Nicky V ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Λόγω συχνών διακοπών ρεύματος σκέφτομαι να πάρω ένα UPS στο οποίο θα συνδέσω το PS4, την τηλεόραση (40ιντσών όχι smartTV), τον αποκωδικοποιητή της Cosmote TV και τη βάση του ασυρμάτου τηλεφώνου. Σκεφτόμουν για το APC Back-UPS 950VA (Schuko) Line-Interactive. Λογικά σε VA είναι μεγαλύτερο από την κατανάλωση των συσκευών μου, αλλά το σκεφτόμουν με την προοπτική να με καλύπτει και αργότερα αν στη θέση του τηλεφώνου ή της τηλεόρασης βάλω μια μεγαλύτερη smartTV ή γενικά μια πιο απαιτητική συσκευή. Δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσω για υπολογιστή desktop. Είναι καλή επιλογή το συγκεκριμένο UPS για την περίπτωσή μου;;;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα

Το UPS το χρειάζεσαι για προστασία ή σε ενδιαφέρει και η μπαταρία σε περίπτωση διακοπής ρεύματος; Ρωτάω γίατι αν δεν σε νοιάζει το δεύτερο, θα σε κάλυπτε και ένα πολύπριζο ασφαλείας.Όσο αφορά το UPS, το budget σου που περίπου κυμαίνεται;

Nicky V απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα. Ναι με νοιάζει και η μπαταρία, θέλω να μου δίνει κάποια λεπτά για να μπορώ να κλείσω ομαλά τις συσκευές. Σε budget μέχρι 120€ το πολύ. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

To PS4 χρειάζεται 165W και ο αποκωδικοποιητής δεν έχει κάποια ιδιαίτερη απαίτηση.

Μήπως μπορείς να μου πεις το μοντέλο της τηλεόασης για να δω τι απαιτήσεις έχει; Στις τηλεοράσεις το είδους του panel μπορεί να επηρεάζει αρκετά. Υπθέτω ότι δεν θέλει πάνω από 180W, αλλά καλό είναι να το επιβεβαιώσουμε.

Αν ισχύει το παραπάνω, μπορείς να δεις αυτό. Υπάρχει και σε πιο οικονομική έκδοση εδώ, αλλά θα χρειαστεί να αγοράσεις αντάπτορες σε Schuko.

Nicky V απάντησε πριν 3 έτη

Έχω μια Samsung 40' ιντσών που γινεται και 3D (την εχω σίγουρα 7 χρόνια) εγραφε 65W στις πληροφοριες της. Αλλά επειδή μπορεί να την αλλάξουμε κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον  με μια μεγαλυτερη smart  TV ας υπολογίσουμε λιγα παραπανω W. Για το APC Back-UPS 950VA (Schuko) Line-Interactive που λεω πιο πανω ποια ειναι η γνωμη σου; Είναι στα 115€ και από βίντεο που είδα εδω και απο οτι μου εχουν πει ειναι απο τις καλυτερες μάρκες η APC, οπότε ελεγα να την προτιμουσα σα μαρκα. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη σειρά της APC, αλλά γενικά τα APC είναι πολύ αξιόπιστα και δεν νομίζω πως θα αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα. Τα VA είναι υπεραρκετά για τη χρήση που αναφέρεις. Γενικά, οι καλύτερες επιλογές σε UPA είναι τα APC και τα Eaton.

Nicky V απάντησε πριν 3 έτη

Το παρήγγειλα. Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.