jim jimopoulos ρώτησε πριν 6 έτη

καλησπέρα
διάβασα το άρθρο σας για την αγορά επιτραπέζιου υπολογιστή και ομολογώ ότι δίνει πολύ μεγάλη βοήθεια και εξοικονομεί πολύ χρόνο ψαξίματος...
πολλά συγχαρητήρια λοιπόν.
η ερώτηση μού είναι ότι προτείνεται την μητρική asrock b360m pro4 και όχι την asrock b360 pro4.
Υπάρχει κάποια διαφορά με την μεγαλύτερη της?
μια θεωρία που γνωρίζω είναι ότι η μεγαλύτερη μητρική έχει και ποιο ισχυρά κυκλώματα ρεύματος..

 

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό με τα κυκλώματα ρεύματος με κανένα τρόπο δεν ισχύει, και δεν έχει και καμία λογική, αν το καλοσκεφτείς. "Βρωμάει" σαν μία από αυτές τις απόψεις που έχει γράψει κάποιος άσχετος και ανίδεος σε κάποιο forum, επειδή έτσι νομίζει.
Η μόνη ουσιαστική διαφορά ανάμεσα σε mATX και ATX είναι πως η ATX έχει επιπλέον θύρες PCI Express. Δεν είμαστε όμως στα 90s που χρειαζόμαστε πολλαπλές κάρτες επέκτασης, όπως κάρτα ήχου, modem, κάρτα δικτύου, κάρτα ελεγκτή RAID.
Πλέον οι περισσότεροι χρήστες χρειάζονται μόνο την κάρτα γραφικών σαν ξεχωριστή κάρτα επέκτασης, και ορισμένοι ούτε καν αυτή, όλα τα υπόλοιπα είναι ενσωματωμένα στη μητρική. Και αν θέλουν να προσθέσουν μία ή δύο κάρτες επέκτασης, ακόμα και οι mATX θα τους καλύψουν, συγκεκριμένα η asrock b360m pro4 έχει συνολικά τρεις PCI-E, δύο πλήρους μεγέθους και δύο μικρές.
Ταυτόχρονα, οι mATX είναι συμβατές σχεδόν με οποιοδήποτε κουτί στην αγορά, με εξαίρεση κάποια πολύ mini κουτιά που θέλουν υποχρεωτικά Mini ITX. Για χρήστες που θέλουν λοιπόν να βάλουν κάποιο μικρότερο κουτί, δεν χρειάζεται να τους απασχολούν οι διαστάσεις της μητρικής.