Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΜπορώ να βάλω οποιαδήποτε κεραία στο wifi adapter μου?
Alex Dioskouros ρώτησε πριν 10 έτη

Αγγελε μια απορια... Πηρα αυτον το απλο adapter (http://goo.gl/zAigDg) , και αναρωτιουμουν μπορω αν θελω αργοτερα να βαλω πανω οποιαδηποτε αφαιρουμενη βιδωτη κεραια ή πρεπει να ειναι της ιδιας εταιρειας...? Ευχαριστω.

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Καλησπέρα Alex,

Μπορείς να βάλεις οποιαδήποτε κεραία, δεν παίζει ρόλο η εταιρεία.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 10 έτη

Ισως να σε συμφερει να το αλλαξεις.
Αυτο που εχεις ,εχει 2 dbi ισχυ σηματος.
Ενα ολοιδιο εχει ο ανιψιος μου , του το αντικατεστησα με
http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn722n-150mbps-high-gain-wireless-n-usb-adapter-p-PER.612420 ,
εχει 4 dbi ισχυ και εχει τρομερη διαφορα στο σημα.
Αν επιμενεις για αλλαγη κεραιας , συστηνω
http://www.e-shop.gr/tp-link-tl-ant2408c-8dbi-24ghz-indoor-omni-directional-antenna-p-PER.612393
Υποψιν οτι η ισχυ που θα αποδοσει η αποσπομενη κεραια, εξαρταται απο τις δυνατοτητες που εχει το adapter.

Alex Dioskouros απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστω πολυ! :)

Alex Dioskouros απάντησε πριν 10 έτη

Α και κατι αλλο αν καποιος γνωριζει, αυτου του ειδους οι κεραιες(http://goo.gl/c4HY6r) πως συνδεονται στο pc, μπαινουν μονο σε ρουτερ ή υπαρχει και καποιος αλλος ποιο απλος τροπος. Επισης αν γνωριζεται καποια αλλη καλη κεραια τετοιου τυπου antenna ολες οι προτασεις εννοειται δεκτες. Και παλι πολλα ευχαριστω! ;)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Πρέπει να έχεις τέτοιο αντάπτορα, είναι το N Female που αναφέρει.

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 10 έτη

Αυτες οι κεραιες μπαινουν κυριως σε access points.
Δεν μπαινουν απευθειας σε υπολογιστη.
Ειναι για να μεταδιδουν και λαμβανουν σημα σε αποσταση χιλιομετρων.
Στο wifi η επικοινωνια ειναι αμφιδρομη.
Θα πρεπει να υπαρχει αντιστοιχος εξοπλισμος(κεραια+access point) και απο την αλλη μερια .
Αλλιως θα βλεπεις δικτυο αλλα δεν θα μπορεις να συνδεθεις.
Mπες στο http://www.adslgr.com/forum/forums/168-Wireless-Networking και θα βρεις αρκετες προτασεις για καθε περιπτωση.

Εαν τελικα ενδιαφερεσαι για κεραιες και access point για διαμοιρασμο σηματος σε μεγαλες αποστασεις
http://computers.xpatit.gr/
για χρηση μονο ενος access point απο την πλευρα σου, συστηνω μια omni κεραια, ειναι αρκετα πιο ευχρηστη.

Alex Dioskouros απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστω πολυ Δημητρη για τις πολυτιμες απαντησεις και συμβουλες σου! Η αληθεια ειναι οτι απο τοτε που μου απαντησες μπηκα στο τρυπακι και αρχισα λιγο να διαβαζω και απο google search και στα γνωστα forum για να μπω λιγο στο κλιμα γιατι προηγουμενως δεν ηξερα σχεδον τιποτα απο ασυρματα δικτυα και πλεον μου γεννηθηκαν νεες αποριες οπως ειναι φυσιολογικο οταν ψαχνεις κατι. Οι ερωτησεις εννοειται απευθυνονται και σε εσενα Αγγελε. Λοιπον να σας πω την δικια μου περιπτωση. Ο αδερφος μου μενει σχετικα κεντρο στην Θεσσαλονικη και μοιραζεται ιντερνετ με καλωδιο με τον διπλανο του στην οικοδομη, αλλα καποιες φορες πεφτει το ιντερνετ για ωρες και θελαμε να βαλουμε κατι για να πιανουμε προσωρινα εκεινες τις ωρες
ιντερνετ απο τα διαφορα δωρεαν wifi που βρισκονται κυκλικα γυρω απο το σπιτι(τα εχουμε βρει μεσω του free-wifi.gr/ και http://www.lifo.gr/now/greece/51353) τα οποια ομως καποια
απεχουν αρκετα χλμετρα απ' το σπιτι.

