Κωνσταντίνος Ντουρντούκης ρώτησε πριν 6 έτη

Γεια σας παιδιά! Έχω έναν gaming υπολογιστή που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2015. Από τους πρώτους μήνες λειτουργίας, ενώ έπαιζα κάποιο παιχνίδι, υπήρχε το εξής πρόβλημα: ή α) ο υπολογιστής έσβηνε, ή β) κολλούσε, βγάζοντας έναν ήχο κολλήματος και με την οθόνη να εμφανίζει ένα χρώμα μπλε, κίτρινο, άσπρο κ.α.(διαφορετικό ανά φορά), ώσπου ή έκλεινε ή πατούσα reset πριν κλείσει μόνος του. Να σημειωθεί ότι και στις δύο περιπτώσεις όταν έκλεινε και πατούσα το κουμπί για να ανοίξει πάλι, ξανά έσβηνε, μέχρι που μετά από ένα λεπτό προσπαθειών για να ανοίξει, κατάφερνε να ανοίξει χωρίς να σβήσει πάλι. Αυτό το πρόβλημα ισχύει μέχρι σήμερα λίγο πιο συχνά και κακώς δεν το έχω κοιτάξει εδώ και καιρό. Εγγύηση πλέον δεν υπάρχει για τίποτα. Να σημειωθεί ότι τον καθάριζα ανά μερικούς μήνες, αλλά έχω να τον καθαρίσω πλέον πάνω 8 μήνες μιας και είμαι στρατό. 

Χαρακτηριστικά υπολογιστή:
Επεξεργαστής : AMD FX 6350
Μνήμη RAM: 8,00GB Dual-Channel DDR3
Μητρική κάρτα: Gigabyte GA 970A-UD3P
Κάρτα γραφικών: ASUS R9 270x 2GB
Σκληρός δίσκος: Western Digital 1TB Caviar Blue
Τροφοδοτικό: Corsair VS Series VS650

7 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Το πιθανότερο είναι η κάρτα γραφικών ή το τροφοδοτικό να έχουν κάποιο πρόβλημα. Η κάρτα σου παίρνει εξωτερική τροφοδοσία; Αν ναι, έχεις συνδέσει πάνω της τα καλώδια του τροφοδοτικού;

Κωνσταντίνος Ντουρντούκης απάντησε πριν 6 έτη

Έλενα, δεν το γνωρίζω αυτό κάθως δεν έχω γνώσεις σχετικά με το στήσιμο ενός pc. Αλλά κοίταξα, αφού το ανέφερες, το εσωτερικό του υπολογιστή και είδα ότι τα μοναδικά καλώδια που έχει η κάρτα γραφικών είναι τρία: ένα μικρό καλωδιάκι που συνδέεται με την υποδοχή "SYS_FAN 1" της μητρικής κάρτας και λογικά αφορά το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών και δύο χοντρά καλώδια που συνδέονται, μαζί με άλλα καλώδια του pc, με το τροφοδοτικό.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Οκ, όπως το περιγράφεις φαίνεται εντάξει η σύνδεση. Οπότε επανερχόμαστε στο να είναι προβληματική η κάρτα ή το τροφοδοτικό. Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις τους νεότερους drivers για την κάρτα από το site της AMD και να τους εγκαταστήσεις.

Κωνσταντίνος Ντουρντούκης απάντησε πριν 6 έτη

ΟΚ, σ' ευχαριστώ για τη συμβουλή. Κάτι άλλο: Μήπως το πρόβλημα έχει να κάνει καθόλου με την τάση του ρεύματος; Καθώς το pc είναι συνδεδεμένο με πολύπριζο του οποίου για παράδειγμα μία υποδοχή δεν δίνει καλά ρέυμα. Το έχω παρατηρήσει φορτίζοντας το κινητό μου.

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

Χμμ ,εδώ παίζει ρόλο και τί συσκευές άλλες έχεις ,εκτός του υπολογιστή. Σίγουρα δεν είναι στην μπρίζα το πρόβλημα ?
http://www.sigmalive.com/archive/simerini/news/local/254593
Αν νομίζεις πως το πρόβλημα είναι στο πολύμπριζο σε συγκεκριμένη θέση ,αν το pc  το βάλεις σε άλλη υποδοχή , πάλι έχεις πρόβλημα ? 

Κωνσταντίνος Ντουρντούκης απάντησε πριν 6 έτη

Θα το ελέγξω και θα σε ενημερώσω. Σ' ευχαριστώ για την βοήθεια.

Κωνσταντίνος Ντουρντούκης απάντησε πριν 6 έτη

Βασικά, η πρίζα, που είναι συνδεδεμένο το πολύπριζο, βρίσκεται σε τοίχο με υγρασία. Ενδέχεται να παίζει ρόλο αυτό; Να σημειωθεί ότι στο πολύπριζο είναι συνδεδεμένα η κεντρική μονάδα, η οθόνη, τα ηχεία και ένας φορτιστής κινητού.