George Roll ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας και συγχαρητήρια για την καλή δουλειά! 
Έχω έναν υπολογιστή με τα χαρακτηριστικά που φαίνονται στη φώτο του Speccy! Να σημειώσω ότι μέχρι τώρα τα 7αρια μου τρέχουν άψογα χωρίς θέματα! Επίσης το gaming μου είναι αδιάφορο και το βαριά επαγγελματικά προγράμματα αλλά θα ήθελα να τρέχω το Nox που είναι vitrual android και στο υπάρχων σύστημα τρέχει αλλά κολλάει ελαφρά.
Μέχρι τώρα ήμουν εντελώς άσχετος αλλά πλέον μετά από αρκετό διάβασμα κάτι κατάλαβα. Σκέφτομαι αν αξίζει και αν είναι εφικτή η αναβάθμιση στο pc με περίπου 200€! 
Έτσι όπως είναι η RAM δεν αξίζει να αναβαθμιστεί γιατί DDR2 8GB είναι πανάκριβες (και θέλει και format και νέα windows που θα είναι 64bit). Επίσης νομίζω ότι η μητρική είναι πανάρχαια και το CPU αδύναμο. Οπότε θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να αναβαθμίσει κανείς και τη μητρική, και τον επεξεργαστή και κατ' επέκταση και τη RAM με DDR3 αλλά τίποτα άλλο από το hardware? Και πως θα ξέρω αν θα είναι συμβατά με τη κάρτα γραφικών και τα υπόλοιπα? Πρέπει να είναι εκ νέου Intel ή μπορεί να είναι AMD που μου φαίνονται να έχουν καλύτερες τιμές?
Αξίζει η προσπάθεια ή έχει παλιώσει πολύ και καλύτερα να μαζέψω λεφτά για καινούριο υπολογιστή?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεια σου Γιώργο,
Ναι, μπορείς να αλλάξεις επεξεργαστή, μητρική, και μνήμη, κρατώντας όλα τα άλλα ίδια, αν και θα σου πρότεινα να αλλάξεις και τροφοδοτικό, καθώς με τα χρόνια χάνει την απόδοσή του λόγω γήρανσης των πυκνωτών. Δεν έχει σημασία αν θα πάρεις Intel ή AMD.
Επίσης στους σκληρούς δίσκους, μετά την πενταετία αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα αποτυχίας τους. Δεν χρειάζεται να αλλάξεις δίσκο με την αναβάθμιση, αλλά καλό θα ήταν να το βάλεις στο πρόγραμμα για το μέλλον.
Όλες οι κάρτες γραφικών είναι συμβατές με όλες τις μητρικές, δεν υπάρχει θέμα ασυμβατότητας.
Ναι μεν αλλάζεις σχεδόν όλο τον υπολογιστή, αλλά αφού μπορείς να κρατήσεις το κουτί, το DVD-RW, και την κάρτα γραφικών, οπωσδήποτε εξοικονομείς μερικές δεκάδες ευρώ, σε σχέση με το να αγοράσεις νέο υπολογιστή.

George Roll απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Εφόσον μπω στη διαδικασία να κάνω τόσο προχωρημένη αναβάθμιση θα αλλάξω και το τροφοδοτικό αν και έχει ξανά αλλαχτεί από όταν αγοράστηκε ο υπολογιστής! 
Για σκληρό δίσκο φαντάζομαι ότι αν αποφασίσω να τον αλλάξω θα πρέπει να κοιτάω SSD καλύτερα! 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Σίγουρα ένας SSD είναι καλή επένδυση, και από θέμα ταχύτητας και αντοχής σε σύγκριση με τους μηχανικούς δίσκους.