Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟρισμός κύριας και δευτερεύουσας εξόδου ήχου
Giorgos Patsatsos ρώτησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα, 
έχω τον παρακάτω υπολογιστή:
• Intel Core 2 Quad Q9400
• Gigabyte G41MT-D3V
• 2 x 4 GB RAM DDR 3 1333 MHz
• MSI GeForce GT 620 2GB VRAM
• SSD 240 GB San Disk Ultra II
• HDD Seegate Barracuda 2 TB (Δεν θυμάμαι μοντέλο)
• DVD Drive ASUS (Δεν θυμάμαι μοντέλο)
• Cooler Master 620 W 80 plus (white)
• Κουτί ASUS Midi Tower
• Οθόνη LG M2250D
• Πληκτρολόγιο & Ποντίκι Logitech MK 120
 
Λόγω βλάβης της οθόνης (στην υποδοχή HDMI), αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ το ξεπερασμένο VGA. Το πρόβλημα είναι ότι έχω τον υπολογιστή συνδεδεμένο σε ηχοσύστημα. Για να έχω ήχο και στην οθόνη, η λύση που έχω βρει είναι να συνδέσω το Jack της οθόνης στην Είσοδο Γραμμής και μέσα από το μενού Διαχείριση Ήχου HD της Realtek, από τον Πΐνακα ελέγχου, άλλαξα την ρύθμιση σε έξοδο μπροστινού ηχείου. 
 
Το πρόβλημα είναι ότι οι δύο συσκευές παίζουν ταυτόχρονα. Και αυτό είναι πρόβλημα όταν θέλω να χρησιμοποιήσω το ηχοσύστημα. Όταν χρησιμοποιώ την οθόνη, απλά έχω τον ενισχυτή σβηστό. Όταν όμως χρησιμοποιώ το ήχοσύστημα, πρεπει να βάλω τη  οθόνη στο Mute, και επειδή μου έχει χαλάσει το τηλεκοντρόλ της οθόνης, πρέπει από ένα κουμπί αφής στο κάτω μέρος να κατεβάσω τη φωνή στο 0, που δεν είναι πολύ εύκολο. Παλιά, πριν χαλάσει το HDMI στην οθόνη, είχα το μενού του ήχου κάτω δεξιά και επέλεγα ή "Nvidia M2250D" ή "Ηχεία(Realtek HD Audio)". Τώρα παίζουν και τα δύο στο "Ηχεία ". Υπάρχει τρόπος να το ρυθμίσω π.χ. το ηχοσύστημα να λέγεται Ηχεία και η οθόνη Οθόνη; Γενικά υπάρχει τρόπος να σπιλέγω που θα δίνει σήμα, όπως έκανα παλιά με το HDMI;

6 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Καλησπέρα Γιώργο! Λογικά, δεν νομίζω πως μπορείς να διαχωρίσεις τα δύο από τη στιγμή που συνδέονται στην ίδια κάρτα ήχου, καθώς λογικά τα αναγνωρίζω όλα μαζί ως ένα σύστημα. Μια λύση είναι να πάριες μια οικονομική USB κάρτα ήχου και να συνδέσεις την οθόνη εκεί. 

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 1 έτος

Δεν υπάρχει κανένας τρόπος, καθώς το PC είναι παλιό και η χρήση του είναι ως δευτεροτριτεύον, οπότε το ποσό που θα διέθετα για το συγκεκριμένο PC είναι, αν όχι 0€, μονοψήφιο.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Αν σε νοιαζει απλά να έχεις μια έξοδο jack και όχι ιδιαίτερη ποιότητα στον ήχο, υπάρχουν κάρτες ήχου ακόμα και με μονοψήφιο κόστος.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 1 έτος

Έχω μια παλιά εσωτερική κάρτα ήχου, μία Sound Blaster, λειτουργεί κανονικά, και την υποστηρίζει ο υπολογιστής. Αν τη βάλω, μπορώ να έχω στην Sound Blaster το ήχοσύστημα και στη Realtek (της μητρικής) την οθόνη;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 1 έτος

Ναι, φυσικά και μπορείς να τη βάλεις. Αφού οι δύο πηγές ήχου θα είναι σε διαφορετικές κάρτες, θα μπορείς να επιλέγεις κάθε φορά που θες να έχεις έξοδο.

Giorgos Patsatsos απάντησε πριν 1 έτος

Ευχαριστώ πολύ, καλή συνέχεια.