Νίκος Διαμαντόπουλος ρώτησε πριν 7 έτη

Διάβασα τα κείμενά σας, του Απριλίου για αγορά υπολογιστή γύρω στα 500€ για gaming. Αγόρασα ένα desktop, που κόστισε 525€, και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι τα εξής: CPU INTEL PENTIUM DUAL CORE G4560 3.50GHZ, ΜΗΤΡΙΚΗ ASUS B150M-K RETAIL, RAM HYPERX HX424C15FBK2/8 8GB DDR4 2400MHZ FURY DUAL CHANNEL KIT, VGA ASUS AMD RADEON RX460 DUAL 2GB GDDR5 PCI-E, HDD SEAGATE ST1000DM010 BARRACUDA 1TB SATA3.
Βασίστηκα στο άρθρο του Απριλίου, αλλά το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό. Το football manager 2016 βαθμολογεί τα γραφικά με 2 στα 5 αστέρια κι αυτό φαίνεται στο 3D (και θεωρείται ελαφρύ παιχνίδι). Όσες ρυθμίσεις κι αν κάνω στην κάρτα γραφικών, δεν γίνεται τίποτα. Επίσης δείχνει αργός σε παράλληλες εργασίες - βίντεο, ραδιόφωνο, fm. Νομίζω ότι φταίει ο επεξεργαστής. Πέιτε μου τη γνώμη σας κι αν πρέπει να αλλάξω κάτι.

12 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ο συνδυασμός G4560 και RX 460 τρέχει εξαιρετικά άνετα το GTA V, δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να κολλάει στο Football Manager λόγω αδυναμίας του hardware.
https://www.youtube.com/watch?v=yUeEceHHaKk
Τον υπολογιστή τον συναρμολόγησες μόνος σου, ή σου τον έστειλαν έτοιμο?
Έλεγξες τις θερμοκρασίες πως είναι εντάξει? Μπορεί πχ να μην κάνει καλή επαφή η ψύκτρα, και λόγο θερμότητας να κάνει throttling ο επεξεργαστής όταν ζορίζεται.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κι εμένα μου φαίνεται απίθανο να μην παίζει το εν λόγω παιχνίδι, το συγκεκριμένο μπορείς να το παίξεις και με ενσωματωμένα γραφικά στην ανάγκη.
Δεδομένου ότι σου βαθμολογεί τα γραφικά τόσο χαμηλά, έλεγξε ότι αναγνωρίζει σωστά την κάρτα γραφικών σου. Ποιο λειτουργικό έχεις; Έχεις περάσει τους τελευταίους drivers από τη σελίδα του κατασκευαστή; Επίσης, σε τι ανάλυση παίζεις; Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο. Κατέβασε κάποιο πρόγραμμα όπως το afterburner για να δεις τη χρήση της κάρτας κατά τη διάρκεια του gaming.

Νίκος Διαμαντόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω όσα ρωτάτε.Τον συναρμολόγησαν στο eshop. Επειδή έχω οθόνη vga, μου έστειλαν αντάπτορα μετατροπής από τη θύρα hdmi της κάρτας γραφικών. Κούμπωσα σωστά τον αντάπτορα και το γράφω γιατί, στην αρχή δεν έμπαινε στη θύρα της κάρτας. Πρίν από αυτό δοκίμασα την on board Intel 610 και το FM τη βαθμολογούσε με 1,5 στα 5. Δεν ξέρω να ελέγχω τη θερμοκρασία. Έχω πάρει PSU FORCE FO25XD 750W, για να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες. Πως θα ελέγξω την ψύκτρα; Κατέβασα τους τελευταίους drivers από την AMD. Δεν ξέρω αν αναγνωρίζει σωστά το παιχνίδι την κάρτα, ούτε πως θα το διαπιστώσω. Η ανάλυση που προτείνει είναι χαμηλή, δεν βλέπεται το 3D, αναγκαστικά την έκανα υψηλή, γιατί το θεωρώ αδιανόητο. Τι πρέπει να προσέξω σχετικά με τη χρήση της κάρτας, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού; ποιες τιμές;

Νίκος Διαμαντόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Αναφέρω και κάτι που ξέχασα να γράψω, έχω windows 10 στα 64 bit

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Τα watt του τροφοδοτικού δεν παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο στις θερμοκρασίες. Εκτός του ότι τα 750Watt είναι overkill για το build σου, ειδικά το συγκεκριμένο δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, δες εδώ σχετικά.

Ωστόσο το πρόβλημά σου στην προκειμένη δεν είναι η τροφοδοσία. Κατέβασε ένα πρόγραμμα όπως το speccy για να δεις τις θερμοκρασίες σου. Επίσης κατέβασε το msi afterburner, εγκατέστησέ το, και πες μας θερμοκρασία και λειτουργίες της κάρτας εν ώρα παιχνιδιού.
Θα σου πρότεινα επίσης να απεγκαταστήσεις τους drivers και να τους εγκαταστήσεις εκ νέου για παν ενδεχόμενο. Δεν υπάρχει περίπτωση η Onboard να πιάνει 1,5 και η 460 2. Το FM θα έπρεπε να τρέχει απροβλημάτιστα με αυτό το setup.

Αλφα Ωμεγα απάντησε πριν 7 έτη

Κατέβασα το πρόγραμμα, οι τιμές φαίνονται φυσιολογικές από όσο βλέπω, αν και δεν καταλαβαίνω όλα όσα δείχνει. Δεν ξέρω πως να απεγκαταστήσω τον driver, την αρχική εγκατάσταση την έκαναν στο eshop κι εγώ κατέβασα τον ενημερωμένο. Εκτός των άλλων, δυσκολεύεται στο internet και αργεί να κάνει buffering σε ταινίες όπως κι ο προηγούμενος, που ήταν δεκαετίας. Αν πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις το bios, τότε μάλλον πρέπει να απευθυνθώ σε τεχνικό, εκτός κι αν μπορεί να με βοηθήσει το τεχνικό τμήμα του eshop. Ελπίζω να μην έχει καεί ως τότε.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Οκ, το πρόβλημά σου είναι οι drivers. Αποκλείεται να δυσκολεύεται στο ίντερνετ, 100%. Πήγαινε στον πίνακα ελέγχου, απεγκατάσταση προγραμμάτων. Αφαίρεσε ό,τι βλέπεις σχετικό με Amd. Έπειτα κάνε ξανά εγκατάσταση κατεβάζοντας από την amd ξανά τον νεότερο driver.

Νίκος Διαμαντόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα απεγκατάσταση κι επανεγκατασταση τους drivers. Δεν άλλαξε τίποτα. Όλα τα δεδομένα της κάρτας φαίνονται εντάξει, όταν όμως μπαίνω στο manager, μου συνιστά χαμηλή ανάλυση και στην υψηλή κολάει η εικόνα.

Elias απάντησε πριν 7 έτη

Φίλε μου εγω πιστέυω οτι το φορματ σε αυτή την περίπτωση είναι η καλύτερη λύση

Νίκος Διαμαντόπουλος απάντησε πριν 7 έτη

Μα ο υπολογιστής είναι καινούργιος! Εννοείς ότι υπάρχει πρόβλημα στα windows;

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Με το "όλα τα δεδομένα της κάρτας φαίνονται εντάξει" δεν μπορούμε να βοηθήσουμε. Θα πρέπει να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες, όπως αυτές που σου γράφω παραπάνω:

  1. Θερμοκρασίες κατά το gaming
  2. Δεδομένα του afterburner κατά το gaming

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης, σε τι ανάλυση παίζεις;