Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΕπαλήθευση σε δύο παράγοντες
Master Chief ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα παιδιά!
Έχω εγκατεστημένες authenticator εφαρμογές για επιπλέον ασφάλεια. Ας πούμε όμως ότι σπάει το κινητό μου, το αλλάζω ή μου το κλέβουν τι γίνεται μετά;
Τι θα συμβουλεύατε σε κάποιον διότι το ίδιο  τρόπο επαλήθευσης ακριβώς χρησιμοποιώ και για το λογαριασμό μου στο xbox.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, από τη στιγμή που το authentication γίνεται μέσω του αριθμού του κινητού σου, ακόμα και να κλαπεί ο αριθμός δεν χάνεται, στον ακυρώνουν και στον επανεκδίδουν για τη νέα σου συσκευή.. 

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

Αν έχεις κάποια Antitheft εφαρμογή ,θα μπορούσες επίσης να κλειδώσεις τη συσκευή ,ή και να διαγράψεις τη συσκευή και τα δεδομένα της μέσα από αυτή την εφαρμογή.  Το ίδιο κι αν έχεις εγκατεστημένη τη Device Manager της Google .

Ή από υπολογιστή να μπεις στο Google λογαριασμό σου και να αφαιρέσεις τη συσκευή εκείνη. Κι αν αργότερα πάρεις πίσω το κινητό ,τον ξαναπροσθέτεις.

Deleted User απάντησε πριν 3 έτη

Μπαίνοντας από υπολογιστή ,στο περιβάλλον της εφαρμογής, εννοω και στην 1η παράγραφο που έγραψα.

Master Chief απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα!
Όσον αφορά την πρόσβαση σε λογαριασμό μέσω του two factor authentication έχω μία εφαρμογή στο κινητό με κωδικούς που αλλάζουνε κάθε λίγα δευτερόλεπτα. Είναι δηλαδή για πολλές εφαρμογές. Μπορεί το two factor authentication να δουλέψει και σε ένα καινούργιο κινητό χωρίς να μπεις στην διαδικασία να το απενεργοποιήσεις;
Και κάτι τελευταίο, τι είναι οι κωδικοί επαναφοράς λογαριασμού; δεν έχω καταλάβει την χρησιμότητα τους.
Συγνώμη για την λανθασμένη ερώτηση. Εγώ δεν την έθεσα σωστά.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα φίλε μου, γενικά στην Πιστοποίηση με δύο μεθόδους (Two-Factor Authentication) ο πρώτος συνήθως είναι κάποιο master password, ενώ ο δεύτερος παράγοντας μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα την εφαρμογή, όπως για παράδειγμα ενδέχεται να είναι είτε η τοποθεσία μας, είτε ένα κωδικοποιημένο κείμενο που ήρθε στο mail ή στο κινητό. Ακόμα και να αλλάξεις συσκευή το two factor authentication θα δουλέψει αφού αφορά τις ρυθμίσεις του λογαριασμού που θες να προστατεύσεις..Στην αρχή θα σου ζητηθεί ο αρχικός κωδικός και μετά κάποιο είδος ταυτοποίησης, email, sms..Οι κωδικοί επαναφοράς λογαριασμού αφορούν τον δεύτερο παράγοντα ταυτοποίησης..