Νίκος Νίκος ρώτησε πριν 6 έτη

Καλημέρα σας. Ποιά είναι η διαφορά στερεοφωνικών ηχείων που δεν έχουν γούφερ και ηχείων που έχουν γούφερ; Τι είναι προτιμότερο; Ηχεία μεγαλύτερης έντασης που δεν έχουν γούφερ ή ηχεία μικρότερης έντασης που έχουν γούφερ; Είναι πιθανόν το γούφερ να κουράζει τον χρήστη λόγω των μπάσων; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των γούφερ που έχουν το ηχείο στο κάτω μέρος και αυτών που το έχουν στο μπροστινό;

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα Νίκο!!!
Το γούφερ χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή των μπάσων. Τα ηχεία δεν είναι σε θέση να αναπαράγουν σωστά τα μπάσα.
Η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες σου. Το γούφερ δίνει άλλη αίσθηση στον ήχο και για τους περισσότερους είναι απαραίτητο στη μουσική.
Ωστόσο, αν δεν σου αρέσουν τα έντονα μπάσα, μπορείς να επιλέξεις αυτά με τη μεγαλύτερη ένταση.
Τα μπάσα δεν είναι κουραστικά, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνεις. Αν βάλεις τερμα τα ηχεία και ρυθμίσεις στο μέγιστο το γουφερ, είναι φυσικό να μην αντέχονται.
Έχεις κάποιο συγκεκριμένο παράδειγμα; Δεν νομίζω να έχουν κάποια ιδιαίτερη διαφορά.

Νίκος Νίκος απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα Γιώργο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ των γούφερ που έχουν το ηχείο στο κάτω μέρος και αυτών που το έχουν στο μπροστινό; Τα Z130 της logitech θα έχουν δυνατότερο ήχο από τα Ζ213; Τα Ζ130 είναι 2χ2.5 ενώ τα Ζ130 2χ1,5. Εξαιρουμένου του γούφερ. Υπάρχουν και τα Ζ313 αλλά δεν έχουν ρυθμιστή των μπάσων. Οπότε μάλλον δεν αξίζει. Ρύθμιση μπάσων μέσω λογισμικού γίνεται μέσω λογισμικού που παρέχεται με την αγορά του προιόντος ή πρέπει να κατεβάσεις από το ίντερνετ; Ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Δεν μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά ηχεία με βάση το αν έχουν το γούφερ στο κάτω μέρος ή στο μπροστινό. Κάθε ηχείο είναι σχεδιασμένο διαφορετικά, και δεν υπάρχει ένας γενικός κανόνας για τη διαφορά στον ήχο.
Δεν έχει σημασία το μέγεθος των γούφερ όσον αφορά την ένταση του ήχου. Η ένταση εξαρτάται από την ευαισθησία, που μετριέται σε Decibel (dB), αλλά ούτε η ίδια η Logitech δεν αναφέρει αυτό το χαρακτηριστικό σε τόσο φτηνά ηχεία.
Γενικά σε τόσο χαμηλές τιμές, δεν θα έχεις πραγματικά καλό ήχο όποια ηχεία και αν επιλέξεις. Δυστυχώς, η ποιότητα ήχου κοστίζει. Εφόσον λοιπόν δεν θέλεις να δώσεις περισσότερα χρήματα, πάρε όποιο ένα σετ 2.1 θέλεις, και θα είσαι καλυμμένος.

Νίκος Νίκος απάντησε πριν 6 έτη

Σας ευχαριστώ πολύ.

Νίκος Νίκος απάντησε πριν 6 έτη

Επίσης συγχαρητήρια για την χρήσιμη ιστοσελίδα σας.