Σοφια Σαγανη ρώτησε πριν 3 έτη

για αγορα αντικειμενου εως 150 ευρω εχω να πληρωσω μισθο εκτελωνιστη??απο αμερικη η κινα

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα Σοφία

Ναι, το δέμα θα περάσει κανονικά τελωνείο, εκτός αν υπάρχει διαθέσιμη κάποια τριγωνική μέθοδος αποστολής που το αποφεύγει.

Σοφια Σαγανη απάντησε πριν 3 έτη

τα δεματα απο banggood γιατι δεν περνανε τελωνειο??αυτο που κανουν ειναι νομιμο..??πληρωνει το banggood τα εξοδα εκτελωνισμου?
 

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

Φυσικά κι είναι νόμιμο ,για νόμιμα καταστήματα εξάλλου μιλάμε ,άρα κι οι μέθοδοι αποστολής παρακάμπτοντας το τελωνείο είναι επίσης νόμιμες.  
 
Δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι τόσο πολύ ,δεν εμπλέκεσαι σε κάτι παράνομο ούτε είσαι η μόνη που σκέφτηκε αγορά με αυτόν τον τρόπο. Απλά τα καταστήματα εκμεταλλεύονται αυτό το παραθυράκι των αγορών.(όπως τα παραθυράκια του Νόμου για τους δικηγόρους.)
(Τα παρακάτω ,από άλλο σάιτ.)
Επιλέγουμε EU Priority Line ή  European Railway Direct Mail για να αποφύγουμε το τελωνείο από αποθήκες που βρίσκονται στη Κίνα (CN & ΗΚ).
Τώρα αν στην πορεία το δέμα περάσει τελωνείο για οποιοδήποτε λόγο ,μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή του απ όσο ξέρω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Οι μέθοδοι τύπου Priority Line είναι τριγωνικές. Μέσα στο ποσό που πληρώνεις για τα μεταφορικά περιλαμβάνονται τα έξοδα τελωνείου κάποιας άλλης Ευρωπαικής χώρας που είναι πιο φθηνή ή υπάρχει συμφωνία. Το δέμα πάει εκεί, μετά θεωρείται ότι έρχεται από ΕΕ και φτάσει σε εσένα.