Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Αγορά ΥπολογιστήΕρώτηση για Αγορά Υπολογιστή και Οθόνης για επαγγελματική χρήση
Nikos Lampas ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα νέο υπολογιστή (custom) για επαγγελματική χρήση γραφείου καθώς και μια νέα οθόνη. Το συνολικό budget είναι στα 700 ευρώ. 
Κατα κύριο λόγω η χρήση που το θέλω είναι για office (είμαι καθηγητής πανεπιστημίου) και ενδεχομένως κάποια προγράματα στατιστικής ή ποιοτικής ανάλυσης. Με ενδιαφέρει περισσότερο η άμεση απόκριση του υπολογιστή στην εισαγωγή δεδομένων. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Εχω ψάξει αρκετά τους οδηγούς σας και έχω βρεί διάφορες προτάσεις γύρω στα 600 ευρώ. Ωστόσο, επειδή θέλω να αγοράσω και μια Ultra Wide 29" οθόνη η οποία πωλείται στα 180 ευρώ θα ήθελα μια πρόταση η οποία να βγαίνει συνολικά στα 700 ευρώ. Με ενδιαφέρει κατα κύριο λόγο ένας καλός AMD επεξεργαστής, SSD σκληρός και 16g ραμ. Επίσης πρέπει να έχει και κάρτα δικτύου γιατί συνδέομαι ασύρματα στο ιντερνετ. 
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. 
Με εκτίμηση
Δρ. Νικόλαος Λάμπας

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στη σύνθεση των 550€ - 600€ του οδηγού αγοράς μας. Η σύνθεση βγαίνει στα 587€ μαζί με τη συναρμολόγηση.

Όσο αφορά την κάρτα δικτύου, μπορείς να κοιτάξεις αυτή. Αν το router βρίσκεται κοντά, μπορείς να πας και σε μια πιο οικονομική. Αν υπάρχει απόσταση, καλύτερα να επενδύσεις σε μια καλή κάρτα δικτύου.

Αν θες να ρίξεις το κόστος πιο χαμηλά, αναγκαστικά πρέπει να θυσιάσεις κάποιο χαρακτηριστικό. Μια λύση είναι να κάνεις τη συναρμολόγηση μόνος σου, και να επιλέξεις ένα πιο οικονομικό κουτί (χαμηλότερης ποιότητας).

Αν κάνεις τη συναρμολόγηση μόνος σου, πρέπει να ζητήσεις BIOS update της μητρικής από το κατάστημα αγοράς.