Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsερώτηση για αντίγραφο ασφαλείας
Giorgos Valamats ρώτησε πριν 9 έτη

Γεια χαρά Άγγελε,

Μόλις αγόρασα ένα laptop κι είμαι στη διαδικασία του "στησίματος"... Το laptop έχει 1 σκληρό SSD 512GB κι απ' ότι καταλαβαίνω είναι χωρισμένος σε δύο μέρη:

Windows8_OS C:
396 GB ελεύθερα από 434GB
περιέχει τα αρχεία εφαρμογών

LENOVO (D:)
22 GB ελεύθερα από 24,9 GB
περιέχει δύο φακέλους. Ο πρώτος "Applications" που έχει μέσα έναν φάκελο του McAfee (το οποίο δεν το χρειάζομαι γιατί εγκατέστησα το BitDefender). Ο δεύτερος έχει έναν φάκελο "Drivers" που έχει μέσα 15 υποφακέλους (Audio, Bluetooth, Brightness, Camera, CardReader, κλπ).

Η ερώτησή μου είναι ότι στο αντίγραφο ασφαλείας που θα δημιουργήσω να συμπεριλάβω και το C και το D; Ή τους Drivers τους αποθηκεύουμε με κάποιον άλλο τρόπο;
Σημειωτέον δε ότι το αντίγραφο λέω να το κάνω σε φλασάκι 64GB.

Ευχαριστώ προκαταβολικά,
Γιώργος

ΥΓ: Πήγα να κάνω αντίγραφο σε DVD κι έφαγα τα μούτρα μου... Είχα πάρει 10 DVD και χρειαζόμουν τα 9, κι έκαψα τα 2... χαχα! Εντωμεταξύ όταν πήγα να επιλέξω τις μονάδες δίσκου που θα συμπεριλάβω στο αντίγραφο ασφαλείας, πέρα απ' το C που ήταν προεπιλεγμένο, και το D που δεν ήταν προεπιλεγμένο, μου εμφάνιζε και άλλα δύο προεπιλεγμένα που δεν ξέρω τι είναι: Το πρώτο "Διαμέρισμα συστήματος EFI" μεγέθους 32,55 MB, και το δεύτερο "WINRE_DVR (Σύστημα)" μεγέθους 298,53 MB.

ΥΓ2: Άλλη μια φορά μπράβο σου για τα καταπληκτικά σου άρθρα! Πραγματικά εμένα που είμαι άσχετος μ' έχουν βοηθήσει πολύ, και μου ανοίγουν τα μάτια! Έχω δημιουργήσει κι έναν φάκελο "Συντήρηση laptop" κι έχω αποθηκεύσει σε pdf πάνω από 20 άρθρα σου για να θυμάμαι τι πρέπει να κάνω και πώς να το κάνω!

ΥΓ3: Σόρρυ για την πολυλογία... :)

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιώργο,

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το πρόγραμμα για την αποθήκευση των Drivers.

To Partition EFI είναι απαραίτητο για την εκκίνηση του λειτουργικού σε υπολογιστή που διαθέτει UEFI αντί για BIOS. Καλό είναι να το κάνεις backup, πάει πακέτο με τα Windows.

To WINRE_DVR πιθανώς έχει να κάνει με κάποια διαδικασία restore της Lenovo, δεν είναι στα στάνταρ partition που συναντάμε στα Windows.

Giorgos Valamats απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε.

Ρε γ@μώτο, αγόρασα ένα στικάκι 64 GB για να κάνω σε αυτό το αντίγραφο ασφαλείας και το έκανα διαμόρφωση σε NTFS.

Παρόλα αυτά όταν επιλέγω το στικάκι ως τοποθεσία αποθήκευσης του αντιγράφου, τα Windows εμφανίζουν μήνυμα "Η μονάδα δίσκου δεν είναι έγκυρη θέση αντιγράφου ασφαλείας."

Τι γίνεται...;

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τα Windows δεν επιτρέπουν το backup σε φλασάκια.

Εδώ έχει μια μπερδεμένη μέθοδο μέσω κοινής χρήσης στο δίκτυο για να ξεγελάσεις το σύστημα.

Giorgos Valamats απάντησε πριν 9 έτη

Άγγελε είσαι τεράστιος! Δούλεψε! Ευχαριστώ!!

Μεταφράζω και στα ελληνικά τα βήματα, για όποιον άλλον τύχει να αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

- Διαμόρφωση του usb stick σε NTFS.
- Κοινή χρήση του στικ ως συσκευή δικτύου. Πώς γίνεται: Δεξί κλικ στο στικάκι και επιλογή "Κοινή χρήση με" και μετά το "Κοινή χρήση για προχωρημένους..". Μετά πάλι κλικ στο "Κοινή χρήση για προχωρημένους...". Τσεκ στο κουτί "Κοινή χρήση αυτού του φακέλου". και μετά κλικ στο "Δικαιώματα". Εκεί που λέει "Δικαιώματα για: Everyone" κάνουμε αποδοχή στο κουτί "Πλήρης έλεγχος". Μετά πατάμε ΟΚ παντού.
- Έναρξη του Windows backup και επιλέγουμε να αποθηκεύσουμε το αντίγραφο ασφαλείας στη θέση δικτύου που δημιουργήσαμε (βρίσκεται στο Δίκτυο--> Όνομα χρήστη-->Θέση δικτύου).
- Βάζετε το username και το password του λογαριασμού χρήστη και συνεχίστε με τον γνωστό τρόπο!