Maria Sfolkou ρώτησε πριν 1 έτος

Καλημέρα σας. εχω ενα laptop LENOVO-IQO9AV52 με Windows-11 home. intel core i5. 8G RAM. Ο δίσκος SSD(C:)  με 237G είναι μόνιμα γεμάτος εν γνώση μου, είναι λόγω πολλών αρχείων και το  DATA(D:) με 931G είναι άδειο εντελώς. Πως μπορώ να "μεταφέρω" χώρο στον ssd, ή πως μπορώ να εκμεταλλευτώ αυτόν τον άδειο χώρο; ευχαριστώ.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Μαρία! Για να μεταφέρεις αρχεία, απλά να κάνεις αποκοπή και επικόλληση στον άλλον δίσκο. Για να μεταφέρεις εγκατεστημένα προγράμματα, δες εδώ. Για νέα προγράμμα, υπάρχει επιλογή κατά την εγκατάσταση για να επιλέξεις δίσκο.

Deleted User απάντησε πριν 1 έτος

Γειά σου Μαρία ,μπορείς με Αποκοπή κι Επικόλληση ,αντίστοιχα να μεταφέρεις αρχεία από τον ssd στο D (όπως θα έκανες συνήθως.) ;Eκανα δοκιμή με μία τυχαία φωτό και πέτυχε. (σε μένα λέγεται RECOVERY με D γράμμα επίσης.)
Πρέπει πάντως να ξέρεις πως η μονάδα D είναι διαμέρισμα αποκατάστασης κι όχι ξεχωριστός δίσκος. Τυπικά ,τα λάπτοπ έχουν μόνο ένα δίσκο τον C ,κι αν αυτός πάθει ζημιά μπορεί να επηρεαστούν και τα δεδομένα στον D .
 
Καλό είναι επίσης να μήν είναι τέρμα γεμάτος ο δίσκος είτε είναι hdd είτε ssd (δηλ στο κόκκινο που λέμε) ,διότι επηρεάζεται η απόδοσή του. Θα έλεγα να έχεις κάποιον εξωτερικό δίσκο για τα αρχεία σου. (εικόνες ,τραγούδια πχ)
 

Maria Sfolkou απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα δοκιμάσω να μεταφέρω αρχεία εκεί. Όσο για το "γέμισμα" , δυστυχώς λόγω εργασίας μου υποχρεωτικά πρέπει να κουβαλάω τα αρχεία. Έχω ήδη δύο εξωτερικές μονάδες από 1tera γεμάτες + άλλες δύο σαν backup. Ευχαριστώ.