Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΝέος υπολογιστής για σχεδιαστικά προγράμματα
Yiannis Design ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με τις προδιαγραφές που προτείνετε για PC που να υποστηρίζει Autocad-Revit, 3d studio max, photoshop και παρόμοια σχεδιαστικά προγράμματα. Ουσιαστικά θα ήθελα να προτείνετε επεξεργαστή, μνήμη, κάρτα γραφικών, σκληρό δίσκο και σε τι κόστος μου πάει για να τρέχουν τα προγράμματα και να μην σέρνεται. Επίσης, θα ήθελα να μου πείτε γιατί αυτό (πχ intel) και όχι εκείνο (px amd), και μια ιεράρχηση για το που να μην λυπηθώ να δώσω τα παραπάνω χρήματα, και που μπορώ να κάνω οικονομία, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Ευχαριστώ!

6 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Γιάννη. Μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις?

Yiannis Design απάντησε πριν 9 έτη

Καλημέρα και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση. Κοντά στο χιλιάρικο, λίγο πάνω λίγο κάτω, μην ξεφύγουμε πάνω από 1500, δεν παλεύεται. Και πάλι ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Σε αυτή την κατηγορία τιμής αυτό πιστεύω θα σε καλύψει:

[su_xiliaekato_euro_photoshop]

Η AMD δεν έχει καλούς επεξεργαστές σε αυτή την κατηγορία τιμής, και γενικά εστιάζεται στους μικρούς επεξεργαστές με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.

Αν θέλεις να δώσεις κάτι παραπάνω, μπορείς να πάρεις καλύτερη Quadro, όπως αυτή.

Αν θέλεις να κόψεις από κάπου μπορείς να βάλεις μόνο 16GB RAM για αρχή και να συμπληρώσεις αργότερα, αν χρειαστεί.

Yiannis Design απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα ξανά. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προδιαγραφές. Να κάνω μια τελευταία ερώτηση σχετικά με τις διαφορές όσο αφορά τον Core i7 και τον XEON που μου πρότειναν σε ένα κατάστημα. Σε ευχαριστώ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ανάμεσα σε i7 και Xeon με τα ίδια χαρακτηριστικά, η μόνη διαφορά του Xeon είναι πως υποστηρίζει μνήμες με ECC - οι οποίες είναι χρήσιμες μόνο σε servers, για οικιακό επίπεδο είναι απαράδεκτα ακριβότερες χωρίς κάποιο σημαντικό όφελος.

Λόγω αυτού, οι Xeon είναι ακριβότεροι για τα ίδια χαρακτηριστικά από τους αντίστοιχους i7. Πληρώνεις περισσότερα χρήματα για να μην έχεις τελικά μεγαλύτερο όφελος.

Yiannis Design απάντησε πριν 9 έτη

ΟΚ! Σε ευχαριστώ πολύ.