Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕίναι η κατάληξη .edu κατάλληλη για τη σελίδα και την επιχείρηση μου?
Chrysa ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα!
Ψάχνω να βρώ κατάλληλο domain name για μια σελίδα της εταιρίας στην οποία δουλεύω με αντικείμενο remote μαθήματα προγραμματισμού που απευθύνεται σε υποψήφιους ενδιαφερόμενους απο όλο  το κόσμο. Επειδή λοιπόν το είδος της υπηρεσίας που παρέχει η εταιρεία είναι η εκπαίδευση εξετάζω την επιλογή domain name με κατάληξη .edu . Απο τη έρευνα που έκανα αν κατάλαβα καλά η κατάληξη .edu σκέτη δίνεται σε ιδρύματα και εκπαιδευτικούς οργανισμούς που έχουν έδρα την Αμερική. Η ερώτηση μου είναι η κατάληξη .edu.gr απαιτεί να πληρούνται απο την εταιρία συγκεκριμένα κριτήρια ή πιστοποιήσεις για να μπορεί να την πάρει; Επίσης είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσω τελικά αυτή τη κατάληξη για τη σελίδα μου? 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Χρύσα

Το .edu.gr, αν θυμάμαι καλά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από δημόσιους και ιδιωτικούς ελληνικούς εκπαιδευτικούς φορείς, οπότε λογικά δεν θα έχεις θέμα.

Πάντως, θεωρώ ότι το .com είναι καλύτερη επιλογή. Όλοι, μόλις μάθουν το όνομα της υπηρεσίας σου, το πρώτο πράγμα που θα δοκιμάζουν θα είναι το com και όχι το edu.gr.