Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟ υπολογιστής κλείνει και ανοίγει
JackGR_HD ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Πριν λίγες μέρες ήρθαν τα κομμάτια του νέου μου υπολογιστη. Ο υπολογιστής έχει έναν i3 8100, 8gb ram (2x4) στα 2400mhz μεταχειρισμένες, μια μητρική gigabyte b360m d2v και ένα σχετικά παλιό τροφοδοτικό element ep 550w. Αφού έκτισα τον υπολογιστή και έβαλα τα καλώδια του τροφοδοτικου πρόσεξα ότι το καλώδιο τροφοδοσίας του επεξεργαστή ήταν τετραπινο ενώ η μητρική ήθελε 8πινη τροφοδοσία. Δοκίμασα να τον ανοίξω και άνοιγε γυρνούσαν τα φανακια και η μητρική άναβε μαζί με την ενδείξη led όμως έκλεινε μετά από 1-2 δευτερόλεπτα. Μετά από λίγο είδα το manual της μητρικής και παρατήρησα ότι δεν γινόταν να βάλω 4πινη τροφοδοσία και δεχόταν οπωσδήποτε 8πινη.
Ενδέχεται αυτή η δοκιμή που του έκανα να δημιούργησε ζημιά σε κάποιο από τα κομμάτια του υπολογιστή; Αύριο θα πάω να δοκιμάσω και με άλλο τροφοδοτικό καινούργιο και 80plus γιατί αυτό δεν το πολύ εμπιστεύομαι απλά ανησυχώ μήπως έγινε κάποια ζημιά στα υποσύστηματα. 
Ευχαριστώ 

Υ.Σ Είχα ξαναγράψει μια τέτοια ερώτηση απλά δεν τα είχα γράψει όλα αναλυτικά για αυτό αποφάσισα να γράψω με την σειρά πως έγιναν τα γεγονότα για να μπορείτε να μου πείτε .

8 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα,
Πολλά τροφοδοτικά έχουν ένα βύσμα που σπάσει σε 4+4 ή 6+2 πιν. Οπότε σίγουρα δεν υπάρχει άλλο μισό με 4πιν; 
Μπορείς να βγάλεις μία φωτογραφία από τα καλώδια του τροφοδοτικού σου; 

Deleted User απάντησε πριν 6 έτη

@Γιώργο ,του είπα του φίλου να απαντά μόνο εδώ ,για να μη γίνεται κάνα μπέρδεμα με την άλλη του την ερώτηση.
Λέει ,δοκίμασε τα πάντα αλλά κάνει το ίδιο. Θέμα με τη Μητρική ??
( @JackGR μία φωτό ,είναι εύκολο να ανεβάσεις ? )

JackGR_HD απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα πήρα άλλο τροφοδοτικό και πάλι είχε το ίδιο πρόβλημα. Τελικά δοκίμασα μια ραμ ενός φίλου μου και δούλεψε οπότε η ραμ δεν είναι συμβατή; Γιώργο το άλλο τροφοδοτικό μου όντως δεν είχε 4+4 pin και για αυτό αγόρασα καινούργιο ήταν πολύ παλιό το άλλο φενεται .

JackGR_HD απάντησε πριν 6 έτη

Θα βγάλω μια φωτογραφία με όλα τα καλώδια του νέου τροφοδοτικού κατά το απόγευμα να σου δείξω 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Κάνε μια δοκιμή με τη δική σου RAM, βάζοντας ένα άρθρωμα κάθε φορά και δοκιμάζοντας όλες τις θύρες της μητρικής εκ περιτροπής, να δεις μήπως είναι εκεί το πρόβλημα.
Είναι πάντως αρκετά απίθανο να προκλήθηκε ζημιά από το παλιό τροφοδοτικό.

JackGR_HD απάντησε πριν 6 έτη

Έκανα δοκιμή μια το ένα ram stick μια το άλλο και στα 2 slot αλλά δεν είδα διάφορα λογικά θα αγοράσω καινούργια και δεν ξανά εμπιστεύομαι τέτοια τροφοδοτικα. Επίσης δοκίμασα και clear CMOS γιατί είχα ακούσει ότι μερικές φορές πιάνει αλλά δεν έγινε κάτι . Κάθε φορά όμως που βάζω μια άλλη ram φίλου ανοίγει και τα βρίσκει όλα (cpu ram HDD κτλπ) . Ευχαριστώ για την βοήθεια! Οι ram G.Skill Aegis 8GB DDR4-2133MHz(dual channel) θα είναι οκ με την μητρική gigabyte b360m d2v; 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 6 έτη

Γενικά οι ασυμβατότητες RAM και μητρικής είναι ιδιαίτερα σπάνιες, έπεσες στην περίπτωση. Το πιθανότερο είναι πως οι νέες θα λειτουργούν όπως πρέπει.

Αν θέλεις πάντως να είσαι 100% βέβαιος, μπορείς να αγοράσεις κάποιο μοντέλο από τη λίστα υποστήριξης του κατασκευαστή, που είναι δοκιμασμένες.

JackGR_HD απάντησε πριν 6 έτη

Ευχαριστώ πολύ ! Αγόρασα g.skill τελικά συγκεκριμένα τις G.Skill RipjawsV 8GB DDR4-2133MHz που ήταν σε διαθεσιμοτητα και τσεκαρα και στο site και είναι διαθέσιμες ! :) ευχαριστώ για την βοήθεια σας