Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕνεργοποίηση συσκευών στο Boot Menu M4A79xtd evo
Mathilde Pyrli ρώτησε πριν 4 έτη

Καλημέρα, κάνω αναβάθμιση στον υπολογιστή και θέλω να εγκαταστήσω τα Windows 10 στον καινούριο SSD. Ακολούθησα τις οδηγίες από τον σχετικό οδηγό του site (bootable usb stick με το εργαλείο της Microsoft) και άλλαξα το boot priority αλλά στο Boot menu όλες οι συσκευές εμφανίζονται απενεργοποιημένες (devices in parentheses disabled) και δεν ξέρω πώς να τις ενεργοποιήσω. Το manual της motherboard δεν καλύπτει την περίπτωση και στο youtube δεν βρίσκω βίντεο για τη συγκεκριμένη μητρική. Μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι; Επίσης, αν τελικά δουλέψει, ποια στιγμή θα βγάλω το στικάκι από τον υπολογιστή, ώστε να μην ξανακάνει boot από το στικάκι αλλά από τον SSD;
Ευχαριστώ πολύ, Ματθίλδη

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Ματθίλδη

Μήπως υπάρχει κάποια επιλογή fast boot ή secure boot στο BIOS; Αν ναι, δοκίμασε να την απενεργοποιήσεις.

Αν μπορείς, ανέβασε μας ένα screenshot με όλες τις επιλογές που δίνει η μητρική σχετικά με το boot. Μπορείς να ανεβάσεις την εικόνα στο Imgur και να μας στείλεις τον σύνδεσμο.

Mathilde Pyrli απάντησε πριν 4 έτη

Καλημέρα, ευχαριστώ για την απάντηση. Απενεργοποίησα το Quick Boot αλλά, δυστυχώς, και πάλι δεν κάνει boot από το φλασάκι - το οποίο, σημειωτέον, δεν το βλέπει με την ονομασία του (JetFlash κ.λπ.) αλλά μόνο ως Removable Disk.
Μπήκα στην ενότητα Advanced - USB Configuration - USB Mass Storage - Emulation Type (όπου το βλέπει με το όνομά του και ήταν στο Auto) και το έκανα Hard Disk. Στο Boot Menu - Hard Disk Menu το επέλεξα ως 1st Boot device και, να μην τα πολυλογώ, μετά και την ανάλογη αλλάγη στο Boot priority πάλι τίποτα.
Αναρωτιέμαι εάν πρέπει αντί για bootable usb να κάνω ISO file και να δοκιμάσω με CD.
Εάν λειτουργήσει αυτή η λύση, θα σας το πω. Ευχαριστώ πολύ.

Mathilde Pyrli απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, έκανα bootable disk με το εργαλείο της Microsoft και δούλεψε. Η εγκατάσταση έγινε κανονικά. Σημειώνω ότι έχω πάντα απενεργοποιημένο το quick boot. Ευχαριστώ κ καλή συνέχεια, Ματθίλδη

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Πιθανότατα υπάρχει κάποια ασυνήθιστη επιλογή για boot από στικάκι, στην οποία δεν πάει το μυαλό μας.