dimitris grikos ρώτησε πριν 1 έτος

 Καλησπέρα σας
Σε AMD Ryzen 5 5600G ,(μητρική MSI B550M Pro-VDH WIFI , κάρτα γραφικών rtx 5560 xt ) 
Τι λογισμικό να πάρω; Χρειάζεται κάποιο windows;Τι ιδιότητες έχουν;
Windows 10 η windows 11;
Η αγορά windows έχουν κι προεγκατεστημένα word, Excel, office;
Θέλω να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή και για gaming , υπάρχει περίπτωση η αγορά λογισμικού να επηρεάσει την επίδοση του ;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις
Σας ευχαριστώ εκ τών προτέρων 

7 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Δημήτρη, θα σου πρότεινα να επιλέξεις το νεότερο λογισμικό της καθώς τα Windows 10 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται το 2025. Μπορείς να το βρεις σε πολύ καλή τιμή εδώ. Δυστυχώς η αγορά του λειτουργικού δεν περιέχει δωρεάν τα office, αλλά μπορείς να τα βρεις σε πολύ οικονομική τιμή εδώ, να επιλέξεις μία άλλη δωρεάν σουίτα ή να τα χρησιμοποιήσεις online δωρεάν. Σε ένα σύγχρονο σύστημα - συνήθως - το νεότερο λογισμικό θα επιδράσει θετικά στις επιδόσεις.

dimitris grikos απάντησε πριν 1 έτος

Ο υπολογιστής που θα φτιάξω δεν θα έχει windows, οπότε με τα λειτουργικά που προτείνεται όταν εγκατασταθουν θα είναι πλέον έτοιμος για χρήση;
'Η αυτά αφορούν αναβάθμιση,κι πρέπει ήδη να έχεις εγκαταστήσει κάποιο προηγούμενο windows 
Επίσης με την φράση
Έχει 1 key τι εννοούμε;
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 1 έτος

Η επιλογή λειτουργικού έχει να κάνει με τις εφαρμογές που θέλεις να εγκαταστήσεις. Πρέπει δλδ να υπάρχει έκδοση για το συγκεκριμένο λειτουργικό. Εφόσον όπως λες θέλεις τον υπολογιστή για γενική χρήση/office automation και κάποιο gaming, θα έλεγα ότι τα Windows είναι μάλλον μονόδρομος. Η εναλλακτική είναι το Linux, αλλά δε νομίζω να υπάρχουν αξιόλογοι τίτλοι games για Linux (μπορείς ίσως να τα εγκαταστήσεις με κάποια πλατφόρμα όπως το Lutris, αλλά γιατί να μπλέξεις?), ενώ για το office automation υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα όπως το Libre Office (αρκετοί το χρησιμοποιούν), αλλά δεν είναι στο επίπεδο του MS Office, και είναι πρόβλημα όταν πρέπει να ανταλλάξεις αρχεία με χρήστες που έχουν το MS Office (διαφορές στο formatting, χαρακτηριστικά που δεν υποστηρίζονται κλπ). Για Windows για νέο υπολογιστή πας βέβαια στα 11, καθώς όπως σου ανέφερε ο Γιώργος τα 10 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται.
 
Νέα εγκατάσταση στα Windows είναι πάντα δυνατή, πώς μπορεί άλλωστε να γίνει "αναβάθμιση", αφού δεν υπάρχει τπτ εγκατεστημένο? Πρέπει να έχεις και ένα license key για να τα ενεργοποιήσεις. Αυτά τα φθηνά license keys είναι οριακά νόμιμα (πρόκειται για volume licenses, τα οποία αγοράζουν μαζικά εταιρείες για χρήση υποτίθεται δική τους, αλλά τα μεταπωλούν), οπότε δε συνιστώνται για εγκατάσταση σε υπολογιστές που θα λειτουργούν σε εργασιακό περιβάλλον. Έχει 1 key σημαίνει ότι είναι για έναν υπολογιστή. Τα συγκεκριμένα φοβάμαι κιόλας ότι είναι και μόνο.. μιας ενεργοποίησης, δλδ αν σου χαλάσει ο δίσκος δεν ξέρω αν μπορεί να ξαναενεργοποιηθεί! Δε βρήκα κάπου αν μπορούν να συνδεθούν με το Microsoft Account σου ή με το μοναδικό αριθμό της μητρικής σου, όπως οι κανονικές άδεις OEM ή DSP, οι οποίες είναι "για εγκατάσταση σε έναν υπολογιστή", αλλά μπορούν να επανεγκατασταθούν όσες φορές θέλεις (στον ίδιο υπολογιστή πάντα).
 
@Γιώργος Λάνδρου, παρακαλώ πολύ εξήγησέ μας τι ακριβώς γίνεται στην περίπτωση που θελήσει κάποιος να κάνει επανεγκατάσταση. Εγκατέστησα κι εγώ MS Office Pro Plus 2021 από το GoDeal24, λειτουργεί κανονικά, είναι activated, αλλά στο Microsoft Account μου δεν εμφανίζεται ως κάποιο subscription ή service, ενώ στο site τους λένε για μία ενεργοποίηση. Υπάρχει τρόπος να γίνει associated με το MS Account ή με τον υπολογιστή?

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

dimitris grikos, οι άδειες αυτές είναι volume license που προφανώς αυτές οι ιστοσελίδες αγοράζουν για χιλιάδες υπολογιστές και δη στην Κίνα, ως εκ τούτου με αρκετή έκπτωση ώστε να τους συμφέρει να τις μεταπωλούν φθηνά διεθνώς.
Χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια τέτοιες άδειες σε υπολογιστές και εικονικές μηχανές, τόσο για Windows όσο και Office, και ουδέποτε έχει καταργηθεί κάποια από αυτές.
Το 1 key αφορά άδεια για έναν υπολογιστή..
Περνώντας τα Windows ο υπολογιστής σου θα είναι ουσιαστικά έτοιμος για χρήση καθώς περιέχουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να είναι λειτουργικός..

Χρήστος Δρακάκης το κλειδί του office το περνάς στο λογαριασμό της Microsoft.

dimitris grikos απάντησε πριν 1 έτος

καλησπέρα σας,
Έψαχνα για windows κι τελικά αγόρασα αυτά που μου είχατε προτείνει .
Επειτα μου ήρθε στο εμαιλ μόνο η απόδειξη της αγοράς μου κι όχι οι κωδικοί των windows key ώστε να μπορέσω να τα κατεβάσω.
Γνωρίζετε κάτι εσείς;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 1 έτος

Δημήτρη δεν σου ήρθε το serial number των Windows που αγόρασες? Εάν όχι επικοινώνησε μπορείς να επικοινωνήσεις με την υπηρεσία εξυπηρέτησης πελατών που λειτουργεί 24/7 στο service@godeal24.com.

dimitris grikos απάντησε πριν 1 έτος

Ναι δεν ήρθε,
Είχα συνδεθεί κι ως guest όταν το αγόρασα πάντως
Έχω επικοινώνησει μέσω email και αναμένω απάντηση.
Σας ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον πάντως