Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕκτυπωτης samsung xpress m2070w σε ubuntu 14.04
dimitx ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα. Προσπαθω να εγκαταστησω το συγκεκριμενο εκτυπωτη. Με τα πολλα συνδεθηκε στο ''localhost'' αλλα δεν εκτυπωνει ουτε σαρωνει. Ευχαριστω!

11 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη,

Επιχειρείς να συνδεθείς στον εκτυπωτή με καλώδιο USB, μέσω ethernet (αν έχει θύρα) ή μέσω WiFi? Εγκατέστησες σωστά τους drivers για Linux που δίνει η Samsung?

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Kαλημερα Αγγελε. Θελω να συνδεθω με καλωδιο usb μεσω ethernet. Δεν ξερω, βρηκα αυτους τους drivers απο τη samsung, /home/dim/Επιφάνεια εργασίας/''M2070_Series_WIN_PCFax_V1.11.14_CDV1.25.exe'' (αυτοι ειναι?) τους κατεβασα και τους εγκατεστησα σωστα (υπηρχε επιβεβαιωση), Τωρα στο εικονιδιο 'εκτυπωτης' με διπλο κλικ μου ανοιγει ενα παραθυρο που λεει 'Εκτυπωτες - localhost' με εικονιδιο, μετα προσθηκη και μου εχει τσεκαρισμενο τον εκτυπωτη (Samsung- M2070-Series) κι απο κατω 'Συνδεθηκε στο localhost'. Κανοντας διπλο κλικ πανω στο εικονιδιο μου ανοιγει παραθυρο ''Ιδιοτητες εκτυπωτη 'Samsung- M2070-Series' σε localhost'' και απο κατω (Περιγραφη=Samsung M2070 Series, Τοποθεσια=dim-System-Product-Name, URI συσκευης=usb://Samsung/M2070%20Series?serial=ZF5RB8KF1A01RLT&interface=1, Κατασκευη και μοντελο=Samsung M262x 282x Series PXL (ειναι λαθος-το μοντελο δεν υπαρχει στον ετοιμο καταλογο), Κατασταση εκτυπωτη=Αδρανής - Sending data to printer. Οταν πατας παρακατω 'Εκτυπωση δοκιμαστικης σελιδας' η οτιδηποτε αλλο, ανοιγει τον εκτυπωτη αλλα δεν εκτελει τις εντολες. Το πληρες μοντελο του εκτυπωτη ειναι: samsung xpress sl-m2070w. Aγγελε συγνωμη για το μακροσκελες κειμενο. Ευχαριστω πολυ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Aν κατέβασες αρχείο .exe έχεις το λάθος αρχείο, το Linux δεν χρησιμοποιεί αρχεία .exe, δεν πρόκειται με τίποτα να λειτουργήσει. Μπες στη Samsung και κατέβασε τους drivers ειδικά για linux.
Επίσης δεν είναι δυνατόν να συνδέσεις έναν εκτυπωτή με καλωδιο usb μεσω ethernet, είναι δύο εντελώς διαφορετικοί τρόποι σύνδεσης. Με καλώδιο USB θέλεις να τον συνδέσεις, ή με ethernet?

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Με καλωδιο usb. To αρχειο ειναι exe. Θα μπω να ξαναψαξω στην samsung. Ευχαριστω!

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Βρηκα αυτο το αρχειο και μαλλον ειναι αυτο που ψαχνω: /home/dim/Λήψεις/uld_v1.00.37_00.99.tar.gz. Αλλα τι κανω τωρα? Αποσυμπιεση αρχειων? Και μετα τι? Πως θα λειτουργησει ο εκτυπωτης?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κάνε αποσυμπίεση, και λογικά θα έχει μέσα κάποιο αρχείο readme με οδηγίες τι πρέπει να κάνεις.

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Αγγελε εκανα αποσυμπιεση αλλα αρχειο readme δεν εχει. Εχει : install.sh,

install-printer.sh, install-scanner.sh κ.λπ και οταν τα ανοιγεις αυτα που βλεπω ειναι για μενα κορακιστικα. Μηπως εχεις την καλωσυνη να με καθοδηγησεις με συγκεκριμενα βηματα? Ευχαριστω!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δες εδώ τις οδηγίες.

