Γιαννης Παρασκευόπουλος ρώτησε πριν 2 έτη

Έχω συνδεδεμένα στον υπολογιστή τα ηχεία της Logitech Z333.Και όταν κλείνω το PC και κλείνω και τα ηχεία από το on/off που έχουν ακούγεται ένας ήχος τζζζζζ (κάπως έτσι) γιατί;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιάννη
Είναι συνηθισμένος ήχος όταν κλείνεις ηχεία, δεν πάει κάτι λάθος. Από που ακριβώς προέρχεται δεν το έχω ψάξει ποτέ, υπόθετω ότι δημιουργείται κάποιο σήμα την ώρα που κόβεται η τροφοδοσία. 

frape79 απάντησε πριν 2 έτη

Τα ηχεία είναι σε πολυμπριζο μαζί με άλλες συσκευές που δημιουργεί αυτόν τον ήχο ή η μπριζα στον τοίχο δεν έχει γείωση,το ίδιο κάνει και σε μένα στο σπίτι μου (εμένα δεν έχει γείωση)αυτό μου πε ο τεχνικος

Γιαννης Παρασκευόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Ναι τα έχω σε πολυπριζο με άλλες συσκευές.Υπαρχει περίπτωση να πάθουν κάτι επειδή το κάνει όλη μέρα μάλλον;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Εννοείς ότι όλη την ημέρα ακούγεται ο ήχος χωρίς σταματημό; Εγώ κατάλαβα ότι αναφέρεσαι σε στιγμιαίο ήχο. 

frape79 απάντησε πριν 2 έτη

Εμένα το θόρυβο η βομβο αν μπορώ να τον περιγράψω καλύτερα τον κάνει μονίμως χρόνια τώρα πάνω από 10 δεν έχουν πάθει τίποτα και είναι της πλάκας ηχεία των 30ευρω  γραφείου.

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Δοκίμασε κάτι.. κομπογιαννίτικο, βάλε την πρίζα των ηχείων ανάποδα, δλδ γύρισέ την 180°. Θα πει κανείς δεν έχει σημασία, το ρεύμα είναι ούτως ή άλλως εναλλασσόμενο, αλλά πολλές φορές τα ηλεκρονικά και η ανορθωτική βαθμίδα τέτοιων συσκευών είναι τόσο κακής ποιότητας που μπορεί να κάνει διαφορά - μου έχει συμβεί! Και ο ουδέτερος αγωγός είναι πιό σταθερός από τη φάση. Η έλλειψη γείωσης αμφιβάλλω αν κάνει κάποια διαφορά, εφόσον δε νομίζω η τροφοδοσία των ηχείων να έχει γείωση, το φις μάλλον έχει 2 connectors, όχι 3, έτσι δεν είναι? Τελική δοκιμή, βάλε την πρίζα του υπολογιστή ανάποδα και σ' αυτή τη θέση δοκιμάζεις και τους δύο τρόπους σύνδέσης των ηχείων.
Και βέβαια πάντα συνιστάται η ύπαρξη γίεωσης στην ηλεκτρική σύνδεση, είναι δουλειά που πρέπει να την κάνει ηλεκτρολόγος, έχει κόστος και φασαρία (να ανοίξει τα μπουάτ για να τραβήξει καλώδιο κλπ) αλλά τί να γίνει? Δεν είναι βέβαιο ότι θα λύσει το πρόβλημα με τον θόρυβο των ηχείων, αλλά είναι καλό, για λόγους ασφαλείας.