Επισης αν ειναι ευκολο παρατηρησα οτι με το keypass κανεις drag & drop το κωδικο στο κενο κουτακι στο browser και στην ουσια ειναι σα να πληκτρολογειται, δε μπλεκει με ram δλδ. Αυτο το last pass το κανει;
Ευχαριστω
Στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία πρακτική χρησιμότητα, πέραν από τους έξτρα παρανοϊκούς.
Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε πώς έχει προγραμματιστεί το Lastpass. Με δεδομένο πως είναι ένας από τους μεγαλύτερους password managers, είναι λογικό να υποθέσουμε πως δεν θα έκαναν κάτι τόσο ηλίθιο όσο το να περνούσαν τον κωδικό χωρίς κρυπτογράφιση από τη RAM.
Δλδ δε μπορω να χρησιμοποιω το keypass με τη βεβαιοτητα οτι κρυπτογραφει κατα καποιο τροπο την ram ετσι ωστε να μην ειναι προσβασιμη απο οποιοδηποτε προγραμμα , και δεν ετυχε να διαβασω οτι κανει κατι τετοιο στο site τους. Κατι τετοιο θα ηταν η απολυτη λυση χωρις να χρειαζομαστε οτιδηποτε αλλο στο να διαχειριζομαστε τους κωδικους μας φανταζομαι. Κραταω παντως την απαντηση σου
>> Γιαννος Γιαννου δε με απασχολει το θεμα τοων keyloggers αλλα το τεραστιων διαστασεων κενο ασφαλειας της ram κατι που ουτε καν εγω ειχα παρει χαμπαρι μεχρι που διαβασα καποιο σχολιο στο site του Αγγελου, και πραγματικα πιστευω οτι παρα μα παρα πολυς κοσμος κανει c/p τους κωδικους του ακομα και απο παντα (αρχαριοι η γιωταδες σα και μενα φανταζομαι!)
Οσον αφορα τον password manager σου ειπα εχω ηδη εναν και ειμαι οκ, τον keepass. Και αντιβαιρους επι πληρωμη ; σοβαρα το λες τωρα αυτο; .. ελα ρε μαν αντε καλη χρονια να εχουμε.. 🙂
Όταν όλοι όσοι σχεδιάζουν υπολογιστές, με πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, και δεκαετίες εμπειρίας, δεν θεωρούν κενό ασφαλείας τον τρόπο που λειτουργεί η RAM, πιάσε το υπονοούμενο και αποδέξου πως η σκέψη που έχεις απλά δεν ισχύει.
Αυτό το “θέμα” δεν είναι σοβαρό, δεν είναι κενό ασφαλείας, δεν χρειάζεται οι χρήστες να μάθουν για αυτό.
Κάνε λίγο πέρα τον εγωισμό σου και αποδέξου πως ολόκληρη η βιομηχανία των υπολογιστών ξέρει τι κάνει. Δεν πρόκειται να δεχτείς άλλη απάντηση από εμένα ή από κανέναν άλλο.
Please login or Register to submit your answer