Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/TabletΕρώτηση σχετικά με τον αποταμιευτικό λογαριασμό της freedom24
Marios Mariou ρώτησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ποιο το νόημα αποθήκευσης χρημάτων σε αυτόν , αφού για να αποσύρεις οποιοδήποτε ποσό,  η  ελάχιστη χρέωση είναι 7 ευρώ + οτιδήποτε χρεώνει η εγχώρια τράπεζά σου ως προμήθεια εισερχομένου εμβάσματος (με εξάιρεση τη Revolut η οποία δεν χρεώνει).
 
Για να γίνω πιο σαφής, έστω ότι βάζεις 1000 ευρώ στον D λογαριασμό που είναι για αποταμιεύσεις και μετά από ένα χρόνο ακριβώς, γίνονται 1025 ευρώ λόγω του 2.5% επιτοκίου σε ευρώ. Αν επιλέξεις ανάληψη σe Revolut , κερδίζεις μόνο 18 ευρώ από αυτά τα 25 εξτρά , διότι τα 7 τα έφαγε η freedom, ενώ σε άλλες τράπεζες, η χρέωση είναι ακόμα περισσότερη , πχ για Πειραιώς είναι 11 ευρώ συνολικά η χρέωση (7  λόγω freedom + 4 λόγω εισερχομένου εμβάσματος στην Πειραιως) οπότε στο προηγούμενο παράδειγμα,  τα καθαρά έσοδα είναι 14 ευρώ για τον πρώτο χρόνο.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 11 μήνες

Καλησπέρα Μάριε! Τα έξοδα γίνονται πιο συμφέροντα όσο μεγαλώνουν τα ποσά στα οποία αναφερόμαστε και όσο μεγαλύτερο είναι το διάστημα αποταμίευσης. Επίσης, διαφορετικές Ευρωπαικές τράπεζες έχουν διαφορετικές χρεώσεις, οπότε σε κάποιες συμφέρει περισσότερο.