Deleted User ρώτησε πριν 5 έτη

Γειά σας, προσπαθώ να κάνω boot από Bitdefender rescue cd (το έχω σε dvd) Στην εικόνα δε φαίνεται πως έχει οριστεί η εκκίνηση να γίνει από το dvd ?
https://prnt.sc/nwkcfq
Κάνω κάποιο λάθος ,μου διαφεύγει κάτι ?  Ο λόγος είναι πως είχα βρει malware που αφαίρεσα με το malwarebytes ,superantispyware ,adwcleaner .Σε επανέλεγχο δε βρίσκουν κάτι. Ούτε με Rkill ,NortonPowerEraser .Κοίταξα και στον πίνακα ελέγχου ,Επεκτάσεις του firefox ,διεργασίες των windows ,τίποτα δε βρίσκω το κακόβουλο.
Με προβληματίζει το ότι δε μπορώ να τρέξω το Kaspersky TDSS Killer ,άρα κάτι πιθανόν να υπάρχει στο σύστημά μου που ίσως τα άλλα προγράμματα δε το βρίσκουν. Έχω επίσης το BD internet security ,ενημερωμένο.(ΚΑΙ τα windows10 )
Για το TDSS killer ,έκανα αυτό με την ονομασία που προτείνεται ,και πάλι τα ίδια...
(τα παρακάτω είναι από copy--paste)
Το TDSSKiller από την Kaspersky Labs μπορεί να κατέβει σαν αρχείο EXE ή σαν ZIP που περιέχει το εκτελέσιμο αρχείο. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε άμεσα το πρόγραμμα, κατεβάστε απευθείας το EXE. Δοκιμάστε την λήψη του ZIP, αν το λογισμικό του υπολογιστή σας δεν επιτρέπει την άμεση λήψη εκτελέσιμων αρχείων.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι πολλά rootkits αναγνωρίζουν το όνομα του εκτελέσιμου του TDSSKiller και το τερματίζουν αν προσπαθήσετε να το τρέξετε σε κάποιο μολυσμένο υπολογιστή. Επομένως, μετά τη λήψη ή την εξαγωγή του εκτελέσιμου από το ZIP, θα πρέπει να το μετονομάσετε σε ότι άλλο όνομα θέλετε (iexplorer.exe) για να μπορεί να παρακάμψει τις ρουτίνες προστασίας που χρησιμοποιούν τα rootkits.

2 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Τελικά έφταιγε ότι δεν είχα απενεργοποιήσει το Secure Boot .Έγινε το boot μα μετά μου έβγαλε αυτό το σφάλμα.
https://prnt.sc/nwllu3
Έχω win10 home x64bit (από αναβάθμιση win8.1) σε λάπτοπ hp pavillion g6 . Ίσως αυτή να είναι η λύση ,στο τελευταίο post .
https://askubuntu.com/questions/712575/ignoring-bgrt-invalid-status-0-expected-1
Όμως δε θα σας κουράσω άλλο αποφάσισα να τα παρατήσω ,μιας κι έτρεξα 5 προγράμματα ,και δε βρίσκω κάτι ύποπτο στο pc μου ,εκτός αν έχετε άλλη γνώμη.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση. 
Αφού κανένα πρόγραμμα δεν βρίσκει κάτι ύποπτο, μπορείς όντως να μην υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Αν είσαι τόσο σίγουρος ότι κάτι πάει λάθος, η ιδανική λύση είναι το format.