Απολλωνιος Τυανευς ρώτησε πριν 8 έτη
Άγγελε καλησπέρα και θερμά συγχαρητηρια για την βοήθεια σου προς εμάς τους αδαείς!Να είσαι καλά!
Θα ήθελα σε παρακαλώ πολύ να μου προτείνεις λαπτοπ μέχρι 450 ευρώ. Το χρειάζομαι βασικά για ιντερνετ, ταινίες, κατέβασμα αρχείων, Microsoft office, όχι gaming. Με ενδιαφέρει να μπορεί να «κρατήσει» και να παραμένει «επικαιρο» για όσο το δυνατον περισσότερα χρόνια, να έχει αποσπώμενη μπαταρία καθώς πολλές φορές θα λειτουργεί σαν σταθερός, να μπορώ να περνάω αρχεία από τον υπολογιστή σε dvd για back-up (ή blu-ray αργοτερα) και οσο το δυνατόν καλύτερο σκληρό δίσκο και οθόνη.
Για τέτοια χρήση πρέπει να δίνεται βάση στην μνήμη και τον επεξεργαστή ή/και κάπου αλλού;
Αν θεωρείς ότι αξίζει να δώσω και λίγα παραπάνω χρήματα (σε λογικό πλαίσιο), μου λες. Όπως και το αντίστροφο: αν μπορώ δηλ και με λιγώτερα να κάνω σχεδόν εξίσου καλή επιλογή.
Με άλλα λόγια μια πρόταση βάσει της σταθμίσεως κόστους-οφέλους κατά την άποψή σου.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!

5 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα φίλε μου,

Τα χρήματα που διαθέτεις είναι πολύ λίγα για να πάρεις έναν σωστό gaming υπολογιστή. Το καλύτερο που μπορείς να πάρεις είναι αυτό.

Για να πας σε κάποιο σημαντικά καλύτερο, ξεφεύγεις αρκετά από το budget σου.

Απολλωνιος Τυανευς απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, πιθανόν σε μπέρδεψα με τα πολλά που γράφω, όχι gaming έχω γράψει :)). Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια. Όποτε μπορέσεις, μου λες, να είσαι καλά.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Σωστά, είδα μόνο το Gaming, μου ξέφυγε το “όχι”.

Τότε ο πρώτος lenovo που σου πρότεινα είναι πολύ καλή επιλογή. Αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να πάρεις αυτόν με 8GB RAM αντί για 4.

Απολλωνιος Τυανευς απάντησε πριν 8 έτη

Σε ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση! Αν δεν είναι κόπος, θα ήθελα την γνώμη σουκαι για λαπτοπ με 15,6 οθόνη καθώς βλέπω ότι με την 17,3 ανεβαίνει η τιμή. Επίσης, να σου θυμισω οτι με ενδιαφέρει να είναι αποσπώμενη η μπαταρία και να μπορώ να κατεβαζω αρχεια και να τα περνάω σε dvd.

Κάτι άλλο: Όταν το λαπτοπ έχει τα windows ενσωματωμένα, υποχρεουνται να δώσουν στον αγοραστή και το γνησιο δισκάκι (αυτό μου φαίνεται εμένα λογικό με τόσα λεφτά που πληρώνουμε) ή αρκεί να του τα έχουν περασμένα; Και αν ισχύει το δεύτερο, πώς ξέρουμε ότι είναι τα γνήσια;

Σε ευχαριστώ πολύ, να είσαι καλά!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη

Είσαι άτυχος, φίλε μου.

Οι καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή στις καλύτερες τιμές δεν έχουν κάτι από αυτά που θέλεις. Αυτό, με 8GB RAM στα 399, που δεν θα βρεις πουθενά τέτοια ευκαιρία (και ισχύει μόνο μέχρι το Σάββατο), δεν έχει DVD-R.

Αυτό, με 6GB RAM στα 439 ευρώ, δεν έχει αποσπώμενη μπαταρία.

Οτιδήποτε άλλο σε αυτό το επίπεδο πάει πάνω από τα 500.

Μπορείς λοιπόν είτε να περιμένεις, μήπως σε 1-2 εβδομάδες εμφανιστεί τίποτε άλλο καλό, ή να πάρεις ένα laptop όπως αυτό, που δεν είναι βέβαια χάλια, αλλά δεν είναι και τίποτα σπουδαίο.

Δεν υπάρχει “γνήσιο δισκάκι” των Windows. Το μόνο που αγοράζεις είναι τον αριθμό-κλειδί του προϊόντος. Παλιότερα ήταν σε αυτοκόλλητο κάτω από το laptop, πλέον στα Windows 8 είναι ενσωματωμένο στο BIOS.

Θα πρέπει από εκεί και πέρα να κατεβάσεις μόνος σου ένα δισκάκι, με αυτή τη μέθοδο, αν θελήσεις να κάνεις format.