Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚλωνοποίηση δίσκου με το Macrium και το AOMEI
Evaggelos Gazis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλημέρα σε όλους τους συντελεστές του pcsteps. Αγόρασα έναν νέο ssd δίσκο και τον συνέδεσα εξωτερικά σε έναν υπολογιστή κάποιων φίλων μου, ώστε να τον κάνω κλώνο, διότι ο υπολογιστής τρέχει Windows 10 και έχει hdd δίσκο και είναι αργός. Το πρόβλημα είναι ότι όποια από τις εφαρμογές που αναφέρω στον τίτλο τρέχω, δε με αφήνει να κάνω κλώνο τον ssd. Το AOMEI δε μου εμφανίζει επιλογή για δίσκο προορισμού, παρότι έκανα format σε ntfs τον ssd και στη συνέχεια τον ενοποίησα από τη διαχείριση δίσκων, όσον αφορά τα partitions. Στην εξερεύνηση των Windows μου εμφανίζεται κανονικά, κενός και διαμορφωμένος σε ntfs. Όταν τρέχω το Macrium, μου εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα. "Incompatible disk selected" "The target disk has an incompatible sector size for this operation. Please choose a different disk." Τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Υπενθυμίζω ότι έχω διαμορφώσει το δίσκο,ώστε να έχει ένα μόνο partition και το σύστημα αρχείων είναι ntfs.Τι σημαίνει "μη συμβατός τομέας;" Είναι δυνατόν καινούριος και αγορασμένος δίσκος να έχει τέτοιο πρόβλημα; Μήπως πρέπει να επιστρέψω το δίσκο στο μαγαζί που τον αγόρασα, να ζητήσω πίσω τα λεφτά μου και να τους κάνω φασαρία; Αξίζει να αναφέρω ότι ο ssd ;είναι χωρητικότητας 500GB, όση ακριβώς έχει και ο hdd. Όποιος μπορεί, ας μου δώσει τα φώτα του, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Ευαγγέλε
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο αναλυτικό άρθρο της Macrium εδώ.

Evaggelos Gazis απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα συνάδελφε, διάβασα όλο το άρθρο της Macrium και δεν κατάλαβα τι ακριβώς πρέπει να κάνω, ώστε να παρακάμψω τον περιορισμό σχετικά με το μη συμβατό μέγεθος τομέα δίσκου. Σκεφτόμουν μήπως έκανα λάθος στην αγορά που δεν αγόρασα ssd μεγαλύτερης χωρητικότητας από 500GB. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Δεν είναι θέμα χωρητικότητας αλλά υποστήριξης ενός συγκεκριμένου προτύπου. Με δεδομένο ότι ο δίσκος είναι πρόσφατο μοντέλο, δοκίμασε απλά να εγκαταστήσεις τους drivers του δίσκου.