Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareκάρτα γραφικών για προγράμματα σχεδίασης
Gregoris Baxtsevanos ρώτησε πριν 5 έτη

Ασχολούμαι με web/game desing and development αλλα επειδή εχω laptop και πλέον δεν με ικανοποιεί σκεφτομαι να φτιαξω ενα PC. Μέχρι στιγμής χρησιμοποιώ προγράμματα οπως photoshop, illustrator κ.τ.λ.Το θεμα μου ειναι οτι σιγα σιγα θα αρχίσω να χρησιμοποιώ πιο βαριά προγράμματα οπως το CAD και BLENDER. Αυτα ειναι τα κομμάτια που σκέφτομαι να αγοράσω :
[οι σύνδεσμοι αφαιρέθηκαν]
Αρχικα εχεις να προτείνεις καποια αλλαγή για τα παραπάνω κομμάτια και δεύτερων θα χρειαστώ μια καρτα γραφικών που να μπορει να συνδεθεί σε 2-3 οθόνες, γιατι στην πορεία θα παρω αλλα δυο monitor. Όσο για τα χρήματα, στην αρχή ελεγα μεχρι 1000 αλλα μάλλον θα βγουν περισσότερα, μεχρι στιγμής ειμαι στα 850, οποτε οσο πιο κοντα στα 1000 γίνεται...

7 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Γρηγόρη και καλές γιορτές,
Το σημαντικότερο λάθος στη σύνθεσή σου είναι ότι επέλεξες μνήμες στα 2400MHz. Οι Ryzen επηρεάζονται άμεσα από την ταχύτητα των RAM, οπότε προτείνουμε μνήμες στα 3200MHz.
Ρίξε μία ματιά στη Ryzen σύνθεση των €1.450-€1.650 του οδηγού αγοράς μας. Με τις παρακάτω αλλαγές, το κόστος θα πέσει περίπου στα 1200 ευρώ.

  • 16GB μνήμες με τα ίδια χαρακτηριστικά αντί για 32GB. Προτείνουμε αυτές.
  • Sata SSD αντί για M.2. Προτείνουμε αυτόν. Μπορείς να επιλέξεις κάποιον πιο οικονομικό, αλλά ο 860 EVO είναι από τις καλύτερες επιλογές.
  • Επέλεξε ένα πιο φτηνό κουτί. Αυτό που επέλεξες σε καλύπτει.

Αν θες να μειώσουμε ακόμα περισσότερο το κόστος, θα πρέπει να ρίξουμε τις επιδόσεις. Ωστόσο, ψάχνοντας προσφορές πιστεύω άνετα το φτάνεις στα 1100€. 

Gregoris Baxtsevanos απάντησε πριν 5 έτη

Ευχαριστω, θα ψάξω για προσφορές μήπως και μπορεσω να ρίξω λιγο το κοστος αλλιώς θα σε ξανα ενοχλήσω. Όσο αφορά την καρτα γραφικών; Τι εχεις να προτείνεις για πολλες οθονες;  

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η σύνθεση που σου πρότεινα περιέχει την Quadro P1000, η οποία υποστηρίζει μέχρι και 4 οθόνες. Να τονίσω ότι η συγκεκριμένη κάρτα γραφικών είναι σχεδιασμένη για επαγγελματικά προγράμματα και όχι gaming.

Gregoris Baxtsevanos απάντησε πριν 5 έτη

Πρόσεξα και την σύνθεση των 650. Πιστεύεις ειναι καλη λύση για την χρηση που θελω. Αν οχι, τι αλλαγες θα μπορουσα να κανω;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Η σύνθεση των 650 θα μπορούσε να σε καλύψει, αρκεί να μην ενδιαφέρεσαι για πολύ βαριά project στο CAD και στο Blender. 

Gregoris Baxtsevanos απάντησε πριν 5 έτη

Οσο αφορά τα project πιστευω ειμαι καλυμμένος. Μήπως θα χρειαστεί να προσθεσω μια αλλη καρτα γραφικων για το game desing η τις οθόνες;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Τα ενσωματωμένα γραφηκά του Ryzen έχουν πολύ καλές επιδόσεις. Στα 650€ δεν θα βρεις κάποια κάρτα γραφικών που να αξίζει.
Θα πρέπει να προσδιορίσεις ποιο είναι ακριβώς το budget σου.