Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕγκατασταση skype
Ath Bakarakis ρώτησε πριν 7 έτη
Καλησπερα
ειμαι νεος στο linux εχω ενα hp mini 110
εχω εγκαταστησει το lubuntu lxde
και εχω προβλημα με την εγκατασταση το skype kai toy chrome
καποια βοηθεια?

8 Απαντήσεις

Νικολας Τολης απάντησε πριν 7 έτη

Προσπαθησες να τα εγκαταστησεις με τον linux τροπο ή απλα κατεβασες το skype/google οπως και στα windows?Aπο την στιγμη που ειναι διαφορετικα λειτουργικα συστηματα τα οποια προγραμματα εγκατηστουμε σε αυτα ειναι και εγκαθηστονται διαφορετικα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αθανάσιε, έχεις ακολουθήσει αυτόν τον οδηγό για το Skype και αυτόν τον οδηγό για τον Chrome?

Αν ναι, τι ακριβώς προβλήματα σου βγάζει?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αθανάσιε, το Lubuntu δεν έχει αριστερή μπάρα εκκίνησης προγραμμάτων.

Μην κάνεις απάντηση στο email, γράψε στην ερώτηση, αλλιώς δεν φαίνεται η απάντηση σε όλους.

Ath Bakarakis απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε έχω εγκαταστήσει την έκδοση LXDE μου εμφάνισε στην αρχή την αριστερή μπάρα άλλα μετά ίσως άστοχη ενεργεία μου την έχασα.στα synaptic βλέπω ότι είναι εγκατεστημενο το LXPanel άλλα δεν μπορώ να βρω από ποια ρύθμιση θα κάνω να εμφανιστεί πάλι η αριστερή μπάρα εκκίνησης. εγκατέστησα το skype chrome από το termatico έχοντας κατεβάσει τα προγράμματα από το web για έκδοση linux. και το viber με το wine. όλα καλά. απολαμβάνω το linux αν και έχω ένα πρόβλημα με αργό άνοιγμα των σελίδων στο internet. ο browser chrome κάνει περίπου 7 sec για να ανοίξει είναι φυσιολογικό?Έχω καλή σύνδεση στο Internet. Ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες σου με τις αναρτήσεις σου.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αθανάσιε, μάλλον κάποια άλλη διανομή έχεις βάλει, γιατί το Lubuntu εξ’ ορισμού έχει το περιβάλλον LXDE, δεν υπάρχει ξεχωριστή έκδοση, και δεν έχω δει αυτό το LXPanel που αναφέρεις.

Για δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις από το Synaptic και να το ξαναεγκαταστήσεις, μήπως βοηθήσει.

Το laptop σου έχει αργό επεξεργαστή Intel Atom, και ο Chrome είναι βαρύς browser, οπότε είναι λογικό να έχεις καθυστέρηση. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις έναν πιο ελαφρύ browser.

Ath Bakarakis απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε αυτή την έκδοση έχω εγκαταστήσει DISKNAME LXLE 12.04.5 αν έχω καταλάβει καλά έχω βάλει ubuntu 12.04 5 LTS me LXDE Tο γράφει στο readme στο stick από το οποίο έκανα την εγκατάσταση .δεν έχει σημασία μιας και λειτουργεί κανονικά, για να ξέρω αυτή την έκδοση έχω βάλει?έχω βάλει και στο πλαίσιο το application kai task bar με τα εικονίδια που με ενδιαφέρουν και όλα καλά skype, viber me to mine, chrome κλπ. το μόνο που προσπαθώ να κάνω είναι να αλλάξω την εικόνα στην επιφάνεια εργασίας μου και το χρώμα στο πλαίσιο. κάνω τις αλλαγές άλλα όταν κάνω επανεκκίνηση μου βγάζει πάλι τις επιλογές του συστήματος.
και κάτι άλλο σε τι οφείλεται που ηλεκτρίζει το pc και πως μπορώ να το αποφύγω?
Ευχαριστώ

Ath Bakarakis απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Άγγελε
θα ήθελα τη βοήθεια σου για ένα άλλο θέμα
προσπαθώ να αναπαράγω μουσική από το netbook με εξωτερικό dvd μηχάνημα συνδεδεμένο με usb . από την αναπαραγωγή πολυμέσων του lubuntu δεν μου ανοίγει έκανα εγκατάσταση του vlc kai ok. όμως ούτε με την αναπαραγωγή πολυμέσων ούτε με το vlc μπορώ να αναπαράγω ταινία που κατέβασα με το bittorrent. με την αναπαραγωγή πολυμέσων μου γράφει ότι πρέπει να εγκαταστήσω τον αποκωδηκοποιητη dvd/x unkcow που δεν βρίσκει. υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω?
Ευχαριστώ

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αθανάσιε, για νέο θέμα είναι καλό να ξεκινάς καινούρια ερώτηση.

Πιθανώς έχεις βάλει τη διανομή LXLE που είναι βασισμένη στο Ubuntu, αν και ούτε και στην παρουσίαση παραπάνω είχε πλαϊνή μπάρα με προγράμματα.

Γιατί δεν εγκαθιστάς ένα dock να βάλεις εκεί τις εφαρμογές που θέλεις? Με το Position στα options μπορείς να το βάλεις να εμφανίζεται στο πλάι άμα θέλεις.

Το να ηλεκτρίζει το PC είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Αν δεν έχει γενικά πρόβλημα γείωσης το σπίτι, πρέπει να αλλάξεις οπωσδήποτε το τροφοδοτικό, προφανώς έχει κάποια διαρροή.