Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΕρώτηση σχετικά με αναβάθμιση της μνήμης σε σταθερό υπολογιστή.
APOSTOLIS FILANDRAS ρώτησε πριν 7 έτη

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
ΕΧΩ 8 GB RAM KAI ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΤΈΣΣΕΡΑ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ 16(Gigabyte Model H55M-UD2H (Socket 1156).Η ΜΝΗΜΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΕΙΣ:2 DIM ΤΩΝ 2 GB KAI ENA DIM ΤΩΝ 4GB
Type DDR3Type DDR3Size 8192 MBytesChannels # DualDRAM
Frequency 666.5 MHzCAS# Latency (CL) 9 clocksRAS# to CAS# Delay (tRCD) 9 clocksRAS# Precharge (tRP) 9 clocksCycle Time (tRAS) 24 clocksCommand Rate (CR) 2T
ΠΗΡΑ ΑΛΛΑ 4 GB KINGSTONE ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΟΛΛΑΓΕ ΣΤΑ WIN,KAI ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΦΥΡΙΖΑΝΕ ΟΙ ΜΝΗΜΕΣ

Χωρητικότητα 4 GB,DDR3,1600MHZ,EINAI XAΛΑΣΜΕΝΗ H MNHMH H EXΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ?ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ??ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΑΣ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
 

2 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Όταν προσθέτεις μνήμη σε ήδη υπάρχουσα RAM και στο ίδιο κανάλι, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος ασυμβατότητας. Μπορεί η νέα μνήμη που πήρες να μην έχει κανένα πρόβλημα, απλά να αρνείται να συνεργαστεί σωστά σε dual channel με την 4άρα που ήδη είχες.
Αυτός είναι ο λόγος που οι κατασκευαστές πωλούν dual channel kit, που οι μνήμες είναι δοκιμασμένο και εγγυημένο πως λειτουργούν σωστά μεταξύ τους.
Καθώς δεν υπάρχει τρόπος να δοκιμάσεις εκ των προτέρων τη συμβατότητα, το να πούλαγες τις μνήμες των 4GB που έχεις και να έπαιρνες ένα kit 2x4GB θα ήταν η πιο συμβατή επιλογή.
Με τις μνήμες των 2GB δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον τις έχεις σε ξεχωριστό κανάλι της μητρικής.

Η διαφορά συχνότητας δεν παίζει σπουδαίο ρόλο όσον αφορά τη συμβατότητα, απλά όλες οι μνήμες θα τρέχουν με τη χαμηλότερη συχνότητα.

APOSTOLIS FILANDRAS απάντησε πριν 7 έτη

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση μάλλον αυτό που λες είναι γιατί στο bios την είδε την μνήμη απλά έκανε λες και είχε πρόβλημα  (σφύριγμα). Tσάμπα 29 euro..
ευχαριστήσω και πάλι.