο βραδυ..