Aggeliki Androutsopoulou ρώτησε πριν 1 μήνα

Γεια σας!Στον laptop μου, Toshiba satellite l500-1 ek, υπάρχει μια θύρα για σύνδεση απευθείας στον υπολογιστή τηλεφωνικού καλωδίου,που δεν της είχα δώσει σημασία ως τώρα και,επομένως,δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ.Τωρα που διαβάζω τις οδηγίες χρήσης του υπολογιστή(επειδή τις βρήκα στο ίντερνετ τις κατέβασα, γιατί με τις αλλαγές λειτουργικού συστήματος χάθηκαν από μέσα από τον υπολογιστή και δεν μπορούσα να τις σώσω τότε), μαθαίνω πιο πολλά για τον υπολογιστή μου.Οι οδηγίες χρήσης λένε πως ο υπολογιστής έχει μια θύρα όπου συνδέεις το τηλεφωνικό καλώδιο και αυτή η θύρα είναι του ενσωματωμένου μόντεμ, δηλαδή έχει εσωτερικό μόντεμ.Αυτη τη θύρα ποτέ δεν την άνοιξα,ούτε τη χρησιμοποίησα,γιατί έχει ένα σκληρό κάλυμμα και δεν ξέρω πως και αν ανοίγει,μην κάνω καμιά ζημιά.Ο υπολογιστής μου, Toshiba satellite l500-1 ek αγοραστηκε τέλος Δεκεμβρίου του 2009.Θελω να σας ρωτήσω, γίνεται και πώς θα ανοίξω αυτή τη θύρα για να τη χρησιμοποιήσω,αν ανοίγει ή αν χρησιμοποιείται με άλλον τρόπο,αν ξέρετε από σχετικά παλιούς υπολογιστές και laptop.Σας επισυνάπτω μια φωτογραφία για διευκόλυνση.Η θύρα του μόντεμ είναι μεγάλη,τετράγωνη με υποδοχή στην πάνω πλευρά της για το κλιπ του τηλεφωνικού καλωδίου,όπως αυτά που προσφέρονται με τα router.

15 Απαντήσεις

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

https://imgur.com/a/WMEddjE Ορίστε και το link της ιστοσελίδας που ανέβασα τις φωτογραφίες.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 μήνα

Καλησπέρα Αγγελική! Η θύρα δεν φαίνεται να υπάρχει στις φωτογραφίες, είναι απλά καπάκι. Το πιο πιθανό είναι πως απλά το συγκεκριμένο μοντέλο μοιράζεται το σασί με κάποιο άλλο μοντέλο που είχε τη σχετική θύρα.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

Όταν εγώ κοιτάζω στο πλάι του υπολογιστή με τις θύρες,η συγκεκριμένη φαίνεται,δεν ξέρω αν δε φαίνεται από μακριά ή στις φωτογραφίες,πάντως εγώ την είδα στις Νομίζω θα βοηθήσει να σας ανεβάσω και το εγχειρίδιο χρήσης του υπολογιστή,που είναι στα αγγλικά και να δείτε ότι στον υπολογιστή μου, ανεξάρτητα από ότι λέει το εγχειρίδιο χρήσης, υπάρχει αυτή η θύρα και όπως λέει, είναι για καλώδιο τηλεφώνου και είναι του μόντεμ.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

modem jack allows you use to attach a modular cable in order to connect the internal modem directly to a telephone line.
Some models are equipped with a built-in
modem.
■ Connection to any communication line other than an analog phone line could cause a computer system failure.
■ Connect the built-in modem only to ordinary analog phone lines. ■ Never connect the built-in modem to a digital line (ISDN). ■ Never connect the built-in modem to the digital connector on a
public telephone or to a digital private branch exchange (PBX).
■ Never connect the built-in modem to a key telephone system for
residences or offices.
■ Avoid using your computer modem with the telephone cable connected during an electrical storm. There may be a remote risk of electric shock from lightning.
Σας αντιγράφω το σχετικό κομμάτι από το εγχειρίδιο χρήσης.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

