Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
PERAKIS ALEX ρώτησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα σας, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά εύχομαι
Έχω το Lenovo Ideapad-500 -15isk-80NT και αποφάσισα να αλλάξω μπαταρία καθώς  η "μαμά" μπαταρία χάλασε.
Από ένα εξειδικευμένο ηλ. κατάστημα παρήγγειλα μία μπαταρία, μάρκας GreenCell, καθώς μου φάνηκε η πιο αξιόπιστη επιλογή.(μετά από πολύ ψάξιμο, ούτε η ίδια η Lenovo δεν πουλάει πλέον "μαμά" μπαταρίες). 
Τέλος πάντων, όταν την έβαλα αυτή δεν λειτούργησε και για να σας προλάβω έκανα τα πάντα που προτείνει το διαδίκτυο.( Από αναβάθμισή Bios μέχρι απεγκατάσταση του Acpi με την σωστή σειρά).
Η μπαταρία το μόνο που κάνει είναι να δείχνει το ποσοστό φόρτισης που έχει από το εργοστάσιο. ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
Στον ιστότοπο του ηλ. καταστήματος έλεγε ότι η μπαταρία είναι συμβατή με το Laptop μου και μάλιστα με το υπάρχον μοντέλο της "μαμάς μπαταρίας". Ακόμα τους τηλεφώνησα και τους ρώτησα αν πειράζει το εξής:
Πειράζει που η "μαμά" μπαταρία αναγράφει 14,88V 2800mAh και η διιά τους είναι 14,4V 2200mAh? Και μου απαντήσαν ότι αυτό δεν είναι θέμα διότι αυτό είναι το ίδιο (η τάση) και ότι από κατασκευαστή σε κατασκευαστή αλλάζει το όνομα. Και η αλήθεια είναι ότι και άλλες imitation μπαταρίες του internet τα ίδια χαρακτηριστικά είχαν.....
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω εάν πρόκειται για ελαττωματική μπαταρία?????

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα φίλε μου και ευτυχισμενο το νέο έτος

Η μπαταρία δεν φορτίζει στην πράξη ή μήπως η ένδειξη των Windows είναι λανθασμένη; Αν την αφήσεις να αδειάσει, μετά δεν φορτίζει ξανά;

Ρωτάω για να αποκλείσουμε την πιθανότατα να υπάρχει απλά μια μικρή ασυμβατότητα και να μη λειτουργεί η ένδειξη.

Όσο αφορά τη μπαταρία, ακόμα και αν δεν έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, αν αναφέρεται ως συμβατή από τον κατασκευαστή, δεν υπάρχει πρόβλημα.

PERAKIS ALEX απάντησε πριν 3 έτη

Καλημέρα σας, 
Η μπαταρία ούτε φορτίζει ούτε ξεφορτίζει. Απλά υπάρχει η ένδειξη στην οθόνη ότι είναι φορτισμένη από το εργοστάσιο κατά 86% . Εαν αποσυνδέσω την τροφοδοσία, το λάπτοπ σβήνει ενώ πάλι χωρίς την τροφοδοσία το λαπτοπ δεν ανάβει με την μπαταρία. 
Πάντως με την προηγούμενη μπαταρία όλα είναι (σχετικά) κανονικά καθώς δείχνει ότι φορτίζει η μπαταρία αλλά λόγω βλάβης, αυτή ποτέ δεν φορτίζει και μένει στο 0%.
Τι πιστεύετε ?
Η GreenCell είναι καλή επιλογή για μπαταρίες? 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Το πιο πιθανό είναι πως απλά έπεσες σε ελλαττωματική μπαταρία. Δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά βλέπω θετικά σχόλια σε forums.

Κάποια laptop είναι σχεδιασμένα να μην δέχονται third party μπαταρίες, αλλά αυτό το έχω συναντήσει μόνο σε νεότερα μοντέλα. Για μοντέλα αυτής της ηλικίας δεν έχω ακούσει ποτέ να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

PERAKIS ALEX απάντησε πριν 3 έτη

Έγινε ευχαριστώ για τον χρόνο σου 
Θα προχωρήσω σε αντικατάστασή της.
Καλή συνέχεια

Marios Resuli απάντησε πριν 3 έτη

Γειά σας έχω και εγώ το  ίδιο πρόβλημα με τον χρήστη PERAKIS ALEX μόνο που η γνήσια μπαταρία δεν φορτιζε και έτσι αποφάσισα να την αλλάξω με μια GreenCell μπαταρία  που στην αρχή δούλευε μια χαρά όπου μια μέρα που πήγα να απενεργοποιήσω σβήνει πριν καν πατήσω το κουμπί του τερματισμού.Και από εκεί και πέρα δουλεύει μόνο με το καλώδιο τροφοδοσίας και υπάρχει μια ένδειξη πως έχω 33% Αλλά αν βγάλω το καλώδιο τροφοδοσίας το λάπτοπ σβήνει και έχω κάνει τα πάντα όσο αφορά τις λύσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Επίσης το μοντέλο του laptop είναι Lenovo g50-45.Τι μου προτείνετε;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Μάριε

Για να μπροέσουμε να σε βοηθήσουμε, πρέπει να ανοίξεις δική σου ερώτηση. Δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνουν ειδοποιήσεις σε άλλους χρήστες.