Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΕρωτιση για boot των Win7 και των Win10
Kwstas Arta ρώτησε πριν 9 έτη

Έχω εγκατεστιμένα τα Windows 10 και τα Windows 7. Οταν μπουτάρω τα 7 και τους κάνω τερματισμό λειτουργείας στην επόμενη εκκίνηση το PC θα ξεκινήσει κανονικά απο το κλασικό boot menu (μαύρο φοντο με τις γκρι γραμμές επιλογής). Όταν όμως κάνω boot τα 10 στην επόμενη εκκίνηση θα αρχίσει αυτόματα τα Windows 10 με το δικό τους boot menu. Αν επιλέξω τα 7 τότε θα κάνει restart και μετα θα μπει στα 7. Πως γίνετε λοιπόν να αρχίζει παντα απο το κλασικό boot menu και οχι αναλογα με το τελεφταίο λειτουργικό που χρησημοποίησα; Επίσης να αναφαίρω πως ως προεπιλεγμένο λειτουργικό εχω τα win7. Ευχαριστώ πολύ!

6 Απαντήσεις

Akis Sir απάντησε πριν 9 έτη

Γιατί έχεις 2 windows μαζί; Δεν έχει νόημα. Καλύτερα να έχεις windows και linux και να χρησιμοποιείς όποιο σε βολεύει καλύτερα ανάλογα με τη χρήση που το κάνεις. Λύση στο πρόβλημα σου δεν έχω, αλλά από ότι έχω διαβάσει στο ίντερνετ, 2 διαφορετικές εκδόσεις windows στο ίδιο σύστημα συνήθως προκαλούν θέματα, όπως αυτό που αναφέρεις. Πόσο μάλλον, όταν μια από αυτες τις εκδόσεις είναι ένα νέο λειτουργικό με bugs, όπως τα windows 10.

Kwstas Arta απάντησε πριν 9 έτη

Δεν γινοταν αλλιως αφου στα 7 εχω ολα μου τα προγραμματα που χρησημποιω. Οταν ειχαν πρωτοβγει για τους insider αναγκαστηκα να κανω partiotion για τα δεκαρια καπου στα 30 gb για να μπορω ταυτοχρονος και να τσεκαρω τα νεα updates των 10 αλλα και να εργαζομαι με τα 7. Ευχαριστω παντως !

Akis Sir απάντησε πριν 9 έτη

Αν θες πάντως να κρατήσεις μόνο τα windows 10, μπορείς να κάνεις την αναβάθμιση από τα 7 (εφόσον είναι γνήσια). Ολα σου τα αρχεία και προγράμματα θα κρατηθούν, αρκεί κατά τη διάρκεια της αναβάθμισης να έχεις επιλεγμένο το κουτάκι που γράφει να κρατηθούν αρχεία και προγράμματα (νομίζω είναι τικαρισμένο από default). Αν πάλι θες να μείνεις με τα windows 7 καλα θα κάνεις. Και γω το ίδιο έκανα. Δεν υπάρχει λόγος να κάνω την αναβάθμιση σε windows 10 γιατί πρώτον, ο υπολογιστής μου είναι σχετικά παλιός και δεν ξέρω αν θα λειτουργούν σωστα και δεύτερον τα windows 7 δεν τα αλλάζω με τίποτα και επίσης θα υποστηρίζονται για 5 χρόνια ακόμα!

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Στο msconfig -> boot στα 10 φαίνεται ως προεπιλεγμένα τα 7;

Kwstas Arta απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασα το msconfig και στα 10 και στα 7. Στην εκκήνιση συστήματος μου βγάζει και στα δύο ως προεπιλεγμένο λειτουργικό τα 7. Και γω φίλε Άκη της ίδια αποψης με σενα είμαι και γι' αυτό και τα έχω έτσι. Άσε που τα 7 τα έχω σπασμένα

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Μία ριψοκίνδυνη λύση θα ήταν να σβήσεις τα boot partition και για τις δύο εκδόσεις των Windows, και μετά να κάνεις επιδιόρθωση της εκκίνησης από ISO των Windows 10, ώστε να βρει και τα δύο λειτουργικά και να έχεις ένα μόνο boot menu.

Δεν έχω δοκιμάσει αυτό ακριβώς το σενάριο και δεν μπορώ να εγγυηθώ πως θα λειτουργήσει, αλλά φαίνεται η πιο πιθανή λύση για το πρόβλημά σου.