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Αγγελε καλημερα. Εχω μπλεξει ασχημα. Το αρχειο που κατεβασα απο τη Samsung (περιεχεται ο εκτυπωτης μου) ειναι αυτο: uld_v1.00.37_00.99.tar.gz. Αποσυμπιεζοντας το δειχνει ενα φακελο: uld (49,2MB) στη συνεχεια (διπλο κλικ) δειχνει;

φακελος: χ86_64 (6,6ΜΒ)

φακελος: noarch (36MB)

φακελος: i386 (3,6MB)

αρχειο: unistall-scanner.sh (328 bytes)

αρχειο: unistall-printer.sh (328 bytes)

αρχειο: unistall.sh (383 bytes)

αρχειo: install-scanner.sh (446 bytes)

αρχειο: install-printer.sh (446 bytes)

αρχειο: install.sh (848 bytes)

Συνεχιζοντας την αποσυμπιεση (διπλο κλικ) δεν κατανοω τιποτα.

Τωρα, στις οδηγιες 'For Ubuntu OS' και

  1. Download and extract the driver (ποιος ειναι ο driver?)
  2. Open 'Root Terminal' (ειναι το γνωστο τερματικο των ubuntu η αλλο?)
  3. Execute installation program: '$ sudo cdroot/autorun' (δεν εκτελει την εντολη)
  4. After install, PPD path is set again: $ sudo ln κ.λπ (που θα βρω το PPD path?)

*Unified Linux Driver Install Guide

  1. When the administrator login window appears, type in the root in the login field and enter the system password. (Αυτο το εχω πληκτρολογησει στο τερματικο και εχει παρει την εντολη).

    -Αγγελε, συγγνωμη για το σεντονι αλλα δεν εχω την ικανοτητα να προχωρησω. Αν νομιζεις οτι μπορεις να με βοηθησεις, εχει καλως, αν κουραστηκες με ολο αυτο (γιατι κι εγω απηύδησα με τον εαυτο μου) παρακαλω πολυ μην συνεχισεις να μου δινεις εντολες. Σε ευχαριστω παρα πολυ!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Πρέπει να πάρεις τις οδηγίες από την αρχή, όχι να τρέξεις μόνο το κομμάτι του Ubuntu. Στην παραπάνω ενότητα, λέει ξεκάθαρα ποιο είναι το αρχείο του driver και πως αποσυμπιέζοντάς το θα δημιουργηθεί ένας φάκελος cdroot.

Ουσιαστικά στο Ubuntu προσπερνάει στα γρήγορα τις αρχικές οδηγίες, για να προσθέσει το PPD Path, που σου λέει ακριβώς ποιο είναι.

Επίσης η αποσυμπίεση πρέπει να γίνει με την εντολή tar xzf μέσα από το τερματικό, όχι χειροκίνητα. Αν την έκανες χειροκίνητα από το γραφικό περιβάλλον, θα πρέπει να πλοηγηθείς από το τερματικό στους κατάλληλους φακέλους.

Η αλήθεια είναι πως ο κατασκευαστής δεν έχει γράψει τις οδηγίες με τον πιο κατανοητό τρόπο. Όμως από τη στιγμή όμως που δεν έχουμε έναν εκτυπωτή σαν τον δικό σου για να τρέξουμε τις εντολές και να σου πούμε τι θα λειτουργήσει σίγουρα, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά παραπάνω.

Εφόσον χρησιμοποιείς το sudo, το απλό terminal αρκεί.

dimitx απάντησε πριν 7 έτη

Aγγελε καλημερα. Σε ευχαριστω πολυ για το χρονο που διεθεσες για μενα. Τελικα βρηκα την ακρη απο το ελληνικο unbuntu forum και λειτουργησε ο εκτυπωτης. Ο σαρωτης ομως οχι. Θα το φτιαξω κι αυτο απο το forum.