Ηλίας Παπαδοκωσταντάκης ρώτησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα, παίζω total war Warhammer iii με medium γραφικά. Είναι ενα παιχνίδι στρατηγικής με πραγματικές μάχες και η ρύθμιση medium σημαίνει μικρότερος αριθμός μονάδων στο χάρτη. Εχω intel 7600k gtx 1060 6gb 16gb ram 2400mhZ και το παιχνίδι τρέχει σε ssd χωρίς λειτουργικό. Δεν έχω θέμα bottleneck λογικά. Αν αναβαθμίσω τη κάρτα γραφικών λέτε να ληφθεί το θέμα γραφικών και μονάδων στο παιχνίδι ή είναι και ο επεξεργαστής που θα έχει θέμα. Σκέφτομαι ως λύση gpu intel arc a580 ή a750. Για επεξεργαστή σκέφτηκα amd Ryzen 3600 το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω και μητρική. Εχω ρυθμίσει τις σκιές στα γραφικά στο μηδέν το οποίο βοήθησε λίγο Δεν είμαι fan boy καμίας εταιρείας, τα παραπάνω είναι οι σκέψεις μου μετά απ'ψάξιμο. Περιμένω την απάντηση σας και ευχαριστώ για το χρόνο σας.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Καλησπέρα Ηλία, εδώ θα βρεις τις απαιτήσεις του παιχνιδιού που αναφέρεις. Γενικά είσαι μέσα στις απαιτήσεις του παιχνιδιού στο hardware, αλλά ο επεξεργαστής που διαθέτεις είναι πολύ αδύναμος σε σχέση με την κάρτα γραφικών σου, οπότε σε αρκετές περιπτώσεις θα έχεις bottleneck. Σε πρώτη φάση θα σου πρότεινα να αναβαθμίσεις το σύστημα σου σε επεξεργαστική ισχύ με τον επεξεργαστή που αναφέρεις ή και με τον 5600G, και εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αναβαθμίζεις και τα γραφικά σου.

Ηλίας Παπαδοκωσταντάκης απάντησε πριν 2 μήνες

Γεια σου Γιώργο σε ευχαριστώ για την απάντηση, θεωρείς ότι με τον 3600 θα λυθεί το θέμα bottleneck και θα αξιοποιώ τις δυνατότητες της 1060 στο μέγιστο ( να έχω κάτω απ'10% bottleneck) . Εγώ χρησιμοποίησα μια σελίδα bottleneck tester για να δω αν έχω bottleneck.πως αλλιώς μπορώ να δω.https://pc-builds.com/bottleneck-calculator/ 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 μήνες

Με τον 3600 ουσιαστικά δεν θα έχεις bottleneck με την 1060. Το bottleneck-calculator είναι αρκετά αξιόπιστο.