Δημόφιλος Θεσπιεύς ρώτησε πριν 4 έτη

Χαιρετε,
Χρησιμοποίησα καινουργιο φλασάκι σε δέκτη mpeg-4 για εγγραφή τηλεοπτικού προγράμματος. Κατά την διάρκεια της εγγραφής βγαίνει κατά διαστήματα η ένδειξη "device speed too slow to record" (με αποτελεσμα να υπάρχουν διακοπές κατα την αναπαραγωγη μετα το τέλος της εγγραφής και φυσικά το αρχείο να έχει πρόβλημα),  υπάρχει θέμα με το φλασακι; Μπορώ να ζητήσω αντικατάσταση;
Να διευκρινίσω ότι σε άλλα φλασάκια δεν έχω το ίδιο θέμα. Επίσης, έτρεξα το πρόγραμμα speed out και δίνει ταχυτητα αναγνωσης 114 και εγγραφής 55 mb/s, αν παίζει κάποιο ρόλο.
Ευχαριστώ!

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα 
Το στικάκι είναι USB 2 ή 3; Αν είναι USB 2, μήπως ο δέκτης απαιτεί USB 3 για να γίνει σωστά η εγγραφή; 

Δημόφιλος Θεσπιεύς απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστω για την άμεση ανταποκριση. Μακαρι να ηταν τοσο απλό, είναι usb-3, χρησιμοποιω χωρις πρόβλημα κάποια άλλα φλασακια, κάποια usb-2 και καποια usb-3. Tι μπορώ να κάνω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τα υπόλοιπα τι ταχύτητα πιάνουνε στα test; Αν είναι υψηλότερη, τότε απλά το στικάκι δεν είναι αρκετά γρήγορο. Αν πιάνουν χαμηλότερη, μάλλον έχεις πέσει σε κάποια περίεργη ασυμβατότητα. 

Δημόφιλος Θεσπιεύς απάντησε πριν 4 έτη

1) 12,2   9.6

2) 21,3  4

3) 100  19,7

4) 98,6 33,3

Το προβληματικό πιάνει 114 και 55. Ο δέκτης ειναι περίπου 1 ετους (τελευταίας τεχνολογίας), είναι δυνατόν να μην "αντέχει" αυτές τις τιμές; Τί συμπέρασμα βγάζεις; Υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικο των φλασακίων (του συγκεκριμένου δηλ. ενδεχομένως) που μπορεί να ευθυνεται για τέτοια δυσλειτουργία; Θεωρεις ότι δεν μπορώ να το επιστρέψω ως ελαττωματικό,έτσι;
Ευχαριστώ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Δοκίμασε να το κάνεις διαμόρφωση και να επαναλάβεις ξανά τη διαδικασία. Επίσης, αν ο δέκτης έχει πολλές θύρες, δοκίμασε τες όλες. 

Δημόφιλος Θεσπιεύς απάντησε πριν 4 έτη

Χαιρετώ!
Κτ`αρχάς σε ευχαριστώ κ πάλι για το ενδιαφέρον.
Κατά δευτερον δυστυχώς όχι μόνο δεν ξεπεράσθηκε το πρόβλημα με το φορμάτ αλλά πλέον μετά από κάποια ώρα κάνει και αποσύνδεση (αυτοματη) του usb flash ενώ είναι σε φάση εγγραφής. Μια είναι η υποδοχή στον δέκτη.
Πώς μπορώ να επιβεβαιώσω ότι κάποια από  τα φλασάκια που λειτουργουν κανονικά με τον δέκτη είναι usb-3; Επίσης, υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό ενος usb-flash  που μπορεί να συνεπάγεται κάποια ασυμβατότητα;
Έχεις καμμιά άλλη πρόταση; Αν οχι, υπάρχει περιπτωση να είναι ελαττωματικό το φλασάκι και να ζητησω αλλαγή; Στον Η/Υ αναγνωρίζεται και λειτουργεί κανονικά.
Ευχαριστώ πολύ!

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Τα USB 3 συνήθως έχουν βαμμένη μπλε την υποδοχή τους, ενώ τα USB 2 μαύρη.

Δεν υπάρχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να επηρεάζει. Το πιο πιθανό είναι πως είτε δεν είναι καλής ποιότητα, είτε έχει κάποιο πρόβλημα.

Στον υπολογιστή, ακόμα και αν γίνει μια στιγμιαία αποσύνδεση, μπορεί να μην την καταλάβεις. Στον δέκτη όμως παίζει κρίσιμο ρόλο.