gaming4you . ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα, λοιπόν σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο pc αλλάζοντας την κάρτα γραφικών με στόχο το gaming αλλά και με χαμηλό budget. Τα λεφτά που θα μπορούσα να διαθέσω για την κάρτα είναι μέχρι 170-180(maximun) ... τσουχτερά. (ίσως να περιμένω και καμία έκπτωση).
Κοιτάω ήδη κάρτες και θα ήθελα μια γνώμη πια είναι πιο καλή τι κερδίζω τι χάνω και τέτοια. Είναι περίπου στα ίδια χαρακτηριστικά και στην ίδια τιμή. επίσης θέλω να μπορεί να υποστηρίξει παράλληλη επεξεργασία ώστε στο μέλλον να βάλω και μια δεύτερη κάρτα. Κοιτούσα για crossfire x σύνδεση άλλα είδα πως οι κάρτες με σύνδεση SLI έχουν περισσότερα MHz οπότε αν είναι δυνατόν να μου εξηγούσατε την διαφορά τους.
.............Crossfire / CrossfireX..........
Sapphire Radeon R7 265 2GB Dual-X 
Radeon Strix R7370 2GB Gaming 
 Asus Radeon R7 265 2GB DirectCU II
Radeon R7 370 2GB Gaming 
......................SLI..................
Gainward GeForce GTX950 2GB
 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Δεν έχει νόημα να συγκρίνεις τα MHz σε επεξεργαστές διαφορετικής αρχιτεκτονικής, σαν ένα σκέτο νούμερο δεν σημαίνουν τίποτα.

Επίσης, δεν υποστηρίζουν όλες οι μητρικές SLI ή Crossfire. Οι μητρικές που υποστηρίζουν SLI κοστίζουν πάνω από 140-150 ευρώ. Crossfire θα βρεις και σε πιο οικονομικές, αλλά πολλές μητρικές δεν υποστηρίζουν κανένα από τα δύο.

Η 950 είναι η καλύτερη από τις υπόλοιπες που αναφέρεις, αν και μέχρι στιγμής οι κάρτες της AMD έχουν καλύτερες επιδόσεις στο DirectX 12. Αν πάντως σε ενδιαφέρει το crossfire στο μέλλον, η 370 είναι η επόμενη καλύτερη επιλογή.

gaming4you . απάντησε πριν 9 έτη

Δηλαδη υπάρχει περιπτωση να πάρω της AMD την 370 strix για παράδειγμα, και να μην υποστηριζει SLI? Πως θα ξέρω εγώ τι ακριβώς μπορεί να υποστηρίξει ή μητρική μου? Πάντως έχω δεύτερη θέση για κάρτα γραφικών 

Periklhs Zahariadis απάντησε πριν 9 έτη

Το αν υποστηριζει SLI (Nvidia) ή Crossfire (Amd) είναι θεμα μητρικης και όχι καρτας γραφικων... Άρα θα κοιτάξεις στα τεχνικα χαρακτηριστικα της μητρικης που εχεις (μια απλη αναζητηση στο google πχ.) και θα δεις αν υποστηριζει τις 2 αυτες τεχνολογιες, αναλογα ποιας εταιρειασ καρτα θελεις να αγορασεις.

gaming4you . απάντησε πριν 9 έτη

σας ευχαριστώ για την βοήθεια. Τελικά υποστηρίζει μόνο crossfirex αλλά δεν με πειράζει καθόλου. Μάλλον θα πάρω την 370 strix και στο μέλλον ίσως να βάλω και μια δεύτερη