KGee Homie ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα

Γράφω τη διπλωματική μου και χρειάζεται να προσθέσω στο κείμενο μου (word 2019) ένα αρχείο pdf αυτούσιο.
Στο word επέλεξα από το μενού εισαγωγή αντικείμενου και έκανα upload το pdf. Το πρόβλημα είναι ότι μου επισυνάπτει ΜΟΝΟ την πρώτη σελίδα.
Είδα πολλά οδηγούς άλλα δεν κατάφερα να βρω τρόπο να επισυνάψω όλες τις σελίδες από το pdf.
Δυστυχώς το pdf πρέπει να επισυνάπτει όπως ειναι και οχι να γινει μετατροπή πχ σε κείμενο.
Θα ήθελα να ρωτήσω λοιπόν εάν γνωρίζετε εάνα γίνεται να προσθέσω όλες τις σελίδες του pdf.

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις οδηγίες εδώ. Έκανα δοκιμή και λειτουργούν.

 

 

 

Ωστόσο, το Word μετατρέπει το PDF σε κανονικό κείμενο. Δυστυχώς, δεν βρήκα άλλον τρόπο. Ωστόσο μπορείς να το κάνεις έτσι και να προσθέσεις και μια σύνδεση προς το αρχείο.

 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 3 έτη

Όταν κάνεις εισαγωγή αντικειμένου το Word εμφανίζει την 1η σελίδα ως thumbnail (εικόνα),  την οποία μπορείς και να κάνεις resize - εναλλακτικά μπορείς να βάλεις εικονίδιο. Για να δεις τις υπόλοιπες πρέπει να κάνεις double-click. Αυτό θα σου ανοίξει το PDF σε μια άλλη εφαρμογή, αυτήν που είναι associated με τον τύπο αρχείο PDF (συνήθως το Acrobat Reader). Διαφέρει κάπως με τα Excel objects, όπου μπορείς να εμφανίζεις αλλά και να τροποποιείς τα περιεχόμενά τους in-place. Αυτό οφείλεται στο ότι το Office παρέχει μια δυνατότητα που ονομάζεται mini-server (όπου μια άλλη εφαρμογή μπορεί να λειτουργεί μέσα στο παράθυρο μιας άλλης χωρίς να ανοίγει άλλο παράθυρο). Και πάλι όμως μπαίνει thumbnail και το περιεχόμενο το βλέπεις με double-click.
Ένα object μέσα στο Word μπορεί να είναι είτε embedded, όπου το περιεχόμενο του αρχείου κοπιάρεται μέσα στο .docx αρχείο, ή linked όπου αυτό που εισάγεται μέσα στο .docx αρχείο είναι ένα link το οποίο δείχνει σε ένα εξωτερικό αρχείο (το οποίο θα πρέπει να αποστέλλεται μαζί με το .docx).
Εναλλακτική λύση είναι να κάνεις μετατροπή PDF->Word ή PDF->Images, και να βάλεις αυτά μέσα στο .docx. Νομίζω είναι και η μοναδική λύση αν θέλεις να εμφανίζονται όλες οι σελίδες του PDF σαν σελίδες του Word Document. Και ίσως είναι και η καλύτερη, εφόσον τη διπλωματική πιστεύω ότι θα είναι καλύτερο να την παραδώσεις σε μορφή PDF (Word->PDF) αντί σαν ένα read-only Word Document.

KGee Homie απάντησε πριν 3 έτη

@Γιώργος Τράντζας . Σε ευχαριστώ πολύ για το λινκ. Ο λόγος που ήθελα να κανω εισαγωγή αυτούσιο το φορματ του pdf ειναι οτι χαλάει τέλειος η μορφοποίηση του κείμενου του pdf  και η βιβλιογραφία με το υπόλοιπο κείμενο γίνεται αχταρμάς.  Δυστυχώς, η μόνη λύση ειναι να κάνω το pdf φωτογραφίες και μετά μια μια να τις προσαρμόσω. Παντως και παλι ευχαριστω για την απαντηση σου

KGee Homie απάντησε πριν 3 έτη

@Χρήστος Δρακάκης Οκ. Δεν ήξερα ολες αυτες πληροφορίες :-).  Πράγματι, το thumbnail μπορεί να γινει resized όπως ανέλυσες αλλα μονο για την πρώτη σελιδα. Επομένως, θα καταφύγω στη λύση που πρότεινες στο τέλος και θα προσαρμόσω τις φωτογραφίες μια μια . Το πρόβλημα με το PDF που είναι οτι το φορματ δεν ειναι ομοιόμορφα σε ολες τις σελιδες οποτε πρεπει να κανω χειροκίνητο resized μια μια τις εικόνες μετα την εισαγωγή. Αλλα δεν πειράζει. Τουλάχιστον ξερω οτι δεν γίνετα να εισάγω ολόκληρο το PDF όπως θελω οπότε ειναι κατι. Σε ευχαριστω πολυ για την απάντησή σου.