Ίσως δε γίνεται τίποτα,αλλά εγώ σας έβαλα το σχετικό κείμενο του εγχειριδίου,γιατί βλέπω αυτή τη θύρα στο πλάι του υπολογιστή,παρότι μπορεί να μη φαίνεται καλά στις φωτογραφίες.Μπορει να γίνει τίποτα με αυτή;

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

Και το σχετικό κείμενο του εγχειριδίου έχει ένα εικονίδιο στο πλάι που δεν μπόρεσα να το επισυναψω,το ίδιο εικονίδιο που έχει και ο υπολογιστής σε αυτή τη θύρα.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 1 μήνα

Μπορεί να μην γίνεται τίποτα με αυτή την θύρα,πάντως κάτι είναι.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Το manual συνήθως δεν αντιστοιχή σε ένα μοντέλο. Στη φωτογραφία η θύρα φαίενται να έχει μόνο πλαστικό καπάκι, δεν φαίνεται να υπάρχει η μεταλλική υποδοψή βύσματος τηλεφώνουν. Βλέπω εγώ κάτι λάθος;

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Στο πλάι του υπολογιστή υπάρχει η μεγάλη τετράγωνη θύρα με το ίδιο εικονίδιο που έχει το εγχειρίδιο χρήσης για το μόντεμ και αυτή η θύρα δέχεται τηλεφωνικό καλώδιο.Εγω δεν ήξερα και δεν ξέρω πώς να τη χρησιμοποιήσω και αν μπορώ.Σιγουρα κάτι θα είναι, πάντως.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Δεν ξέρω και δεν βλέπω αν υπάρχει η μεταλλική υποδοχή βύσματος τηλεφώνου,αλλά το κάλυμμα της θύρας είναι λίγο γερτό.Λεω ότι,αν δεν είχε μόντεμ και θύρα για τηλέφωνικο καλώδιο,δε θα υπήρχε πάνω στον υπολογιστή.Σε κάθε περίπτωση,δεν ξέρω πώς και αν ανοίγει.Στο εγχειρίδιο χρήσης έχει εικόνα του υπολογιστή με αυτή τη θύρα,αλλά εκεί μού φαίνεται ανοιχτή,αλλά δεν μπορώ να πάρω την εικόνα από το pdf και να την επικόλλησω εδώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Πολλές φορές τα laptop έχουν απλά υποδοχές στο πλαστικό που δεν είναι λειτουργικές γιατί απλά το ίδιο σασί προορίζεται για πολλά μοντέλα. Αν υπήρχε η θύρα, δεν θα ήταν καλυμένη. Αφού είναι καλυμένη, λογικά το laptop σου δεν τη διαθέτει. Μπορείς να ανοίξεις το laptop και να δεις αν υπάρχει κάτι σε εκείνο το σημείο. Λογικά δεν θα υπάρχει.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Θα βοηθούσε αν επικολλουσα εδώ την εικόνα του laptop με αυτή την θύρα που εκεί φαίνεται ανοιχτή;Δεν ξέρω όμως πώς να την αντιγράψω από το pdf.Εχω το updf και το Microsoft office και κάτι αλλά του κινητού.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Μπορείς να βγαλεις screenshot από το PDF. Πάντως, αφού στη φωτογραφία του δικού σου laptop δεν φαίνεται εγκατεστημένη η θύρα, δεν νομίζω να αλλάξει κάτι.

Aggeliki Androutsopoulou απάντησε πριν 4 εβδομάδες

https://imgur.com/a/IgCAsm4 Σας βάζω τη φωτογραφία από τις οδηγίες χρήσης του laptop.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 εβδομάδες

Σε εσένα δεν υπάρχει η συγκεκριμένη θύρα. Δεν υπάρχει το μεταλλικό βύσμα καθόλου. Υπάρχει μόνο το πλαστικό κάλυμα.