Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsερωτηση σχετικά με το ping.
Yiannis Nakos ρώτησε πριν 9 έτη

μπορεί κάποιος να μου εξηγησει σε απλή γλωσα τι είναι το ping σε ποια περιπτωση πρεπει να ελεγχουμε τα ping και που πρεπει να κυμαινονται ;...

3 Απαντήσεις

Nikos Zafman απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιάννη.

Σίγουρα ο Άγγελος θα σου εξηγήσει καλύτερα απο μένα τι είναι το ping για να το καταλάβεις με καλύτερους τεχνικούς όρους.

Πάντως με απλά λόγια όσο μικρότερο είναι το ping ( 0 είναι το άριστο) τόσο καλύτερη online σύνδεση έχεις πχ. με ένα game,συνομιλία,surfing,video streaming κτλπ.
Παράδειγμα ας πούμε ότι είσαι στον ΗΥ και παίζεις game, π.χ. το Counter strike!
Το ping που βλέπεις στην οθόνη σου μετράει την διαθεσιμότητα ενός απομακρυσμένου πόρου του δικτύου (δλδ τον server με τον οποίο είσαι συνδεμένος για να παίξεις). Τα αρχικά ping σημαίνει αν δεν κάνω λάθος "Packet INternet Groper".
Είναι ο τρόπος με τον οποίο επιβεβαιώνεται η σύνδεση με έναν απαμακρυσμένο σερβερ μέσω Internet .
Με το ping αποστέλλεται στον server ένα πακέτο δεδομένων (δλδ ένα ping) και στη συνέχεια ο Η/Υ που έστειλε το πακέτο, περιμένει για μία echo reply, δηλαδή το pong όπως το λένε οι κουμπιουτεράδες.
Το διάστημα μεταξύ του ping και του pong λέγεται lag και επιβεβαιώνει την ποιότητα της σύνδεσης.
όσο μεγαλύτερο το lag τόσο πιο πολύ κολάει η εικόνα (τα δεδομένα δλδ) που βλέπεις στην Οθόνη σου.
Άν για πολύ ώρα δεν υπάρχει συνεχόμενο ping για να επιβεβαιώσει την παρουσία του ο Η/Υ με τον σερβερ τότε κόβεται η σύνδεση.
Άρα όσο πιο υψηλό ping, τόσο μεγαλύτερο lag στα online παιχνίδια.
Ενα αποδεχτό νούμερο στην Έλλαδα με τις συνδέσεις που έχουμε για ping θα έλεγα είναι το 20~60. Έγω που έχω κακή ταχύτητα ίντερνετ στα περισσότερα games έχω 90~125 γιαυτό πάντα με τρώνε πρώτο οι terrorists προτού αντιδράσω! :D :D
To πόσο καλό ping όμως έχεις εξαρτάται και απο άλλους παράγοντες.
Ελπίζω να βοήθηθα λίγο. :)
Ο Άγγελος θα στο εξηγήσει καλύτερα όμως.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ναι, το Ping πως το αναφέρει ο Νίκος λειτουργεί πάνω-κάτω, αλλά γενικά πιο χρήσιμο είναι το traceroute για να δεις τι γίνεται με τη σύνδεση σε ένα server.

Yiannis Nakos απάντησε πριν 9 έτη

παίδες με έχετε καλύψει απόλυτα...ευχαριστώ για τον χρόνο σας