Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕγκατάσταση Λειτουργικού.
AA Α ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα, πιθανόν να αγοράσω έναν καινούργιο υπολογιστή / ή και laptop χωρις λειτουργικό σύστημα, το οποίο σκέφτομαι να εγκαταστήσω μόνος μου, αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα σε windows και linux. Θα αποφασίσω εν καιρό. Αυτό που θα ήθελα, σε περίπτωση που αποφασίσω να εγκαταστήσω τα windows, είναι να διευκρινίσω και να επιβεβαιώσω αν έχω αντιληφθεί σωστά την εγκατάσταση τους. Σημειωτέον παρακολούθησα και το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=vN8YB3C_BBg&t=930s , ΠΡΟΣΟΧΗ όμως το βίντεο αναφέρεται σε υπολογιστή με προεγκατεστημένα τα windows, και ΔΕΝ γνωρίζω αν η διαδικασία αλλάζει σε υπολογιστή χωρίς λειτουργικό σύστημα.
Συνεπώς, και συνοπτικά:
Πρώτον, αγοράζω έναν υπολογιστή χωρίς λειτουργικό σύστημα.
Δεύτερον, από έναν άλλον υπολογιστή πλήρως λειτουργικό και με λειτουργικό σύστημα κάνω λήψη των windows 10 από την ιστοσελίδα της microsoft (https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10) μέσω της επιλογής «Άμεση λήψη εργαλείου» και ακολουθώντας την διαδικασία όπως στο βίντεό σας.
Τρίτον, κάνω λήψη του προγράμματος Rufus και ακολουθώ την ενδεδειγμένη διαδικασία.
Τέταρτον, κάνω boot κατά την εκκίνηση από το usb.
Πέμπτον, μετά την εγκατάσταση, αγοράζω τα Windows από κάποιο κατάστημα (φυσικό/ηλεκτρονικό) όπως από το: https://eu.godeal24.com/windows-10-pro-professional-cd-key.html?g24=sgo75 .
Έκτον, με κάποιον τρόπο ενεργοποιώ τα windows, δεν γνωρίζω ακόμα πως, λογικά θα μου στείλουν μετά την αγορά τον αριθμό κλειδί των windows, τον οποίο θα γράψω στο Αλλαγή αριθμού-κλειδιού προϊόντος. Αυτό το βήμα ειδικά θα ήθελα να το διευκρινίσω.
Εδώ ολοκληρώνεται η διαδικασία.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου

Η διαδικασία είναι ακριβώς η ίδια, δεν αλλάζει κάτι. Απλά κατά την εγκατάσταση θα σου ζητηθεί να εισάγεις το κλειδί της άδειας που αγόρσες.

Επίσης, το εργαλείο που κατεβάζεις από τη Microsoft προσφέρει επιλογή να περάσεις απευθείας το ISO στο στικάκι χωρίς την ανάγκη του Rufus.