Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΩΝ
Γρηγόρης Παπαδόπουλος ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα. Καποιοι χαρακτηρες δεν εμφανιζονται σωστα στον υπολογιστη μου. Πχ καποια ονοματα στο instagram που εχουν σχεδια με χρωματα, καποια εικονιδια emojis σε διαφορες ιστοσελιδες κλπ. Ολα αυτα εμφανιζονται με κουτακια. Αντιθετα αν μπω απο κινητο στην ιδια ιστοσελιδα εμφανιζονται ολα κανονικα. Να διευκρινίσω ότι εχω τα Windows 7. Δεν ξερω αν παιζει ρολο αυτο αλλα ξερετε πως διορθωνεται? Ευχαριστω πολύ!

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Γρηγόρη
Αναφέρεσαι μόνο σε εφαρμογές που τρέχουν σε browser; Αν ναι, με άλλους browser γίνεται το ίδιο; 

Γρηγόρης Παπαδόπουλος απάντησε πριν 2 έτη

Τώρα δοκίμασα με τον Firefox και βλέπω ότι εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα. Εμφανίζονται όπως πρέπει τα emojis. 
Όμως αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε ιστοσελίδες. Γράφω κάποια προγράμματα πχ σε devc++ και όταν τυπώνω ελληνικούς χαρακτήρες εμφανίζονται παλι κουτάκια. Οπότε γράφω μετά greeklish. Αντίθετα στο eclipse που γράφω java δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω την εντύπωση ότι όταν είχα windows 10 αντί για 7 δεν γινόντουσαν αυτά αλλά και πάλι δεν είμαι σίγουρος

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Για τα προγράμματα σε C++ σημασία έχει αν η εφαρμογή είναι Unicode ή όχι, δλδ αν χρησιμοποιείς multibyte (ansi) ή wide characters (char ή wchar_t) για την παραγωγή των μηνυμάτων και τις εκτυπώσεις. Στην ansi περίπτωση, το αποτέλεσμα εξαρτάται από τη default codepage του συστήματός σου. Θα λειτουργεί σωστά μόνο σε μηχανήματα με την ίδια codepage μ' αυτήν της εφαρμογής. Αν το output γίνεται σε ένα dos παράθυρο (console) δοκίμασε να αλλάξεις την codepage μόνο για το παράθυρο (εντολή CHCP - πρωτού τρέξει η εφαρμογή σου). Οι Unicode εφαρμογές λειτουργούν σωστά σε όλα τα μηχανήματα (ανεξάρτητα από την default codepage). Τα παραπάνω ισχύουν ακόμα και για τις πολύ παλιές versions των Windows, πολύ παλιότερες από τα 7. Και μην γράφεις ελληνικά σε source files, εκτός κι αν είναι Unicode ή UTF-8, και διαπιστώσεις με test ότι ο compiler διαβάζει σωστά τέτοια files. Διαφορετικά, γράφεις προγράμματα σε Ελληνικά Windows, χρησιμοποιείς multibyte characters εσωτερικά, και περιμένεις ότι η εφαρμογή θα λειτουργεί σωστά επίσης μόνο σε Ελληνικά Windows.