Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠοια κάρτα γραφικων μου ταιριάζει;
Costas Catr ρώτησε πριν 9 μήνες

Καλημέρα στον φάρο που φέγγει στο σκοτάδι της άγνοιάς μας.
Έχω τα εξής: επεξεργαστη AMD Ryzen 3 3200G με Radeon Vega Graphics 3.80 GHz, 16,0 GB ΡΑΜ (13,9 GB usable) και χρησιμοπιώ για την ώρα την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Χρειάζομαι πλέον να συνδέσω το PC μου με την 65" τηλέόραση μέσω HDMI 2,1 για προβολή ταινιών σε ανάλυση 4K (είμαι απαιτητικός εδω)
Όμως, ΔΕΝ παίζω παιχνίδια (άρα αδιαφορώ για τα fps) και κάποιες φορές κάνω rendering και editing σε footage video. Κατά τα υπόλοιπα, δουλειές γραφείου, δλδ word, excel κλπ και surfing στο internet.  Ποια κάρτα γραφικών και με πόση μνήμη μου προτείνετε, με όσο το δυνατόν χαμηλότερο budget;
Κώστας

4 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Καλησπέρα Κώστα, η αναπαραγωγή περιεχομένου είναι κυρίως δουλειά του επεξεργαστή και όχι τόσο της κάρτας γραφικών. Έχεις κάποιο πρόβλημα με αυτό το setup στην αναπαραγωγή περιεχομένου στην τηλεόραση? 

 

Costas Catr απάντησε πριν 9 μήνες

Ναι, αυτή τη σιγμή δεν έχω αναλυση 4Κ στην κάρτα μου (3840x2160) για να οδηγησω το σήμα στην 65" τηλεόραση που ειναι 4Κ, έχοντας συλλογή ταινιών 4Κ 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 9 μήνες

Κώστα, ο επεξεργαστής σου σηκώνει 4Κ ανάλυση, μάλλον το πρόβλημα είναι στο HDMI του συστήματος που δεν μπορεί να σηκώσει την επιθυμητή ανάλυση. Μία τέτοια κάρτα γραφικών έχει τις προδιαγραφές για 4Κ έξοδο.

Costas Catr απάντησε πριν 9 μήνες

Ευχαριστώ για την συμβουλή... Ακολουθώ.