Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsο υπολογιστης δεν αναγαγνωρίζει όλη τη μνήμη
madokok ρώτησε πριν 10 έτη

Εχω τη μητρική http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522927 και μνήμη τη www.e-shop.gr/product?id=PER.553148 σε windows 7 x64 και στο bios δείχνει μονο 2 gb μνήμη. Να σημειώσω ότι έκανα μόνη μου την εγκατάσταση οπότε μη θεωρήσετε ότι έχει γίνει σωστά.

8 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Δοκίμασε να βγάλεις το ένα από τα δύο αρθρώματα μνήμης, και να δοκιμάσεις να ανοίξεις τον υπολογιστή μόνο με το άλλο.

Αν ανοίγει κανονικά, αντάλλαξε τα δύο αρθρώματα στην ίδια θέση μνήμης, και δοκίμασε ξανά.

Αν και στις δύο περιπτώσεις ανοίγει κανονικά, τότε άσε τη μία μνήμη επάνω και δοκίμαζε διαφορετικές θέσεις για τη δεύτερη μνήμη.

Κανονικά, η σωστή τοποθέτηση είναι οι μνήμες να βρίσκονται στις primary slots σε dual ddr (λεπτομέρειες σχετικά θα βρεις στο manual της motherboard σου). Αλλά με τα παραπάνω αποκλείουμε το ενδεχόμενο να είναι η μία από τις δύο μνήμες ελαττωματική, ή να έχει πρόβλημα κάποιο από τα slots.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Για να μην κανω καινουργια ερωτηση, εχω καποιο παρομοιο προβλημα

Εμενα λεει οτι σε συνολο 2gb εγκ/νης, ειναι διαθεσιμο μονο το 1,7, να πω οτι στην μητρικη την δειχνει ολη, δηλ. 2048 και στο msconfig στις επιλογες για προχωρημενους ειναι επισης τσεκαρισμενο 2048 συνολο.

Μηπως εχει σχεση που εχω εγκατεστημενο το VMWare player, αλλα εκει εχω δωσει 800mb.

Επισης και σε 2ο partition που εχω εγκατεστημενο λεει ακριβως τα ιδια.

Ευχαριστω.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ένα μέρος της μνήμης θα το έχει δεσμευμένο το σύστημα για κάποιο σκοπό.

Μπορεί να υπάρχει κάποια ρύθμιση στη Motherboard που να το επηρεάζει (κάποιο memory mapping, ίσως) αλλά μπορεί και να μην υπάρχει, και να είναι πάντα έτσι, εκ κατασκευής.

Μου έχει τύχει υπολογιστής που ό,τι και να του έκανες, από 4GB μνήμης στα Windows ήταν διαθέσιμα μόνο τα 2,3.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Παντως τον τελευταιο καιρο μου το κανει αυτο, πριν δεν το εκανε, δεν ξερω αν εχει σχεση που περασα το τελευταιο update στο chipset της μητρικης.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Αμφιβάλλω αν φταίει. Το chipset είναι οι drivers για διάφορες συσκευές ενσωματωμένες στη motherboard, δεν επηρεάζει τη χρήση της μνήμης.

Επίσης, πέρασες το chipset και στα δύο partition?

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Το chipset της μητρικης το ενημερωσα μεσα απο την μητρικη, δεν ξερω αν εχει σχεση με τα partition, εκτος κι αν πρεπει να βρω το chipset στην διαχειριση συσκευων και να το ενημερωσω και εκει?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τότε δεν αναβάθμισες το chipset, αναβάθμισες το BIOS.

Με την αναβάθμιση του BIOS αλλάζουν οι ρυθμίσεις, πηγαίνουν στις προεπιλεγμένες, οπότε ψάξε εκεί να βρεις κάποια ρύθμιση που πιθανώς να επηρεάζει τη μνήμη. Ίσως κρατάει μνήμη για κάποια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών που δεν χρησιμοποιείται.

Ermis απάντησε πριν 10 έτη

Ναι σωστα το bios, το μπερδευω με το chipset, αν δεν βγαλω ακρη να  επαναφερω την αρχικη ενημερωση? θα υπαρχει προβλημα?