Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΟ υπολογιστής κλείνει πριν bootαρει
VilosopheR ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την όλη σας δουλειά ειναι πραγματικά εκπληκτική..
 
Το πρόβλημα μου είναι το εξής..
Έχω ένα desktop που εδώ και καιρό έχει το εξής πρόβλημα.. Μόλις πατάει το button εκκίνησης δουλεύει για ενα δυο δευτερόλεπτα ανεμιστήρες και κάνει restart πριν προλάβει να μπουτάρει.. Αυτό θα γίνει αρκετές φορές και απλά δεν ασχολούμαι.. Κάποιες φορές μπουτάρει κανονικά.. Θεώρησα λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι σοφτγουερικό και έτσι φόρμαρα.. Όταν πήγα να φορμάρω υπήρχε μήνυμα για boot manager is missing..
Τελοσπάντων το ξεπέρασα βάζοντας win10 με usb boot και τσέκαρα τους σκληρούς (3 τον αριθμό), και ο σκληρός με τα win βρέθηκε fail.. Πέρασα τα ςιν τελικά σε άλλον και προς το παρόν όλα καλά. Αυτό που παρατήρησα είναι ότι ανοίγοντας το κουτί μου ο ανεμιστήρας που δρόσιζε τους σκληρούς δεν ήταν συνδεδεμένος!!! Το θέμα είναι ότι δεν βρήκα ΠΟΥΘΕΝΑ στη μητρική υποδοχή για να τον βάλω.. Υπάρχει περίπτωση να φτάει αυτό για το όλο θέμα;; Υπάρχει περίπτωση να φταίει τροφοδοτικό για τη δυσκολία στο μπουτάρισμα;Το τροφοδοτικό είναι 500 W και πάνω είχα 3 500 Gb σκληρούς αν παίζει ρόλο αυτό.. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια..
Βασίλης

6 Απαντήσεις

VilosopheR απάντησε πριν 9 έτη

Επίσης έχω μια μνήμη Corsair 2gb ddr3.. Είναι προφανώς λίγη οπότε ήθελα να ρωτήσω αν έβαζα άλλη μια να έπαιρνα μια ίδια 2 Gb ή να έπαιρνα μια μεγαλύτερη; Ας πούμε 4 GB ;; Ευχαριστώ και πάλι περιμένω την απάντηση σας

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Πιθανότατα να ήταν πρόβλημα του σκληρού και μετά του τροφοδοτικού. Δεν παίζει ιδιαίτερη σημασία ο ανεμιστήρας, και τα 500w δεν έχουν λογικά πρόβλημα με 3 σκληρούς.
Αγοράζεις όποια σε βολεύει, αρκεί να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και αν είναι δυνατόν και τις ίδιας εταιρίας.

VilosopheR απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαιριστώ για την απάντηση!! Οπότε αν κατάλαβα καλά τον ανεμιστήρα να μην τον ψάξω παραπάνω γιατί δεν είναι πρόβλημα και να μην παίζει, όσο για τη μνήμη αυτή που έχω είναι αυτή: http://i.imgur.com/VZykxOs.jpg .. Να το κοιτάξω να πάρω άλλη μια ίδια 2 GB  ή και μια 4 GB θα ήταν ok; Δλδ θα δω διαφορά στα 6 GB σε σχέση με τα 4 Gb;
Ευχαριστώ και πάλι ;)

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Φρόντισε να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά ανεξαρτήτως των GB. Αν έχεις 64bit λειτουργικό καλύτερα να πάρεις 4, αν έχεις 32, πάρε 2 γιατί δεν θα βλέπει παραπάνω.
Για τον ανεμιστήρα, δεν θα σου δημιούργησε αυτός το πρόβλημα, αλλά από την στιγμή που δεν έχεις να τον συνδέσεις κάπου ψάξε για κάνα ανταπτοράκι να τον συνδέσεις σε κάποιο ελεύθερο molex.

VilosopheR απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες.. Παρήγγειλα μια μνήμη αλλά σήμερα ξαναείχα πρόβλημα με το μπουτάρισμα..
Δηλαδή πάλι δούλεψαν ανεμιστήρες για 1, 2 δευτερόλεπτα και επανεκκίνηση και ξανά και ξανά.. :/
Καμιά ιδέα;

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δοκίμασε κάποιο άλλο τροφοδοτικό, αν έχεις την δυνατότητα.