Ερωτησεις:
1) Μου ειχες γραψει οτι ''Θα πρεπει να υπαρχει αντιστοιχος εξοπλισμος(κεραια+access point) και απο την αλλη μερια . Αλλιως θα βλεπεις δικτυο αλλα δεν θα μπορεις να συνδεθεις.'' Δηλαδη αν
εχω καποιο ap και μια grid δεν θα μπορω για παραδειγμα να μπω σε καποιο δικτυο που θα μου εμφανιζεται? Ενω αμα εχω ap + omni θα μπορω να συνδεθω? Ειναι θεμα κεραιας δηλαδη?

2) Στις κεραιες wifi εχει 4 κατηγοριες. Directional/Omni-directional/Parabolic/Sectorial. Τι διαφορα εχουν οι 2 τελευταιες. Η sectorial ειναι κεραια κατευθυντικη τυπου panel που
πιανει σημα με ευρος 180º ? Μια τετοια πχ sectorial θα ηταν καλη? (http://goo.gl/ZW2E78)

3) Αφου αγορασω access point σε πιο mode το βαζω τελικα γιατι στα forum λιγο μπερδευτηκα. Δηλαδη θελω απλα να βλεπω οσα wifi μπορω να εχω επιλογες και απλα να μπαινω στα free που
θελω. Το βαζω σε repeater mode ή σε client?

4) Απο οτι καταλαβα οι καλυτερες εταιριες ειναι οι Ubiquiti, Alfa και Tp-link. Μεταξυ των πιο προσιτων μοντελων της Ubiquiti(http://goo.gl/A4P2PM) ποιο προτεινεται και γιατι, και απο τις 3 εχει πιο απλο και ευχρηστο περιβαλλον και drivers? Επισης οι
bullets ειναι απλα ενα εξωτερικο ap που συνδεεις πανω οποια κεραια θελεις απευθειας στο pc δεν χρειαζεται κατι αλλο περα απο ενα poe injector αν δεν περιλαμβανεται? Και αυτη εδω μου αρεσε της Alfa που ειναι με usb(http://goo.gl/dWcLKN) να την συνδεσω με μια εξωτερικη omni. Η μηπως να επιλεξω μια κλασικη awus036h ή ενα TP-LINK TL-WA7210N που ειναι η νεοτερη εκδοση του TL-WA5210G?

5) Αφου απο οτι καταλαβα τελικα η σχεση ειναι αμφιδρομη μηπως στην τελικη δεν θα πετυχω και πολλα με οτι και αν αγορασω? Ειναι καλυτερα να παρω μια εξωτερικη omni-directional ή μια
εξωτερικη directional και να την γυρναω προς την κατευθυνση που θελω? Επισης συμφωνα με αυτο το site(http://www.simplewifi.com/antennabasics.html) μπορει μια omni-directional να πιασει τοσα πολλα μιλια ή εγω λαθος καταλαβα?

Συγνωμη αν σας κουρασα, αλλα οσο και να ψαξεις ενα θεμα παντα φτανεις σε ενα σημειο που απο κει και περα πρεπει να στα εξηγησει καποιος που ξερει. Ευχαριστω πολυ για ολα!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αλέξη, όπως σου γράφει ο Δημήτρης, Θα πρεπει να υπαρχει αντιστοιχος εξοπλισμος(κεραια+access point) και απο την αλλη μερια.

Από τη στιγμή που η σύνδεση είναι μονόπλευρη, δηλαδή δεν ελέγχεις και τον εξοπλισμό του απέναντι σημείου, δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.

Εσύ θα βλέπεις το άλλο δίκτυο, αλλά το άλλο δίκτυο μπορεί να μην μπορεί να στείλει αρκετά δυνατό σήμα και κεραία για να συνδεθεί μαζί σου.

Είναι σαν εσύ να φωνάζεις σε κάποιον 500 μέτρα μακριά με τηλεβόα. Εκείνος σε ακούει, αλλά αν δεν έχει κι εκείνος τηλεβόα, δεν θα τον ακούσεις ποτέ που θα σου απαντάει.

Το ίδιο ισχύει ενδεχομένως και με το Access point. Από τη στιγμή που θα το έχεις μέσα στο σπίτι σου, δεν θα βοηθήσει ιδιαίτερα. Ιδανικά θα έπρεπε να βρίσκεται στη μισή απόσταση ανάμεσα στο δικό σου WiFi και το άλλο, για να λαμβάνει αρκετά ισχυρό σήμα που να μπορεί να το ενισχύσει ώστε να φτάσει σε εσένα.