Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΔυσλειτουργία PC μετά από “πατέντα”
Vasilis Ras ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα.

Επιχείρησα να αλλάξω τη θερμική πάστα στο CPU μιας και δεν το είχα κάνει εδώ και πολλά χρόνια (πάνω από δεκαετία) και στην προσπάθεια έσπασα τα clipάκια της βάσης της ψύχτρας.

Ως γνήσιος Έλληνάρας έκανα την πατέντα να βάλω στη θέση τους βίδες και να βιδώσω τη βάση (οι βίδες μπήκαν στις τρύπες που έμπαιναν τα clipάκια) . Ο καθαρισμός από την παλιά πάστα έγινε με χαρτί κουζίνας και απλό οινόπνευμα και το άφησα κάμποση ώρα να στεγνώσει για να είμαι σίγουρος (πάνω από μισάωρο σίγουρα, μπορεί και πάνω από ώρα). Έπειτα κούμπωσα την ψύχτρα κανονικά.

Μετά από αυτήν την "μαστοριά" οι θερμοκρασίες του CPU είναι αισθητά μικρότερες (από 53-55C min πριν, 37C min τώρα) αλλά πλέον το PC freezάρει και κάνει επανεκκίνηση  στα καλά καθούμενα. Στην επανεκκίνηση μου βγάζει "Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα, συλλέγουμε πληροφορίες" κλπ...

Παίζει όλη αυτή η ιστορία να οφείλεται στις βίδες, ή έκανα κάποιο άλλο λάθος; Αυξημένες θερμοκρασίες πάντως μέχρι στιγμής δεν έχω δει.

2 Απαντήσεις

Vasilis Ras απάντησε πριν 2 έτη

Ok. Η μαλ***α που από ότι φαίνεται έκανα είναι πως όταν κούμπωσα την ψύχτρα υπήρχε μια ελαφριά διαγώνια κλίση στην επαφή ψύχτρας και CPU. Το ελαφριά το αναφέρω γτ legit δεν το παρατηρείς αν δεν το κοιτάξεις προσεκτικά. Μέχρι στιγμής φαίνεται το πρόβλημα να λύθηκε γτ και σε gaming δεν μου έχει βγάλει μέχρι στιγμής κάποιο θέμα (πριν με game ανοιχτό έκλεινε στο 15λεπτο max.)

Οπότε lesson learned!!
Ακόμα και αν έχει κουμπώσει η ψύχτρα, πάλι checkάρουμε να έχει την καλύτερη δυνατή επιφάνεια επικάλυψης.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Βασίλη
Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!